Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2021 20:38

Το deal του Ολυμπιακού με τον Παπασταθόπουλο

Γράφτηκε από τον
Το deal του Ολυμπιακού με τον Παπασταθόπουλο

Το μεγάλο “μπαμ” του 2021 θα είναι όπως όλα δείχνουν “ερυθρόλευκο” με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να ετοιμάζει βαλίτσες για Πειραιά.

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αμυντικούς όλων των εποχών ετοιμάζεται να βάλει τζίφρα στο συμβόλαιο που του προσφέρουν οι πρωταθλητές έχοντας αρνηθεί συλλόγους όπως η Λάτσιο, η Τζένοα, η Μπέτις, η Φενέρ, αλλά και την ΑΕΚ που έκανε την κίνησή της, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τις απαιτήσεις του.

Δεν είναι υπερβολή ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως σας είχαμε προϊδεάσει από τις 6 Γενάρη, ήταν πάρα πολύ δύσκολη και απαιτούσε πολύ λεπτούς και έντεχνους χειρισμούς. Η δουλειά, λοιπόν, που μπορεί να κλείσει ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, ήταν απόρροια συντονισμένης προσπάθειας.

Οι “ερυθρόλευκοι” μέτρησαν συνθήκες και καταστάσεις για να κινηθούν την κατάλληλη στιγμή. Πρώτος πήρε τη μπάλα στα πόδια κάποιος που ξέρει καλά τα μυστικά της κι ας μη φοράει πλέον φόρμα. Αναφέρομαι στον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ανέλυσε στον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική και κουμπάρο του όλο το project, αλλά και τη μεγάλη επιθυμία του κλαμπ, σε όλα τα κλιμάκια, για συνεργασία μαζί του. Τον ρόλο του, τη σημασία που έχει το εκτόπισμά του στα αποδυτήρια, το πόσο χρήσιμη θα είναι η εμπειρία του, για τους στόχους που κάθε χρόνο μεγαλώνουν, κάτι που δεν περιορίστηκε ούτε στη φετινή -covid19- σεζόν.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη, μετά τη σύμφωνη γνώμη και του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος λέγεται ότι μίλησε με τον Σωκράτη για να του εξηγήσει τους λόγους της επιλογής, πέρασε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος φρόντισε να μετατρέψει το δύσκολο σε εύκολο. Στην κουβέντα που έκανε ο ίδιος με τον Παπασταθόπουλο η κεντρική ιδέα ήταν “πάρ’ το απόφαση, έλα, κι ό,τι θέλεις”.

Πράγματι, ο πολύπειρος αμυντικός πήρε στα χέρια του από τον Ολυμπιακό την πρόταση που έψαχνε. Οι σχετικές πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο “Πάπα” θα υπογράψει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, για 2,5 χρόνια από τώρα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα κλείσει και την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι με τις ετήσιες αποδοχές του θα φτάνουν -μαζί με τα μπόνους- στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι απολαβές του θα είναι εφάμιλλες με εκείνες του Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος μετά την τελευταία αναπροσαρμογή έφτασε στο 1,2 εκατ. ευρώ “νετ”, με το συνολικό ποσό να αυξάνεται μετά από ορισμένο αριθμό συμμετοχών, ευρωπαϊκές παρουσίες και φυσικά… τίτλους που ο Σωκράτης τους θέλει πολύ για να γεμίσει ακόμη περισσότερο ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό.

Όλα τα παραπάνω κατάφεραν, συν τον απαιτούμενο χρόνο, να κάμψουν την αρχική πρόθεση του διεθνούς στόπερ να συνεχίσει στο εξωτερικό και τον έφεραν στον προθάλαμο του Ρέντη. Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να τα φέρει όλα τούμπα και την ώρα που οι Ιταλοί τον είχαν έτοιμο για Λάτσιο να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Ρέντη όπως διαβάσατε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Σαμόλη από το μεσημέρι του Σαββάτου (23/1).

Ποια είναι η συνέχεια; Ο Σωκράτης που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, αρχικά στο Βόλο που είναι το πατρικό της συζύγου του πριν κατηφορίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Καλαμάτα (τώρα βρίσκεται στην Αθήνα, το πρωί της Κυριακής ήταν στη Γλυφάδα οικογενειακώς), θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο (σ.σ. δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι έχει υπογράψει ήδη) και θα πιάσει άμεσα δουλειά για να… ξεσκουριάσει, καθώς ο τεχνικός της Άρσεναλ Μικέλ Αρτέτα θέλησε να του δείξει πως δεν τον υπολογίζει με σκληρό τρόπο και δεν του έχει δώσει φέτος χρόνο συμμετοχής.

Ο Σωκράτης που έως τώρα φιγουράρει στο νούμερο 4 της λίστας με τους κορυφαίους “ελεύθερους” του Γενάρη, σύμφωνα με το Transfermarkt, που αποτελεί για όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε υπόδειγμα επαγγελματία, πλην όλων των άλλων χαρισμάτων του, είναι έτοιμος να αποδείξει πως έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, δημιουργώντας με τον Ρούμπεν Σεμέδο ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Όσο για το βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας, έχει δουλέψει πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα, δεν αντιμετώπισε άλλου είδους προβλήματα (τραυματισμών ή covid), άρα το μόνο που του λείπει για να δείξει ξανά τον καλό του εαυτό είναι ο ρυθμός που θα έρθει μόλις πατήσει ξανά το χορτάρι σε επίσημο αγώνα.

Πηγή: sport24.gr