Παρασκευή, 06 Ιούνιος 2014 21:00

Η ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα των ομάδων για κατάργηση της αναδιάρθρωσης - επιμένουν και πάλι τα σωματεία

Γράφτηκε από τον

Ολοταχώς για τέσσερις ομίλους με 61 ομάδες πάμε στη νέα σεζόν της Γ’ Εθνικής, όπως είχε προβλέψει εξ’ αρχής η αναδιάρθρωση της η ΕΠΟ! Στη σημερινή γενική συνέλευση, η ελληνική ομοσπονδία δεν δέχθηκε καν να συζητήσει το θέμα που είχε θέσει η συντονιστική επιτροπή των 36 σωματείων (μεταξύ των οποίων και ο Μεσσηνιακός)που αντιδρούν σ' αυτήν την αλλαγή.


Αυτό ουσιαστικά δείχνει και την στάση της ΕΠΟ και της επιτροπής του πρωταθλήματος, να μην μπουν δηλαδή καν σε διαπραγματεύσεις και να συνεχίσουν πάνω στο αρχικό τους πλάνο για τη νέα χρονιά.
Οι 36 σύλλογοι της τρίτης κατηγορίας που αντιδρούν ήπλιζαν πως θα είχαν την ευκαιρία να δικαιωθούν, αλλά η ομοσπονδία... πάγωσε οριστικά το ζήτημα.

Επιμένει η συντονιστική
επιτροπή των σωματείων

Η Συντονιστική Επιτροπή πάντως κάνει γνωστό πως θα συνεχίσει την προσπάθεια για δικαίωση –για να μην περάσει η αναδιάρθρωση-, ενώ επιτίθεται εκ νέου στην ΕΠΟ!
Η ανακοίνωση:
Η Συντονιστική Επιτροπή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής μετά και την σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την δύναμη της που είναι ο όγκος των ομάδων που την στηρίζουν, ότι ο αγώνας για την δικαίωση των αιτημάτων μας θα συνεχιστεί απτόητος! Ήρθε ο καιρός, οι ίδιοι οι σύλλογοι να πάρουν την υπόθεση της αναβάθμισης του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους!
Αναφορικά με την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ έχουμε να δηλώσουμε τα έξης:
Δεν περιμέναμε φυσικά από την ηγεσία της Ομοσπονδίας να δείξει ένα πιο διαλλακτικό τρόπο συμπεριφοράς απέναντι μας σήμερα. Με θεματοφύλακα τον κ. Τζανόπουλο και με ιδιωτικούς φρουρούς, όχι μόνο δεν μας έδωσαν τον λόγο, αλλά μας απαγόρευσαν ακόμη και την παρουσία μας στον όροφο οπού συνεδρίαζαν. Ο δε κ. Τζανόπουλος στο ειρηνικό αίτημα μας να διαβαστεί ένα ψήφισμα που επιδώσαμε στην Γενική Συνέλευση δήλωσε χωρίς κανένα λόγο ότι θα μας μηνύσει στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Λακαφωση! Γιατί; Προφανώς επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο…
Πληροφορούμε με λύπη μας τις ομάδες ότι εκτός των εξαιρέσεων που θα αναφέρουμε παρακάτω, οι Πρόεδροι των Ενώσεων παρουσιαστήκαν άβουλοι, αδιάφοροι ακόμα και αρνητικοί (ορισμένοι) στην υπεράσπιση των συμφερόντων των σωματείων. Και να φανταστεί κάνεις ότι περισσότεροι από 30 Πρόεδροι ΕΠΣ τηλεφωνικά κι επανειλημμένα μας είχαν δηλώσει ότι είναι θετικοί στο αίτημα μας κι ότι θα το ψήφιζαν στην Γενική Συνέλευση.

Ήταν οι ίδιοι όμως που γνώριζαν ότι το θέμα δεν θα τιθόταν σε ψηφοφορία. Διγλωσσία και κοροϊδία, καθώς ούτε καν νύξη δεν έκαναν για το ζήτημα! Για να μην πάρει όλους η "μπάλα" όμως, οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας κ. Γρηγορίου, ο οποίος μετέφερε ο ίδιος το ψήφισμα μας στην Γ/Σ, αναδεικνύοντας το θέμα μας, αλλά και στους κ.κ. Χατζηαποστόλου (ΕΠΣ Κιλκίς), Κουνδουρακη (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Σιγαλα (ΕΠΣ Κυκλάδων), Τσικριτζη (ΕΠΣ Κορινθίας) και Τριανταφυλλου (ΕΠΣ Καστοριάς) που δήλωσαν εγγράφως την στήριξη τους στα αιτήματα μας, καθως και στους κ.κ. Χατζησαρογλου (ΕΠΣ Δράμας) και Αντωνιάδη (ΕΠΣ Φλώρινας) που μας στήριξαν εμπράκτως. Από τους υπόλοιπους, μόνο λόγια…
Η συνέχεια για εμάς ακούει στο όνομα Πολιτεία. Ας γνωρίζουν οι σύλλογοι που είναι μαζί μας, ότι ακόμη και κατά την διάρκεια της Γεν. Συνέλευσης της ΕΠΟ, υψηλοί πολιτειακοί κύκλοι επικοινώνησαν μαζί μας, δήλωσαν την συμπαράσταση τους και παράλληλα μας μετέφεραν ότι το θέμα μας είναι στην προτεραιότητα τους. Υπενθυμίζουμε ότι η αναδιάρθρωση που από πέρσι επιχειρεί η ΕΠΟ έχει προέλθει από νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ως εκ τούτου, μια τροπολογία αρκεί. Ευχόμαστε στην ηγεσία της Ομοσπονδίας καλό ταξίδι στη Βραζιλία και στην Εθνική Ομάδα κάθε επιτυχία στο Μουντιάλ. Εμείς θα είμαστε πάλι εδώ να καθίσουμε στο τραπέζι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

πηγή: mikriliga.com

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ