Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 20:05

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκη ανάσα με Καραμάνο! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκη ανάσα με Καραμάνο! (βίντεο)

Η Λαμία είναι εδώ! Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα και πήρε το πολύτιμο τρίποντο που την ξεκόλλησε για πρώτη φορά μετά από μήνες από την τελευταία θέση. Ο Καραμάνος το «χρυσό» γκολ.

Μεγάλη νίκη και... ανάσα για την Λαμία! Ο Μιχάλης Γρηγορίου, είδε την ομάδα του να παίρνει μια υπέρ πολύτιμη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, χάρη σε τέρμα του Καραμάνου και να βλέπει πλέον πιο αισιόδοξα την συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Επασί, έχοντας στα στόπερ τους Αντέτζο, Τζανετόπουλο, με δεξί μπακ τον Σκόνδρα κι αριστερό τον Μαρτίνεθ. Στον άξονα βρέθηκαν οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο, με τον Τιρόνε μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ντέλετιτς, ενώ αριστερό ο Ρόμανιτς. Στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Καραμάνος.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος, επέλεξε για την ομάδα του το 3-5-2. Ο Βέρχουλστ ήταν κάτω από το τέρμα, έχοντας τριάδα μπροστά του τους Ντομίνγκες, Λισγάρα, Μπρούσιτς. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Μπαξεβανίδης κι αριστερό ο Χουχούμης. Τριάδα στον άξονα ήταν οι Κολ, Φατιόν και Σλίβκα και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ντάουντα, Τσιλούλης.

Ανώτερη η Λαμία, ανύπαρκτος ο Απόλλων

Σε ένα αρκετά μέτριο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία ήταν ανώτερη και κατάφερε να εξαφανίσει από το γήπεδο τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά ήταν σχεδόν... ανύπαρκτες κι όποιες έγιναν ήταν μόνο για τους γηπεδούχους, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο με μηδέν τελικές.

Η Λαμία, σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερες να βρει δίχτυα στο 13'. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Χουχούμης στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στον Καραμάνο ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Εννέα λεπτά αργότερα, μια εκτέλεση φάουλ του Μπεχαράνο κατέληξε στην αγκαλιά του Βέρχουλστ, ενώ ακόμα δύο σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι έφυγαν άουτ με το ημίχρονο να μένει σε αυτό το 1-0.

Άγγιξε το 2-0 με την επανέναρξη

Από εκεί που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, συνέχισε η Λαμία, η οποία με την επανέναρξη έφτασε δύο φορές μια ανάσα από το 2-0. Πρώτα, στο 47', ο Ντέλετιτς αφού συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Καραμάνο, πλάσαρε άστοχα τον Βέρχουλστ, ενώ στο 50' ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Λαμία είχε χάσει ήδη μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο δύο σπουδαίες ευκαιρίες να... τελείωσε την αναμέτρηση. Στη συνέχεια, συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά όσο τα λεπτά περνούσαν ο Απόλλων ρίσκαρε και πίεζε περισσότερο τους γηπεδούχους.

Η πίεση έφερε μία μεγάλη ευκαιρία

Παρά την πίεση και το ρίσκο που πήρε, αναγκαστικά, ο Γιώργος Παράσχος στο δεύτερο μέρος και πάλι η Λαμία κατάφερε να αντεπεξέλθει. Το μόνο που κατάφερε η «Ελαφρά Ταξιαρχία», είναι να απειλήσει λίγα λεπτά πριν το τέλος.

Συγκεκριμένα, στο 83', μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρκ Φερνάντεθ στο τείχος, η μπάλα έφτασε και πάλι στον ίδιο που έπιασε ένα όμορφο σουτ, με τον Επασί να πετάγεται και να σώζει την ομάδα του. Πέρα αυτού, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά με αποτέλεσμα το 1-0 να δώσει μια δίκαιη νίκη στη Λαμία.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ (46' Βλάχος), Τζανδάρης (72' Βασιλακάκης), Τιρόνε (72' Μπιάρνασον), Καραμάνος (76' Αραμπούλι), Ντέλετιτς (89' Προβυδάκης), Ρόμανιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Πράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς (46' Φερνάντεθ), Χουχούμης (87' Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίγνκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (69' Ιωαννίδης), Σλίβκα, Τσιλούλης (76' Μπεντινέλι), Ντάουντα, Φατιόν

Πηγή: gazzetta.gr