Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 20:00

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 2-0: Με ηγέτη τον Μπαράλες (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 2-0: Με ηγέτη τον Μπαράλες (βίντεο)

Ο Αστέρας Τρίπολης κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό, έχασε πολλές ευκαιρίες για μεγάλο σκορ και τελικά επικράτησε μόνο 2-0 επί του κομπάρσου Παναιτωλικού. Moυνάφο και Λ. Φερνάντεθ τα γκολ από 2 ασίστ του Μπαράλες.

Μόνος 6ος είναι από σήμερα (16/1) ο Αστέρας Τρίπολης, μετά το 2-0 που επικράτησε του Παναιτωλικού. Σε έναν αγώνα όπου ήταν καλύτερος και αν έδειχνε πιο προσεκτικός/τυχερός στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Καστάνο, Σουάρεθ, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Μουνάφο στον άξονα, τους Σίτο, Κρέσπι στα «φτερά» και τον Ριέρα πίσω από το «9άρι» Μπαράλες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Μαλή, Ντάλσιο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον «Αρσούρα» στο «6», τους Ντίας, Ταχάρ εσωτερικούς, τους Μανθάτη, Μάζουρεκ στα άκρα και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ

Αν θέλουμε να περιγράψουμε περιληπτικά το πρώτο ημίχρονο, αρκεί να ειπωθεί πως ανήκε στον Αστέρα και αδικείται από το υπέρ του 1-0 που πήγε στα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7' και στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, σε μία φάση που «φωτογράφισε» τι θα συμβεί στο υπόλοιπο διάστημά του. Ο Κρέσπι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά-πάσα για τον Μουνάφο που είχε πατήσει περιοχή και ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Τι είχαμε λοιπόν; Τους Αρκάδες να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και τα «καναρίνια» να πηγαίνουν δεύτερα πάνω της. Ετσι κύλησε όλο το 45λεπτο. Ο Αστέρας ανασταλτικά πήρε 10 με τόνο, ξεκινούσε την πίεσή του από τη σέντρα και δεν επέτρεπε στους «κυανοκίτρινους» να αναπτυχθούν. Σα να μην έφτανε αυτό, έβγαινε στο τρανζίσιον κυρίως με τους Κρέσπι, Ριέρα, ενώ είχε τον Μπαράλες «κολόνα» να σπάει την μπάλα όποτε χρειάζονταν και τον Μουνάφο να παίζει συχνά-πυκνά «κρυφός» φορ. Το γεγονός πως ο Παναιτωλικός είχε ένα κλικ περισσότερη κατοχή (περίπου 55%) οφείλονταν στο γεγονός πως έπαιζε παράλληλα στο μισό του και μόλις ανέβαινε σε εκείνο του Αστέρα, δεν έβρισκε διαδρόμους, «βραχυκυκλώνονταν» και οι γηπεδούχοι έβγαιναν με αξιώσεις στην κόντρα, βρίσκοντας απέναντί τους μία ανοργάνωτη άμυνα.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ετσι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους, αλλά ο Μπαράλες δύο φορές (στο 23' σε ωραία κίνηση του Ριέρα πήρε μεν την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 30' όταν ο Σίτο βγήκε στο τρανζίσιον, του έστρωσε που ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει) και από μία οι Ριέρα (9', πλασέ μπλόκαρε ο Κνετ), Σίτο (21', κεφαλιά άουτ), Κρέσπι (39', σουτ έδιωξε ο Κνετ) απώλεσαν καλές ευκαιρίες. Οι τελικές στο φινάλε του πρώτου μισού ήταν 7-0 υπέρ των γηπεδούχων, αριθμός που αποτυπώνει την εικόνα του ματς.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ένα κλικ ποιο ορεξάτοι. Εδειξαν σε θέση να πατήσουν στα καρέ του Τσιφτσή, στο 52' έκαναν την πρώτη τους τελική με τον Ταχάρ και άρχισαν να δίνουν χαρακτήρα ντέρμπι στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ξανά βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ (ωραίο μακρινό σουτ του Κρέσπι στο 58', ο Κνετ έδιωξε σε κόρνερ), αλλά η εικόνα της αναμέτρησης ήταν διαφορετική. Ο Αστέρας παρέμενε καλύτερος, ωστόσο ο Παναιτωλικός έβγαζε ενέργεια.

Ο ΛΟΥΙΣ ΦΕΡΝΑΤΕΣ ΕΔΩΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΝΟΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, περίπου, υπήρξαν οι πρώτες εκατέρωθεν αλλαγές, που αφορούσαν πρόσωπα και όχι διάταξη. Οι γηπεδούχοι «φρέσκαραν» την τριάδα πίσω από τον φορ (μέσα Καπίγια, Λουίς Φερνάντες), οι φιλοξενούμενοι άξονα, άκρα και «9άρι» (μπήκαν Τσιγγάρας, Αριγίμπι Ματσόλα αντίστοιχα) και εκ νέου οι Αρκάδες έδειχναν καλύτερο πρόσωπο. Μάλιστα στο 66' οι αλλαγές τους συνδυάστηκαν όμορφα, αλλά η κεφαλιά του Λ. Φερνάντες πέρασε άουτ. Αμέσως μετά όμως (68') ο Ισπανός δεν αστόχησε, όταν υποδέχθηκε την μπάλα μετά από κεφαλιά πάσα του Μπαράλες, απέφυγε τον Μαλή και πλάσαρε στη γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ.

Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ «ΦΛΕΡΤΑΡΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΣΙΣΤ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε εκεί. Ο Καπίγια που ήταν μέσα στη φάση του 66' «έφτιαξε» και εκείνη του Μπαράλες στο 78' (ωραίο κοντρόλ και σουτ στην κίνηση του Αργεντινού), λίγο πριν (72') ο Μάζουρεκ «φλέρταρε» με το γκολ που θα έβαζε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι (σούταρε μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Τσιφτσής) και μέχρι το φινάλε παρέμεινε το τελικό 2-0. Η μόνη φορά που τέθηκε... ουσιαστικό ζήτημα να αλλάξει το αποτέλεσμα (όχι ο νικητής) ήταν στο 87', όταν ο Μπαράλες βγήκε στην κόντρα, έβγαλε τον Λουίς Φερνάντες σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του τελευταίο πέρασε άουτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (77' Μπελόκ), Σίτο (61' Λ. Φερνάντες), Ριέρα (61' Καπίγια), Κρέσπι (89' Αλί Μπάμπα), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος (82' Τζανακάκης), Μαλής, Ντάλσιο, Αρσούρα (62' Τσιγγάρας), Ταχάρ (82' Γιάκολις), Μανθάτης (68' Αριγίμπι), Μάζουρεκ, Ντίας, Βέργος (62' Ματσόλα).

Πηγή: gazzetta.gr