Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 11:02

Μπαίνει στο γήπεδο η "Μαύρη Θύελλα"!

Γράφτηκε από τον

Η αναμονή μηνών έφθασε στο τέλος της για τη "Μαύρη Θύελλα" και τις υπόλοιπες 19 ομάδες της Football League, καθώς από σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις!

Η επιτροπή Λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» και η σχετική εξαίρεση συμπεριλήφθηκε στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, περιλαμβανομένου εβδομαδιαίου ελέγχου των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Μέσα Μαρτίου η πρεμιέρα στη Football League

Γι' αυτό η διοργανώτρια αρχή έχει προγραμματίσει για σήμερα τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες της FL προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις. Στις 12 το μεσημέρι θα ενημερωθούν οι ομάδες του βόρειου ομίλου και στις 2 οι αντίστοιχες του νότου, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, που θα προπονηθεί το απόγευμα στο γήπεδο στα Παλιάμπελα. Στην "πρώτη" ενδέχεται να υπάρχουν και απουσίες, αφού πολλοί παίκτες βρίσκονταν αυτόν τον καιρό στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Και υπάρχει δυσκολία στις μετακινήσεις λόγω του κορονοϊού, αλλά και της κακοκαιρίας.
Οπως και να 'χει, η "Μαύρη Θύελλα" θα ξεκινήσει από σήμερα μια νέα προετοιμασία για το πρωτάθλημα, όπου ο στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο. Γι' αυτό και θα γίνουν και άλλες μεταγραφές που θα αυξήσουν τις επιλογές του Νίκου Αναστόπουλου.
Οσον αφορά την έναρξη της Football League, ο πρόεδρος της Ενωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε στο Metropolis 95,5 ότι θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.
"Θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου. Είπα παλιότερα πως θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ ένα μήνα παράταση. Μπορεί να γίνει αυτό με τη Football League. Να τελειώσει στα τέλη Ιουνίου. Είναι 19 αγωνιστικές, θα μιλήσουμε ανάλογα με τις ομάδες, θεωρώ ότι προλαβαίνουμε".
Για το κόστος των τεστ σημείωσε: "Έχουμε κινηθεί για κάποιες οικονομικές ενισχύσεις ώστε να ανταπεξέλθουν μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Ο κ. Λεουτσάκος αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, μετά από ερώτηση αναφορικά με το πόσοι εργαζόμενοι υπάρχουν στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας. "Αν τους βάλουμε όλους είναι πάνω από 1000. Είναι άδικο γιατί είναι επαγγελματική κατηγορία, έχει ιστορικές ομάδες. Η Super League 2 έχει καλή τηλεθέαση είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θεωρώ ότι έτσι θα είναι για τη Football League. Μόλις πάρουμε το ΟΚ θα υπογράψουμε συμβόλαιο. Θα είναι 60.000 μικτά για κάθε ομάδα. Θα έχουν και έσοδα από το στοίχημα ώστε να βοηθηθούν περισσότερο. Είμαστε πολλοί άνθρωποι που ασχολούμαστε πρέπει να υπάρξει αθλητισμός. Είναι σημαντική η ψυχολογική ανάταση του κόσμου. Πάντα με μέτρο, και έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε εμείς οι διασπορείς", τόνισε ο κ. Λεουτσάκος.

Περιμένουν λύση και για τη Γ' εθνική

Με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την επανέναρξη των προπονήσεων στη Football League και περιμένει πλέον να δοθεί λύση και στη Γ' εθνική, όπου αγωνίζονται εκατοντάδες ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας οφείλει να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την αποδοχή του αιτήματος επανέναρξης των προπονήσεων και για τις ομάδες μέλη μας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League 2.
Με τη σημερινή ανακοίνωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) , μπαίνει – μετά από πολύμηνη διαδικασία αλλεπάλληλων συσκέψεων, διαβουλεύσεων και συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς – τέλος στο Γολγοθά χιλιάδων οικογενειών που όλο αυτό το διάστημα απειλούνταν με οικονομική, και όχι μόνο, εξαθλίωση.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η σκέψη όλων των ανθρώπων της Super League 2 και της Football League βρίσκεται δίπλα στους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής, που εξακολουθούν να κουβαλούν στους ώμους τους τον δικό τους «σταυρό του μαρτυρίου». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κυβέρνηση και επιστήμονες θα καταφέρουν να δώσουν λύση και στο δικό τους πρόβλημα, προκειμένου όλα τα μέλη της οικογένειας του ελληνικού ποδοσφαίρου να επιστρέψουν σύντομα στο σπίτι τους, που δεν είναι άλλο από το γήπεδο.
Όλες οι ομάδες – μέλη της Super League 2 και της Football League αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών και οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δόθηκε, σε μια περίοδο που η πανδημία δείχνει για πολλοστή φορά το χειρότερο και πιο επικίνδυνο πρόσωπο.
Τηρώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο – εντός και εκτός γηπέδων – οφείλουμε να ορθώσουμε όλοι μαζί ανάχωμα στην περαιτέρω μετάδοση του κορωνοϊού και να δώσουμε το παράδειγμα όχι μόνο στην αθλητική οικογένεια, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία.
Και θα το πράξουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους μας εμπιστεύτηκαν, και κυρίως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπό μας!".