Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 11:10

Το σίριαλ για τη Football League συνεχίζεται

Γράφτηκε από τον

Μετά το καλοκαιρινό σίριαλ για την αναδιάρθρωση στη Super League 2 και τη Football League, που τελικά δεν έγινε, τη σκυτάλη έχει πάρει το σίριαλ με τίτλο “έναρξη πρωταθλήματος”.

Η τρίτη ιεραρχικά κατηγορία της χώρας είναι το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει! Αρχικά ήταν οι προσφυγές της Νίκης Βόλου που καθυστέρησαν την έναρξη και στη συνέχεια το δεύτερο lockdown, που έχει ως συνέπεια να μην επιτρέπονται μέχρι σήμερα οι ομαδικές προπονήσεις στη FL. Η Ενωση και ο ΠΣΑΠ έχουν ζητήσει επανειλημμένως να δοθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά η αναμονή συνεχίζεται παρά τις συνεχείς συσκέψεις, τις ανακοινώσεις και τις... κραυγές αγωνίας. Οι Λοιμωξιολόγοι είναι αυτοί που θα κρίνουν το πότε και αν θα επιστρέψουν οι παίκτες στα γήπεδα. Ολοι ήλπιζαν ότι η αγωνία θα λάβει τέλος αυτή την εβδομάδα, αφού είχε γίνει γνωστό ότι την Τρίτη θα γινόταν σύσκεψη για το μέλλον της Football League, αλλά και της Γ’ εθνικής. Τελικά η σύσκεψη αναβλήθηκε για χθες Πέμπτη, αλλά και πάλι είχαμε.. αναβολή. Οι Λοιμωξιολόγοι δεν συζήτησαν για τα δύο πρωταθλήματα και η πολυπόθητη σύσκεψη θα γίνει εκτός απροόπτου σήμερα. Η “Μαύρη Θύελλα” είναι μία από τις ομάδες που περιμένουν το “πράσινο φως” για να μπουν στο γήπεδο και να ξεκινήσει επιτέλους το πρωτάθλημα.

“Δώστε άμεσα λύση”

Στο μεταξύ, η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β ́ Εθνικής Κατηγορίας με νέα ανακοίνωσή της, ζητά από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να βάλουν τέλος στην αναμονή και να «ανάψουν το πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Για ακόμη μια φορά η σύσκεψη κατά την οποία θα συζητείτο το θέμα έναρξης των προπονήσεων της Football League αναβλήθηκε. Για ακόμη μια φορά αναφέρεστε στο άνοιγμα κλάδων όπου στην ουσία δεν τηρείται κανένα μέτρο και ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που δεσμεύεται εγγράφως ότι θα τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που μας έχει υποδειχθεί, δεν αναφέρεται πουθενά. Αιτούμαστε στην αυριανή σας σύσκεψη όπως συζητηθεί και αποφασιστεί η επανέναρξη προπονήσεων της Football League και η επιστροφή στα γήπεδα μιας επαγγελματικής κατηγορίας που απασχολεί σχεδόν 1000 αθλητές. Δώστε άμεσα λύση στο πρόβλημα των αθλητών και των οικογενειών τους”.