Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 11:21

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αισιοδοξία για σέντρα το Φλεβάρη

Γράφτηκε από τον

 

Η αναμονή και η αγωνία για την Καλαμάτα και όλες τις ομάδες της Football League καλά κρατεί, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Η Ενωση και ο ΠΣΑΠ πιέζουν ώστε να δοθεί λύση, όπως συνέβη με τη SL2, που θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Μια εξέλιξη που ανοίγει το ...δρόμο και για την τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Το πρώτο βήμα είναι η επάνοδος στις ομαδικές προπονήσεις, με βάση πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ηδη οι ομάδες του Βορρά και του Νότου, το έχουν στα χέρια τους και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να το έχουν υπογράψει, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που ίσχυσε και στη SL2. Ο Λευτέρης Σαρελάκος, υπεύθυνος επικοινωνία της ΠΑΕ Καλαμάτα, μιλώντας στην “Ε” δεν κρύβει την
 αισιοδοξία του για αίσια έκβαση.
“Η Super League 2 άνοιξε το δρόμο για να αρχίσει και η Football League. Μέχρι την Παρασκευή πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θα έχουν υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να ακολουθηθεί η
διαδικασία που προβλέπεται και είναι η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε και για τη SL2. Το πρώτο βήμα εφόσον πάρουν το “οκ” από τους ειδικούς, θα είναι οι ομαδικές προπονήσεις και αισιοδοξούμε ότι μέσα Φλεβάρη θα αρχίσει το πρωτάθλημα”, λέει ο έμπειρος δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σπορ. Για να ξεκινήσει βέβαια η FL στα μέσα Φλεβάρη θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα (την άλλη εβδομάδα) οι προπονήσεις. Γι’ αυτό και ο ΠΣΑΠ ζήτησε να γίνει αυτό το Σάββατο τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς και τη διοργανώτρια αρχή.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών τονίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και οι ομάδες να μπουν στο γήπεδο. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο ΠΣΑΠ με δεδομένη την ήδη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη του πρωταθλήματος της Football League και με διάχυτη ανησυχία για το πώς θα γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημά μας για άμεση επιστροφή των ομάδων στις ομαδικές προπονήσεις, κατέθεσε πρόταση στη διοργανώτρια αρχή για τη διενέργεια ευρείας τηλεδιάσκεψης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, μεταξύ του ΔΣ του ΠΣΑΠ, τον αρχηγό από κάθε ομάδα, το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κάθε ΠΑΕ. Ο ΠΣΑΠ αναμένει άμεσα απάντηση, καθώς δεν πρέπει να χαθεί περαιτέρω χρόνος ώστε να υλοποιηθεί , όπως θέλουμε να πιστεύουμε, ο κοινός μας στόχος”.