Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2021 20:22

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 0-1: Απέδρασε απ' τους Ζωσιμάδες με Αγκάγιεφ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 0-1: Απέδρασε απ' τους Ζωσιμάδες με Αγκάγιεφ (βίντεο)

Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 στους Ζωσιμάδες του ΠΑΣ Γιάννινα για την 20η αγωνιστική με γκολ του Αγκάγιεβ στο 5ο λεπτό.

Σε ένα παιχνίδι πλούσιο σε ευκαιρίες και ρυθμό, ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την 20η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι Περιστεριώτες χάρη σε ένα γκολ του Αγκάγιεβ στο 5ο λεπτό επέστρεψαν στις επιτυχίες, από τις οποίες είχαν μείνει μακριά για τρία σερί ματς στο πρωτάθλημα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος ανέβηκε στην 7η θέση έχοντας συγκεντρώσει 25 πόντους, οκτώ λιγότερους από τον 6ο Αστέρα. Οι Ηπειρώτες από την άλλη έμειναν στους 18 βαθμούς και στην 11η θέση του πρωταθλήματος.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΑΓΚΑΓΙΕΦ ΣΤΟ 5'

Ο Ατρόμητος ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ από πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό, όταν στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια ο Εντομβόνγκι βρήκε στα αριστερά της περιοχής τον Αγκάγιεφ, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Στη συνέχεια οι Περιστεριώτες έψαξαν τρόπο να διαχειριστούν το αποτέλεσμά τους κρατώντας μακριά από την περιοχή τους τον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες επιχειρούσαν κυρίως από τα αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 28ο λεπτό, όταν ο Εντομβόνγκι έφυγε στην κόντρα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Λοντίγκιν.

ΠΙΕΣΕ Ο ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕΤΑ ΤΟ 30'

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε ρυθμό και μετά το 30ο λεπτό κατέγραψε μεγάλες στιγμές που θα μπορούσαν να του έχουν δώσει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 31ο λεπτό ο Μπρένερ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 39ο λεπτό ο Κριζμάν πήρε μία πρώτη κεφαλιά, ο Μανδάς απέκρουσε, ο Λεό, ο οποίος ακολουθούσε, πήρε το ριμπάουντ, όμως δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Στο 43' ο ΠΑΣ απείλησε εκ νέου με μακρινό σουτ του Κάστρο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μανδάς με εκτίναξή του. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

ΚΑΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50' έχασε σημαντική ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματά του. Ο Μάτιτς πήρε μία κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Λοντίγκιν σταμάτησε την μπάλα εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΣ ανέβασε επίσης την απόδοσή του προσπαθώντας να πατήσει στην περιοχή του Ατρομήτου σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και ευκαιρίες. Στο 67' ο Ατρόμητος απείλησε εκ νέου με τον Μάτιτς να πλασάρει τον Λοντίγκιν, αλλά τον Πήλιο να προλαβαίνει πριν γίνει το 0-2.

Στο 71ο λεπτό ο Ούμπιδες έβγαλε μία σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα. Πέντε λεπτά αργότερα o Αργεντίνος απείλησε ξανά με μακρινό ξαφνικό σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε ξανά. Οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι στο 80' με σουτ του Παμλίδη που έδιωξε ο Μανδάς.

Ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε το προβάδισμα που είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και έτσι πανηγύρισε στο φινάλε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, την δεύτερη του φέτος στη Super League Interwetten
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Πήλιος, Οικονομόπουλος (63' Σάλιακας), Κάργας, Λιάσος (46' Ελευθεριάδης), Κάστρο (83' Νάουμετς), Καρτάλης, Μπρένερ (62' Παμλίδης), Λέο (83' Μιλιτσεάνου), Κρίζμαν

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Νάτσος, Γούτας, Γκαλβαό, Τομάσεβιτς (90+1' Στρούγγης), Ούμπιδες (90+4' Κιβρακίδης), Σάλομον, Χαρίσης, Αγκάγιεφ (60' Γιακουμάκης), Ραμπέλο (90+2' Νταβιώτης), Εντομβόνγι (46' Μάτιτς)

Πηγή: sport24.gr