Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 17:13

Aναβλήθηκε η 4μερής τηλεδιάσκεψη με FIFA-UEFA και ΕΠΟ

Γράφτηκε από τον
Aναβλήθηκε η 4μερής τηλεδιάσκεψη με FIFA-UEFA και ΕΠΟ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γνωστοποίησε πως η 4μερής τηλεδιάσκεψη με τη συμμεετοχή των FIFA-UEFA και ΕΠΟ, που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα (25/1) στις 15:00, αναβάλλεται για την προσεχή εβδομάδα.

Το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού "Διατάξεις εναρμόνισης με Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), Αναδιάρθρωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου και άλλες Διατάξεις Αθλητικής Μεταρρύθμισης" εισήχθη για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Κατόπιν αυτού, ενημερώθηκαν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η FIFA και η UEFA ότι η 4μερής τηλεδιάσκεψη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 15:00, αναβλήθηκε για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης να τους πληροφορήσει λεπτομερώς και για το εν λόγω σχεδίου νόμου, αφότου συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων κλπ).

Ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία κλπ).

Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών.

Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ».

Τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ