Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 19:20

Δίκη των 28: Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Γράφτηκε από τον
Δίκη των 28: Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την Τρίτη ολοκληρώνεται η δίκη και ακολουθεί η απόφαση.

Την Πέμπτη (14/1) στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αγόρευσαν οι δικηγόροι ακόμη οκτώ κατηγορουμένων στη δίκη των 28. Ο δικηγόρος του πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας, Γιώργου Αρβανιτίδη (για τον οποίο ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για κακουργηματική αλλοίωση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0), προσπάθησε να αποδομήσει τις καταθέσεις των Καλαϊτζίδη, Γεωργέα και Καλογέρη και ενώ επικαλέστηκε τις μαρτυρίες του γυμναστή της Βέροιας, του φροντιστή και του Παντελή Καφέ, που δεν έχουν καταστεί κατηγορούμενοι.

Μεταξύ άλλων είπε πως «τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα, ούτε καν στον βαθμό απόδειξης που απαιτείται στο πειθαρχικό δίκαιο. Δεν υπήρξε ούτε αθέμιτη παρέμβαση, ούτε αλλοίωση αποτελέσματος και ούτε στοιχηματικό κίνητρο. Ποιο όμως είναι το κίνητρο των καταθέσεων αυτών; Ας δούμε ποιοι είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Και πάνε συμπτωματικά στον ανακριτή ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Φύσσας) και ένας παίκτης της ΑΕΚ (Γεωργέας). Προβληματίζομαι πολύ με αυτό, όπως και με τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν. Εκτέθηκαν. Το παιχνίδι ήταν φυσιολογικό. Το δείχνουν τα στατιστικά, το δείχνει και ο Τύπος της επόμενης μέρας».
Ο δικηγόρος του τότε γενικού αρχηγού της Βέροιας, Γιώργου Λαναρή, είπε από μέρους του: «Οι καταθέσεις Καλαϊτζίδη και Γεωργέα είναι αναξιόπιστες, κατασκευασμένες και εξυπηρετούν σκοπό. Στόχος ήταν να πλήξει ο Μελισσανίδης τον Ολυμπιακό. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το κίνητρο. Και όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Πώς το έστησε το ματς μόνη της η Βέροια; Όταν έγινε το 3-0, τι έκαναν μετά; Είπαν στον Ολυμπιακό… σταμάτα, μην βάλεις άλλο γκολ; Δεν αντέχει στη λογική αυτό. Το ματς δεν ήταν στημένο. Στημένη και κατασκευασμένη είναι η κατηγορία».

Οι δικηγόροι των πρώην αρχιδιαιτητών, Γιώργου Δούρου και Θανάση Μπριάκου, επισήμαναν πως -εφόσον σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας- τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, δεν πρέπει να μπει καθόλου στην ουσία η έδρα. Για τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θόδωρο Κουρίδη, ο δικηγόρος του τόνισε πως στο βούλευμα περιλαμβάνονται αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική.

Ο δικηγόρος του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Νίκου Προύντζου, ήταν κατηγορηματικός πως στον πελάτη του δεν αποδίδεται καμία πράξη.

Ο δικηγόρος των πρώην διαιτητών Κάμπαξη και Δημητρόπουλου (για τον τελευταίο έχει προταθεί από τον εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχος για αλλοίωση του αγώνα Κυπέλλου, Παναχαϊκή - Ολυμπιακός) μίλησε για αόριστες και αβάσιμες κατηγορίες. Την προσεχή Τρίτη (19/1) αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ακολούθως, το δικαστήριο θα διακόψει για λίγες ημέρες και θα επανέλθει πλέον για να ανακοινώσει την απόφασή του.
Πηγή: gazzetta.gr