Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2021 23:52

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: "Ξύπνησε" στο δεύτερο και το καθάρισε (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: "Ξύπνησε" στο δεύτερο και το καθάρισε (βίντεο)

Mε την ΑΕΚ να παρουσιάζει καλό πρόσωπο στο 2ο ημίχρονο κι αφού δέχτηκε και το απίθανο δώρο - γκάφα του Σάλομον, επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου και σταθεροποιήθηκε στη δεύτερη θέση. Ολιβέιρα (πέναλτι και δοκάρι) και Λιβάια τα γκολ της νίκης, μείωσε στο φινάλε ο Χριστοδουλόπουλος.

Τέταρτη σερί νίκη για την ΑΕΚ και αυτή με υπογραφή Μανόλο Χιμένεθ. Μπορεί στο πρώτο μέρος η Ένωση να εγκλωβίστηκε από τον Ατρόμητο, ωστόσο στο δεύτερο μπήκε επιθετικά και με αποφασιστικότητα φτάνοντας στο τρίποντο (2-1) με το πέναλτι του Ολιβέιρα (62') και την κεφαλιά του Λιβάια (72'). Ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε απλά με εκτέλεση πέναλτι στο 89', με την Ένωση να φτάνει σε ακόμα μια επικράτηση με σωστή ανασταλτική λειτουργία, παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά η εστία της παραβιάστηκε στο φινάλε. Η ΑΕΚ παρέμεινε στη 2η θέση, εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ ο Ατρόμητος βρέθηκε τρεις βαθμούς πίσω από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης.

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Κάναντι

Ο Λιβάια μετά από τρία παιχνίδια επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, με τους Ινσούα, Σβάρνα, Λάτσι και Μπακάκη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας, η οποία είχε αρκετές ελλείψεις. Σάκχοφ, Σιμόες και Μάνταλος ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Λιβάια στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Γκαρσία στο δεξί και τον Ολιβέιρα να ξεκινάει, όπως αναμενόταν άλλωστε, στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο με ένα 4-3-2-1. Ο Μανδάς ήταν στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα οι Γούτας και Στρούγγης, Νάτσος και Κιβρακίδης. Στο κέντρο βρίσκονταν οι Σάλομον, Γκάλο και Χαρίσης και μπροστά τους οι Ραμπέλο και Μουνίθ, πίσω από τον προωθημένο Μανούσο.

Ο Ατρόμητος απενεργοποίησε την ΑΕΚ στα πρώτα 45'

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη στο πρώτο μέρος. Οι γραμμές είχαν μεγάλες αποστάσεις, οι κιτρινόμαυροι έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, ενώ δυσκολεύονταν να κατεβάσουν την μπάλα με τον Ατρόμητο να πιέζει ψηλά, να κλείνει καλά τους χώρους και να βγάζει περισσότερη ενέργεια.

Οι παίκτες του Κάναντι μπήκαν... φουριόζοι με τον Μουνίθ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά, αλλά τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Δέκα λεπτά αργότερα ο Χαρίσης πήγε να κρεμάσει από μακρινή απόσταση τον γκολκίπερ της ΑΕΚ, ο οποίος έκανε πίσω βήματα και με το ένα χέρι έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ.

Η Ένωση προσπαθούσε κυρίως από τα δεξιά με τον Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο οι Περιστεριώτες δεν επέτρεπαν στην ΑΕΚ να απειλήσει. Οι κιτρινόμαυροι στερούνταν φαντασίας, αδυνατούσαν να βγάλουν συνεργασίες και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τελικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική στην εστία του Μανδά ήρθε στο 34' όταν ο Λιβάια σέντραρε και ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από το κάθετο. Αυτή ήταν και η μοναδική υποψία ευκαιρίας για την Ένωση στο πρώτο μέρος, το οποίο ο Κάναντι ολοκλήρωσε με μια αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Τομάσεβιτς μπήκε στη θέση του Κιβρακίδη.

Άλλο πρόσωπο στο δεύτερο και τέταρτη σερί νίκη

Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο ματς ήρθε στο 49' όταν ο Σιμόες με ένα μακρινό δυνατό σουτ, αντίστοιχο με εκείνο που είχε πιάσει στο γκολ επί της Βόλφσμπουργκ, υποχρέωσε τον Μανδά να αποκρούσει με το ένα χέρι σε κόρνερ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν μπει δυναμικά στο δεύτερο μέρος και τρία λεπτά αργότερα άγγιξαν το 1-0 όταν ο Γκαρσία έπαιξε με πάσα το κόρνερ στον Μπακάκη, αυτός σέντραρε και ο Ολιβέιρα με κεφαλιά είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά.

Η ΑΕΚ είχε προσθέσει ταχύτητα και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι της, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει το γκολ απέναντι σε έναν Ατρόμητο που δεν είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Στο 58' η Ένωση απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με ατομική ενέργεια του Λιβάια, αλλά ο Μανδάς μπλόκαρε.

Στο 62' όμως μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σάλομον έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πάρει το προβάδισμα. Οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ολιβέιρα, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Μανδά να μπλοκάρει. Ο Σιμόες πήγε να τον κλείσει για να μην του επιτρέψει να παίξει γρήγορα και ο Σάλομον κατευθύνθηκε προς το μέρος του Πορτογάλου σπρώχνοντας τον στο έδαφος. Ο Καραντώνης υπέδειξε το πέναλτι και ο Ολιβέιρα ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ.

Η Ένωση στο 72' καθάρισε το ματς με ένα πανέμορφο γκολ έπειτα από άψογη συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι άλλαξαν πολλές πάσες, με τον Μάνταλο να δίνει την κάθετη στον Μπακάκη, αυτός να γεμίζει για τον Λιβάια και ο τελευταίος με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Οκτώ λεπτά πιο μετά η Ένωση έφτασε μια ανάσα και από ένα τρίτο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Ολιβέιρα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Στο 89' ο Ατρόμητος απέκτησε κάποιες ελπίδες όταν ο Λιβάια έπεσε αχρείαστα πάνω στον Χριστοδουλόπουλο μέσα στην περιοχή. Ο Καραντώνης υπέδειξε το πέναλτι και ο Λάζαρος ευστόχησε για το 2-1. Τίποτα όμως δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει το τέταρτο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ινσούα, Λάτσι, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες (82' Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Μάνταλος (78' Γαλανόπουλος), Λιβάια (95' Μαχαίρας), Γκαρσία (81' Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκάλο (75' Ούμπιδες), Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος, Κιβρακίδης (39' Τομάσεβιτς), Σάλομον, Χαρίσης, Μουνίθ (74' Αγκάγεφ), Ραμπέλο (61' Κωτσόπουλος), Μανούσος (61΄Χριστοδουλόπουλος)

Πηγή: gazzetta.gr