Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 17:14

Αστέρας Τρίπολης: Να... κόψει τον ομφάλιο λώρο με Μπαράλες!

Γράφτηκε από τον

Ο Aστέρας Τρίπολης οφείλει να μάθει να ζει χωρίς τον Χερόνιμο Μπαράλες, τον παίκτη που τον παίρνει από το χέρι και τον οδηγεί σε... υψηλές πτήσεις.

O Aστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που φέτος σε μπερδεύει. Δεν μπορείς να αποφασίσεις αν αδικεί τον εαυτό της για την 6η θέση που είναι ή πρέπει να... κάνει και το σταυρό της για το γεγονός ότι έχει 21 βαθμούς και είναι στο -4 από τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για μια ομάδα που μέχρι στιγμής έχει ηττηθεί 5 φορές στα 16 ματς που έχει δώσει και έχει χάσει μόνο από τις ομάδες που είναι πιο πάνω απ' αυτήν στο βαθμολογικό πίνακα (σ.σ. έχασε 2 φορές από Ολυμπιακό, 1 από ΠΑΟΚ, 1 από ΑΕΚ, 1 από Αρη). Μόνο ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε τους Αρκάδες στα δύο ματς που δόθηκαν.

Οι κιτρινομπλέ έχουν... πετάξει βαθμούς με Λαμία (εκτός), με Βόλο (εντός), με Απόλλωνα (εντός).

Ενας από τους παράγοντες που είναι τόσο ψηλά στη βαθμολογία έχει ονοματεπώνυμο. Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός, στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει 34 ετών. Ε, και; Με 9 τέρματα είναι ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας πίσω του Ανσαριφάρντ και Σφιντέρσκι και μπροστά του είναι μόνο ο άφταστος Ελ Αραμπί (14 γκολ).

Από τα 15 γκολ της ομάδας δηλαδή, ο Μπαράλες έχει πετύχει πολύ πάνω από τα μισά.

Από 2 έχουν οι Λουίς Φερνάντεθ, Άντριαν Ριέρα και από 1 οι Κρέσπι - Μουνάφο.

Δηλαδή, οι κιτρινομπλέ μετρούν μέχρι στιγμής μόλις 5 διαφορετικούς σκόρερ.

Η ομάδα παρουσιάζει ένα μόνιμο πρόβλημα στη δημιουργία και στην έμπνευση.

Στηρίζεται κυρίως από εμπνεύσεις των μπακ του (κυρίως Κώτσιρα και Άλβαρες που έχουν και από 2 ασίστ).

Από εκεί και πέρα του λείπει το κάθετο παιχνίδι, του λείπουν οι συνδυασμοί κι η ικανότητα να... πνίγει τον αντίπαλο.

Η ικανότητα του Μπαράλες να... τελειώνει τις φάσεις είναι τέτοια που δίνει το δικαίωμα στον Ράσταβατς να σκέφτεται «πρώτα το μηδέν και ό,τι κάτσει μπροστά».

Όταν δεν έχει τον Αργεντινό όμως; Με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δεν τον είχε κι η ομάδα του ηττήθηκε. Οκ, λογικό θα μου πείτε.

Πλέον, όμως, δεν θα υπολογίζει στον πρώτο σκόρερ του στα ματς με ΟΦΗ (εκτός) και Άρη (εντός) λόγω του ότι έχει συμπληρώσει κάρτες.

Δύο ματς που οι Αρκάδες οφείλουν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει. Ο Λουίς Φερνάντεθ πρέπει να βρει τα καλά του πατήματα, ο Ριέρα να είναι πιο αποτελεσματικός και φυσικά θα πρέπει ο Σέρβος κόουτς να του δώσει ρυθμό.

Από 'δω και πέρα, ο Ράσταβατς πρέπει να αρχίσει να παρουσιάζει στοιχεία που μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει η ομάδα του. Και ένα απ' αυτά δεν είναι άλλο από το να μας αποδείξει ότι μπορεί να... ζει και χωρίς τον Μπαράλες.

Πηγή:  gazzetta.gr