Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2021 17:43

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Στα προημιτελικά οι Γιαννιώτες με τριάρα σε 13 λεπτά! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε το εντυπωσιακό ξεκίνημα του στο ματς, επικράτησε με 3-2 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ένα εντυπωσιακό πρώτο 15λεπτο ήταν αρκετό στον ΠΑΣ Γιάννινα για να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου με το τελικό 3-2 κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι να σφραγίζει το εισιτήριο για την οκτάδα στους Γιαννιώτες.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ούτε ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα είχε ονειρευτεί πιθανότατα το ξεκίνημα του αγώνα για τον ΠΑΣ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε τρεις επισκέψεις στην αντίπαλη εστία κατάφερε να πετύχει ισάριθμα τέρματα μέσα σε 13 λεπτά αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Παμλίδης. Στο 3' έκανε ωραία ατομική ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Νάουμετς και εκείνος νίκησε τον Μανδά για το 0-1.

Πριν προλάβει να συνέλθει ο Ατρόμητος ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Παμλίδης με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Μιλιντσεάνου ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανδά για το 0-2 στο 10'.

Πριν περάσουν τρία λεπτά οι παίκτες του Γιαννίκη έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρομήτου η μπάλα έφτασε στον Σάλικα και εκείνος με αριστερό σουτ έκανε το 0-3 στο 13'.

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η εικόνα των γηπεδούχων, πέρα από τα τρία γκολ που είχαν δεχτεί, δεν ήταν σίγουρα εκείνη που θα ήθελε ο Κάναντι και έτσι ο Αυστριακός άρχισε από νωρίς τις αλλαγές.

Η βασικότερη ήταν η εσωτερική μετακόμιση του Ούμπιδες μπροστά στα δύο στόπερ για να παίρνει την πρώτη μπάλα και να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του από χαμηλά.

Η δεύτερη ήταν εκείνη που έφερε και την μείωση του σκορ. Η είσοδος του Κωτσόπουλου στο ματς έφερε και άλλον παίκτη στην περιοχή του ΠΑΣ.

Μάλιστα, στο 28' ο επιθετικός τους Ατρομητου ήταν και εκείνος που μείωσε σε 1-3. Ο Κωτσόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραίο γυριστό σουτ μείωσε στο σκορ.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει ώστε να βάλει κι άλλο τέρμα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ΠΑΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος έψαχνε το γκολ που θα τον βοηθούσε να πιστέψει περισσότερο στην πρόκριση, αλλά το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα του ΠΑΣ.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν κενούς χώρους και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να μπορέσουν αν πετύχουν ένα ή και περισσότερα τέρματα. Τελικά, ο Ατρόμητος βρήκε με τον Κωτσόπουλο το τέρμα που έψαχνε στο 81', αλλά ήταν αργά.

Στα επόμενα 15 περίπου λεπτά ο Ατρόμητος βγήκε όλος μπροστά κυνηγώντας δύο τέρματα, ο Κωτσόπουλος με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 86', ενώ ο Μάτιτς στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Κάπως έτσι το 2-3 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε μια μεγάλη και δίκαιη πρόκριση.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (78' Νταβιώτης), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάτσος (56' Σάλομον), Οικονομίδης (24' Κωτσόπουλος), Ούμπιδες, Χαρίσης (46' Γούτας), Ραμπέλο (46' Μάτιτς), Μουνίθ, Εντομβόνγι

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (75' Λώλης), Ελευθεριάδης (59' Μπρένερ), Παμλίδης (84' Πανουργιάς), Μιλιντσεάνου (58' Καρτάλης)

Πηγή: sport24.gr