Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2021 19:16

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 0-1: 7η θέση με το 7ο γκολ του Δουβίκα! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 0-1: 7η θέση με το 7ο γκολ του Δουβίκα! (βίντεο)

Με το έβδομο γκολ του Τάσου Δουβίκα (πέναλτι στο 14') ο Βόλος πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννινα και ανέβηκε στην έβδομη θέση, ενώ ο ΠΑΣ έμεινε για... έβδομο σερί ματς χωρίς νίκη - Δοκάρι ο Δουβίκας στο 35', φοβερή «λασπομαχία» με αμέτρητες μονομαχίες στους «Ζωσιμάδες».

Σε έναν αγώνα που σημαντικός αριθμός ήταν το 7, ο Βόλος επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» του ΠΑΣ με 1-0 και ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Ατρόμητο. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Δουβίκας που πέτυχε το 7ο φετινό του γκολ, ενώ το τρίτο εφτάρι έχει να κάνει με τους Ηπειρώτες που έμειναν στην 11η θέση και τους 15 βαθμούς, μένοντας για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη (4 ήττες και 3 ισοπαλίες).

Με 4-4-2 ο ΠΑΣ, με 4-2-3-1 ο Βόλος

Όσον αφορά το πως κατέβηκαν οι ομάδες, οι γηπεδούχοι προτίμησαν ένα σύστημα 4-4-2 και συγκεκριμένα ήταν ο Χουτεσιώτης τέρμα, άμυνα με άκρα Σάλιακα και Πίρσμαν και κέντρο της με Εραμούσπε και Παντελάκη. Στο κέντρο οι Σιόντης και Κάργας και έξω δεξιά και έξω αριστερά οι Καρτάλης και Ελευθεριάδης. Μπροστά οι Παμλίδης και Κρίζμαν.

Ο Βόλος από την άλλη έπαιξε με 4-2-3-1 και με Κλέιμαν τέρμα, άμυνα με Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο και Φεράρι, κέντρο με Ριένστρα και Τσοκάνη και πίσω από τον φορ Δουβίκα οι Ρενάτο Σάντος, Μαρτίνες και Μπαρτόλο.

Ιδανικό ξεκίνημα για Βόλο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ήταν ιδανική για τους φιλοξενούμενους καθώς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 14'. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Μπαρτόλο κέρδισε πέναλτι από τον Εραμούσπε που έκανε πριν την ανατροπή τραγικό κοντρόλ και μετά την εξέταση στο VAR, ο Δουβίκας το εκτέλεσε διαμορφώνοντας το τελικό όπως αποδείχθηκε σκορ.

Με στημένες φάσεις απειλούσαν οι γηπεδούχοι

Ο ΠΑΣ μετά το 0-1 προσπάθησε να βγει μπροστά και να πιέσει αλλά απειλούσε μόνο με στημένες φάσεις. Έτσι στο 18' και 19' μετά από φάουλ και κόρνερ του Καρτάλη, οι Κάργας και Πρίσμαν έστειλαν με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ.

Δοκάρι με Δουβίκα στην τελευταία μεγάλη φάση του ημιχρόνου

Από την πλευρά τους οι Βολιώτες προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να φτάσουν κοντά στο γκολ και στο 35' βρέθηκαν μια ανάσα από το 0-2. Ο Δουβίκας έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα αλλά το πλασέ του και αφού πρώτα είχε «ρίξει» στο γρασίδι τον Σιόντη με εξαιρετική προσποίηση, σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Βόλο να είναι μπροστά με 0-1.

Μια φάση για ΠΑΣ και άνετη νίκη για Βόλο

Στο δεύτερο μέρος με τον αγωνιστικό χώρο να έχει βαρύνει ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με τις ευκαιρίες να δημιουργούνται με το σταγονόμετρο. Για την ακρίβεια σε όλο το ημίχρονο υπήρξε μόνο μία καλή στιγμή και αυτή για τους γηπεδούχους με τον Λιάσο να αστοχεί με κεφαλιά από καλή θέση. Ουσιαστικά οι Βολιώτες κράτησαν το μηδέν με άνεση, παίρνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε (46’ Λιάσος), Σάλιακας (87’ Νάουμετς), Κάργας, Σιόντης (71’ Μιλιντσεάνου), Καρταλής, Ελευθεριάδης (46’ Μπρένε), Παμλίδης (46’ Λεό), Κρίζμαν.

ΒΟΛΟΣ (Ανχέλ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (56’ Ντεντάκης), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Ρενάτο (56’ Περέα), Μπαρτόλο (78’ Σάντσες), Μαρτίνες (66’ Κιάκος), Δουβίκας.

Πηγή: gazzetta.gr