Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 00:15

Champions League: Πάρτι Μπαπέ στο σπίτι του Μέσι, διπλό για Λίβερπουλ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Champions League: Πάρτι Μπαπέ στο σπίτι του Μέσι, διπλό για Λίβερπουλ (βίντεο)

Η Παρί Σεν Ζερμέν διέσυρε την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου με τον Μπαπέ να σκοράρει χατ-τρικ στον θρίαμβο των Παριζιάνων - Αγκαλιά με την πρόκριση και η Λίβερπουλ με Σαλάχ και Μανέ.

Oh la la ένας Κιλιάν Μπαπέ! Ο 22χρονος Γάλλος σταρ έκανε πάρτι στο σπίτι του Λιονέλ Μέσι, η Παρί Σεν Ζερμέν διέσυρε την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου με 1-4 και κρατάει σφιχτά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Champions League. Ο Μπαπέ έκανε πράματα και θάματα στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16, πέτυχε ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ και ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για μια σπουδαία επικράτηση που φέρνει τους Παριζιάνους για δεύτερη σερί σεζόν στην κορυφαία οχτάδα της Ευρώπης. Αντιθέτως, η Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια καθώς μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος από την Ατλέτικο Μαδρίτης, μάλλον αποχαιρετά πρόωρα για άλλη μια σεζόν το Champions League έχοντας υποστεί ακόμη μια βαριά ήττα, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια με Μπάγερν (2-8), Λίβερπουλ (4-0), Ρόμα (3-0) και Γιουβέντους (3-0).

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Λειψίας με 2-0 που την φέρνει επίσης με το... ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Champions League. Παράλληλα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε ότι μπορεί στην Premier League να έχει... παραδώσει πνεύμα, ωστόσο στην αρένα της Ευρώπης έχει τα φόντα για να ξαναπιάσει κορυφή όπως έκανε το 2019...

Το παιχνίδι στο Καμπ Νου ήταν συναρπαστικό, με ταχύτατο ρυθμό και με διάθεση και από τις δυο ομάδες για να κυνηγήσουν το γκολ. Και πρώτη τα κατάφερε η Μπαρτσελόνα, που στο 27' κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο σπεσιαλίστας Μέσι (1-0).

Γρήγορα όμως η Παρί βρήκε απάντησε ισοφαρίζοντας (1-1) με τον Μπαπέ, σε έναν συνδυασμό που χάθηκε η μπάλα μεταξύ Κουρζαβά, Βεράτι και του ταλαντούχου άσου των Παριζιάνων, που αφού απέφυγε τους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα, κεραυνοβόλησε τον Τερ-Στέγκεν.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει ξέφρενο ρυθμό, το ημίχρονο έμεινε στην ισοπαλία, αλλά στο 65' ο Μπαπέ βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από πάσα του Φλορέντσι γράφοντας το 1-2 για την Παρί.

Το... πάρτι της Παρί όμως δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς στο 70' ο Κεν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παρέδες, εκτέλεσε με κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το εντυπωσιακό 1-3.

Το σόου του Μπαπέ ολοκληρώθηκε στο 85', οπότε σε θαυμάσια αντεπίθεση της Παρί, ο Γάλλος σταρ πλάσαρε εξαιρετικά κι έστειλε την μπάλα... συστημένη στα δίχτυα της Μπάρτσα διαμορφώνοντας το εκπληκτικό 1-4.

Καθάρισε η Λίβερπουλ με ξέσπασμα

Στην ίδια ώρα στη Βουδαπέστη (λόγω των περιορισμών που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για τον κορονοϊό), κι έπειτα από ένα ισορροπημένο ημίχρονο κι αφού η τυπικά γηπεδούχος Λειψία είχε δοκάρι στο 5' με τον Ολμο, η Λίβερπουλ με ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 2-0 κι επί της ουσίας καθάρισε την πρόκριση για την οχτάδα του Champions League. Εκτός κι αν... αυτοκτονήσει στο Ανφιλντ.

Ο Σαλάχ στο 53' εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Λειψίας, ξεχύθηκε στην αντεπίθεση κι άνοιξε το σκορ (0-1) και ο Μανέ στο 58' και πάλι σε ένα ταχύτατο transition της Λίβερπουλ, πλάσαρε ιδανικά και πέτυχε το 0-2.

Πηγή: ethnos.gr