Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 14:05

Ο Παναθηναϊκός έγινε μόλις η 3η ομάδα από την οποία χάνει ο Μαρτίνς!

Γράφτηκε από τον

Μια σειρά από ρεκόρ σταμάτησαν στην Λεωφόρο για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος έχασε για πρώτη φορά από τον Παναθηναϊκό στα 2,5 χρόνια στην Ελλάδα.

Είναι είδηση γιατί συμβαίνει σπάνια. Για την ακρίβεια είχε συμβεί μόλις τρεις φορές στα 77 ματς που είχε δώσει στην κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων. Από το βράδυ της Κυριακής οι ήττες έγιναν τέσσερις. Ο Παναθηναϊκός έβαλε stop σε μια σειρά από ρεκόρ που έτρεχε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελευταία φορά που είχαν χάσει σε ματς πρωταθλήματος της κανονικής διάρκειας ήταν στις 10 Φεβρουαρίου του 2019. Δηλαδή δύο χρόνια και τέσσερις μέρες μετά. Σε αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός μετρούσε 57 ματς χωρίς ήττες. Σε αυτά είχε 50 νίκες και μόλις 7 ισοπαλίες.

Προφανώς ο Παναθηναϊκός έβαλε stop και στο φετινό αήττητο που έτρεψε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Συνολικά ο Πέδρο Μαρτίνς μετράει 88 ματς στην Super League Interwetten (κανονική διάρκεια και play offs) και αυτή ήταν μόλις η 5η του ήττα!

Συνολικά το ρεκόρ του είναι 70-13-5 με 200 γκολ υπέρ και 43 γκολ κατά.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό σε αυτό το ρεκόρ που έτρεχε ο Πέδρο Μαρτίνς στα ματς πρωταθλήματος ήταν ότι οι 4 ήττες προέρχονταν μόνο από δύο ομάδες!

3 από τον ΠΑΟΚ
1 από τον ΟΦΗ
Ο Παναθηναϊκός έγινε μόλις η 3η ομάδα που καταφέρνει να τον νικήσει σε αυτά τα 88 ματς!

Βεβαίως υπάρχει και η Λαμία η οποία είχε πάρει διπλό στο Καραϊσκάκης για το Κύπελλο στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

Πάντα ήττες τον Φεβρουάριο

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε στον Ολυμπιακό και στον Πέδρο Μαρτίνς. Πάντα όμως σε αυτά τα τρία χρόνια ο Μαρτίνς πάντα χάνει τουλάχιστον ένα ματς τον Φεβρουάριο.

Την σεζόν 2018-19 ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα (και ουσιαστικά βγήκε εκτός διεκδίκησης τίτλου), με 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία και με 1-0 από τη Λαμία στο Καραϊσκάκης (αποκλείστηκε και από το Κύπελλο).

Την σεζόν 2019-20 ο Ολυμπιακός έχασε μόνο από την Αρσεναλ με 1-0 στο Καραϊσκάκης.

Φέτος έχασε από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα με 2-1 και ακολουθούν μέσα στον Φεβρουάριο η Αϊντχόφεν (εντός κι εκτός) και ο Αρης στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.
Πηγή: gazzetta.gr