Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 19:34

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: ΠΑΣάς στο ΟΑΚΑ! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: ΠΑΣάς στο ΟΑΚΑ! (βίντεο)

Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε το κάκιστο πρώτο μέρος της ΑΕΚ, προηγήθηκε στο σκορ και παρά την άνοδο της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο, τα δύο δοκάρια και την πίεση, κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-2) απ' το ΟΑΚΑ. 

Υστερα από 31 χρόνια, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το διπλό από την έδρα της ΑΕΚ. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη επικράτησε 2-0 της Ένωσης στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι γηπεδούχοι "πέταξαν" ένα ημίχρονο, παρουσιάζοντας κάκιστη εικόνα, ειδικά στον τομέα της ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν οι Ηπειρώτες, παίρνοντας το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Σάντι Κρίζμαν στο 33'.

Οι αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ στο δεύτερο μέρος βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ, η οποία είχε δοκάρια με τους Μάνταλο (50') και Ολιβέιρα (64'), αλλά "πλήρωσε" και πάλι τις κακές αμυντικές αντιδράσεις, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και με τον Λεό Μπαπτίστ στο 87' να "κλειδώνουν" τη νίκη.

ΜΗΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΙΝΣΟΥΑ

Η ΑΕΚ επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά ο ΠΑΣ ήταν εξαιρετικά παραταγμένος, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στην αντίπαλό του να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γιούρι Λοντίγκιν που έκανε το ντεμπούτο με τους Ηπειρώτες. Μάλιστα, οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση, με τον Μπρένερ να χάνει μία καλή ευκαιρία στο 9ο λεπτό και τον Γιώργο Αθανασιάδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν φανερό πως, ελλείψει του Μάνταλου που έμεινε στον πάγκο και του Σάκχοφ που έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης, είχε ξεκάθαρο θέμα στον τομέα της ανάπτυξης. Αποτέλεσμα, να απειλεί κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά οι κεφαλιές του Ολιβέιρα στο 14' και του Σιμόες στο 27' από εκτελέσεις του Τάνκοβιτς, πέρασαν έξω από την εστία του Λοντίγκιν. Σαν να μην έφταναν αυτά για τους γηπεδούχους, ο Παντελάκης κατάφερε να κερδίσει έξυπνα το πέναλτι από τον Ινσούα στο 30ό λεπτό, τσιμπώντας την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Αργεντινό να τον βρίσκει στη γάμπα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σάντι Κρίζμαν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1.
Μετά το γκολ, η ΑΕΚ δεν έβγαλε καμία αντίδραση, με τον ΠΑΣ να διαχειρίζεται το προβάδισμα του και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε εκτός έδρας παιχνίδι με την Ένωση.

ΤΡΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΔΙΠΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ... ΔΟΚΑΡΙΑ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Χιμένεθ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, με τους Μάνταλο, Λόπες και Ανσαριφάρντ να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παράλληλα έγινε κι αλλαγή διάταξης, από 4-3-3 σε 4-4-2.
Η είσοδος του Μάνταλου βοήθησε στο κομμάτι της ανάπτυξης, με την Ένωση να μπαίνει δυνατά και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες σε ισάριθμα λεπτά (49' και 50'), αλλά στην πρώτη φάση ο Οικονομόπουλος πρόλαβε προτού η μπάλα περάσει στη γραμμή, ενώ στη δεύτερη το οριζόντιο δοκάρι δεν επέ
τρεψε στον αρχηγό της ΑΕΚ να χριστεί σκόρ
Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με την ίδια συχνότητα. Παρ' όλα αυτά, στο 64ο λεπτό ο Ολιβέιρα με ένα τρομερό σουτ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή έφτασε μία "ανάσα" από την ισοφάριση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε τη συμβολή των δοκών.

Ο ΛΕΟ ΜΕ ΤΗ... ΔΕΥΤΕΡΗ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΤΗ ΝΙΚΗ

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι, καθώς στη συνέχεια ο ΠΑΣ "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Λεό Μπαπτίστ στο 75', με τον Αθανασιάδη να τον νικάει στο τετ α τετ.
Ωστόσο, 12 λεπτά αργότερα, ο Γάλλος επιθετικός πήρε... ρεβάνς, εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας της Ένωσης και με όμορφο σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη, "κλειδώνοντας" μία σπουδαία νίκη.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ινσούα (46' Λόπες), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46' Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (75' Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (46' Μάνταλος), Γκαρσία (70' Αλμπάνης), Ολιβέιρα

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Οικονομόπουλος (77' Ελευθεριάδης), Σιόντης (26' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (63' Σάλιακας), Κριζμάν (63' Παμλίδης), Λεό

Πηγή: sport24.gr