Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 17:57

Τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη o Γιακουμάκης, μπροστά από Κριστιάνο!

Γράφτηκε από τον

Ο Γιώργος Γιακουμάκης με τα τέσσερα γκολ στη Χάγη έφτασε τα 16 στην Eredivisie και είναι τρίτος σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη πίσω από Λεβαντόβσκι και Ονουάτσου και μπροστά από Κριστιάνο, Σαλάχ, Αραμπί.

Ο καταπληκτικός Γιώργος Γιακουμάκης συνεχίζει να "πυροβολεί" στην Eredivisie. Το βράδυ της Τετάρτης (13/1) έβαλε τέσσερα γκολ στον εκτός έδρας αγώνα της Φένλο με την Ντεν Χάαχ, έφτασε τα 16 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ.

Ο Κρητικός φορ είναι ο τρίτος σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μπροστά του βρίσκεται μονον ο απίθανος Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι των 20 γκολ στην Bundesliga και ο Πολ Ονουάτσου της Γκενκ με ένα λιγότερο (19).

Μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους, τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού. Δείτε το top-10 των εν εξελίξει ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων:

ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ) ΓΚΟΛ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι Μπάγερν (Γερμανία) 20
Πολ Ονουάτσου Γκενκ (Βέλγιο) 19
Γιώργος Γιακουμάκης Φένλο (Ολλανδία) 16
Κριστιάνο Ρονάλντο Γιουβέντους (Ιταλία) 15
Ματιά Κουρέ Τσερνό Μόρε (Βουλγαρία) 15
Γιουσέφ Ελ Αραμπί Ολυμπιακός (Ελλάδα) 14
Τομά Ανρί Λόιβεν (Βέλγιο) 14
Μοχάμεντ Σαλάχ Λίβερπουλ (Αγγλία) 13
Τόμας Πέκχαρτ Λέγκια (Πολωνία) 13
Νικίτα Ρουκάβιτσια Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 13
Στο παραπάνω top-10 δεν έχουν φυσικά συμπεριληφθεί ποδοσφαιριστές σε πρωταθλήματα, των οποίων η σεζόν έχει λήξει όπως είναι η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία κλπ.

ΣΤΗΝ 11Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ

Με τους ρυθμούς που τρέχει στα γκολ ο Γιώργος Γιακουμάκης μας βάζει σε σκέψεις και για το Χρυσό Παπούτσι.

Ο 26χρονος βρίσκεται στην 11η θέση καθώς το 1,5 που είναι ο συντελεστής του ολλανδικού πρωταθλήματος αποδίδει 24 βαθμούς.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ για παράδειγμα έχει λιγότερα (12) γκολ, αλλά το γαλλικό πρωτάθλημα υψηλότερο συντελεστή (2), έτσι έχουν τους ίδιους βαθμούς (24).

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Κάσπερ Γιούνκερ ο οποίος έχει 40,5 βαθμούς, αλλά καμία πιθανότητα για το Χρυσό Παπούτσι, καθώς η σεζόν με τη Μπόντο-Γκλιμτ και το νορβηγικό πρωτάθλημα έχουν τελειώσει.

Αυτός που οδεύει προς την κατάκτηση του τροπαίου είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με 40 βαθμούς (20 x 2 = 40) με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ακολουθεί με 30 (15 x 2=30)

Πηγή: www.sport24.gr