Κυριακή, 08 Ιούνιος 2014 07:03

"Το… χωριό νίκησε την πόλη" λέει ο προπονητής του Ερμή Κιβερίου Λουκάς Κούρος μετά την επικράτηση επί της Σπάρτης και τονίζει ότι η Καλαμάτα χάρισε το πρωτάθλημα στην Ερμιονίδα

Γράφτηκε από τον
"Το… χωριό νίκησε την πόλη" λέει ο προπονητής του Ερμή Κιβερίου Λουκάς Κούρος μετά την επικράτηση επί της Σπάρτης και τονίζει ότι η Καλαμάτα χάρισε το πρωτάθλημα στην Ερμιονίδα

Ονειρο ζουν εδώ και τρία εικοσιτετράωρα στον Ερμή Κιβερίου μετά την πανάξια άνοδο της ομάδας τους στη Γ' εθνική κατηγορία. Ο Ερμής θριάμβευσε επί της Σπάρτης με 2-1 και ενώ έπαιζε επί 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο! Ηταν μία δικαίωση για την ομάδα από το Κιβέρι (ένα χωριό 12 χιλιόμετρα έξω από το Αργος) που τερμάτισε αήττητη στους αγώνες μπαράζ και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τρίτη κατηγορία.



Ο… άθλος ενός
χωριού 700 κατοίκων!

Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν άθλο αν σκεφτούμε πως μιλάμε για ένα χωριό 700 κατοίκων και με ένα μπάτζετ που δεν ξεπέρασε τις 60.000 ευρώ! Ο Ερμής Κιβερίου έδωσε φέτος 47 επίσημους αγώνες
σε όλες τις διοργανώσεις και είχε μόνο μία ήττα στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών από τον Πανερυθραϊκό με 2-1!
Πρωτομάστορας της τεράστιας αυτής επιτυχίας είναι ο έμπειρος τεχνικός Λουκάς Κούρος που πίστεψε σε αυτή την ομάδα και εν τέλει δικαιώθηκε: "Αυτό που πέτυχε φέτος ο Ερμής, μια ομάδα από ένα χωριό 700 κατοίκων, με μόλις μία ήττα σε 47 παιχνίδια είναι πραγματικά ασύλληπτο. Ηταν μία υπέρβαση μιας και στηριχθήκαμε σε παιδιά από την περιοχή, χωρίς μεγάλα οικονομικά ανοίγματα.
Η επιτυχία αυτή πιστώνεται στους παίκτες που ήταν 11 μήνες στο γήπεδο και δούλεψαν πολύ.
Φυσικά συγχαρητήρια αξίζει και η διοίκηση που ήταν συνεχώς δίπλα μας. Κουβαλάω μια 30χρονη πείρα στο ποδόσφαιρο και αυτή ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές που έχω ζήσει", τόνισε στο "Ν" ο 53χρονος τεχνικός που έχει ανεβάσει τον Παναργειακό από τη Δ' στη Γ' εθνική το 1987 και από τη Γ' στη Β' εθνική το 1989.
Συνολικά ο Κούρος στην προπονητική του καριέρα μετρά 15 τίτλους, όμως αυτός είναι ξεχωριστός.

"Δικαιούμασταν την άνοδο"

Για τον αγώνα με τη Σπάρτη ο Αργίτης τεχνικός σημειώνει: "Επαιζε μια πόλη με ένα χωριό, με τη Σπάρτη να έχει το επταπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Τα είχαν όλα δικά τους, μας πήραν και το γήπεδο, όμως εν τέλει εμείς χαμογελάσαμε αφού το δικαιούμασταν απόλυτα.
Εμείς μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο ματς, είχαμε δοκάρι στο 13' και στο 18' ήρθε μια τραβηγμένη από τα… μαλλιά αποβολή.
Ηταν ένα σοκ για μας αυτή η αποβολή και είπαμε να περάσει το ημίχρονο για να ανασυνταχθούμε. Στο 55' όμως από μια στημένη φάση δεχθήκαμε το γκολ και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, αφού χρειαζόμασταν μόνο τη νίκη.
Επιδιώξαμε βάσει τακτικής να κρατήσουμε αυτό το 0-1 μέχρι το 80', με σκοπό να ρισκάρουμε και να τα παίξουμε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Πράγματι έτσι κι έγινε και με τις αλλαγές που κάναμε φτάσαμε στην ισοφάριση στο 80' με τον Μουζακιώτη. Στη συνέχεια παίξαμε με 6 επιθετικογενείς παίκτες και μόνο τρεις αμυντικούς.
Το γκολ της ισοφάρισης πανικόβαλε τους παίκτες της Σπάρτης, εμείς τους πιέσαμε και τελικά ήρθε το γκολ της νίκης που δικαιούμασταν στο 94".

Οι "χρυσές" αλλαγές με
Σπάρτη και Πάμισο

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο αλλαγές που έκανε με τη Σπάρτη ο Λουκάς Κούρος αποδείχθηκαν "χρυσές", μιας και ο Μουζακιώτης και ο Βαρβουλέτος πέτυχαν τα δύο γκολ. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν μία εβδομάδα στη Μεσσήνη όταν και πάλι οι δύο αλλαγές του Κούρου (Βαρβουλέτος και Κορονίδης) είχαν πετύχει ισάριθμα γκολ.

Θα συνεχίσει και
τη νέα χρονιά

Ο 53χρονος τεχνικός είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στον πάγκο του Ερμή Κιβερίου και απλά απομένει η τυπική ανανέωση με τη διοίκηση.
Αυτό που επιθυμεί ο ίδιος είναι να μείνει ο βασικός κορμός και να αποκτηθούν ορισμένοι παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις από Παναργειακό και Πανναυπλιακό. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε παίκτες εκτός Αργολίδας. Το πολύ να γίνουν 1-2 τέτοιες κινήσεις. Αλλωστε τα χρήματα δεν κάνουν τις ομάδες, κάτι που αποδείχθηκε και φέτος με τη Σπάρτη.
Σίγουρα όμως η επόμενη σεζόν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ερμή, αφού τα οικονομικά είναι περιορισμένα.
Μην ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα δεν είχε παίξει ποτέ ούτε καν στη
Δ' εθνική, ούτε είχε κατακτήσει κύπελλο στην Αργολίδα".

Τι λέει για τις επιτυχίες
των ομάδων της Αργολίδας

Μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον κ. Κούρο πως εξηγεί την επιτυχημένη χρονιά που είχε φέτος το ποδόσφαιρο της Αργολίδας.
Πρόκειται για τον καθ' ύλην αρμόδιο να απαντήσει μιας και έχει παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο στον Παναργειακό και έχει καθίσει στους πάγκους όλων των μεγάλων ομάδων της Αργολίδας.
"Είναι μια καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών από το νομό, στους οποίους στηριχθήκαμε εμείς αλλά και ο Παναργειακός. Αντιθέτως η Ερμιονίδα διέθεσε πολλά χρήματα και έτσι εξηγείται η άνοδος της στη Β' εθνική".

"Η Καλαμάτα αυτοκτόνησε…"

Στη συνέχεια ο 53χρονος τεχνικός είπε την γνώμη του και για την "Μαύρη Θύελλα": "Θεωρώ πως η Καλαμάτα αυτοκτόνησε φέτος και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάει στη Β' εθνική.
Η Ερμιονίδα δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλύτερη ομάδα από την Καλαμάτα, ούτε είχε καλύτερους παίκτες. Οπότε δεν έγινε σωστή διαχείριση στην ομάδα της Καλαμάτας και γι' αυτό χάθηκε η πρωτιά.
Ουσιαστικά η Καλαμάτα χάρισε το πρωτάθλημα στην Ερμιονίδα… Δεν γίνεται να παίζεις στο γήπεδο σου μπροστά σε 5000 κόσμο, να κερδίζεις 2-0 στο εικοστό λεπτό και τελικά να χάνεις! Δεν χάνεται αυτό το παιχνίδι… Και είναι κρίμα γιατί η Καλαμάτα μαζί με την Παναχαϊκή είναι οι μεγαλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου".