Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2021 20:03

Βόλος - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Τρίποντο με Δουβίκα, Ριένστρα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Βόλος με τα γκολ του Δουβίκα και του Ριένστρα επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και επί της ουσίας διατήρησε τις ελάχιστες ελπίδες που έχει για παρουσία στα πλέι οφ.

Σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, ο Βόλος είχε την ουσία και με τέρματα των Δουβίκα (με πέναλτι) και του Ριένστρα, επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης κρατώντας... ζωντανές τις λίγες ελπίδες που έχει για είσοδο στα play off.

Έτσι έπαιξαν

Οι γηπεδούχοι, παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από το τέρμα, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ριένστρα, Μήτογλου, Γκρίλο, Φερράρι. Τσοκάνης και Νίνης ήταν στα χαφ, με τον Μπαρτόλο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Περέα, αριστερό ο Μαρτίνες και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Δουβίκας.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Απόλλωνα με 3-5-2. Ο Βέρχουλστ ήταν στο τέρμα, με τριάδα μπροστά του, τους Μπρούσιτς, Λισγάρα, Ντομίνγκες. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Μπαξεβανίδης και αριστερό ο Χουχούμης. Στον άξονα βρέθηκαν ο Κολ με τον Φατιόν, ενώ στην επίθεση ήταν οι Μπετινέλι, Τσιλούλης στις πτέρυγες με τον Ιωαννίδη στη κορυφή.

Γρήγορος ρυθμός με φάσεις εκατέρωθεν

Το παιχνίδι άρχισε με αρκετά γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να απειλούν από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 6', ο Απόλλων έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Ιωαννίδη να περνάει και τον Κλέιμαν, αλλά τον Μήτογλου να σώζει. Στη συνέχεια το σουτ του Χοχούμη κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι με δύο σουτ ένα από τον Νίνη κι ένα από τον Μπαρτόλο στο 15' απείλησαν, αλλά και τα δύο έφυγαν άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία με το σουτ του Τσιλούλη να το μπλοκάρει ο Κλέιμαν. Οι φάσεις δεν σταματούσαν όμως στο πρώτο ημίχρονο και στο 22', ο Περέα δεν πρόλαβε για λίγο τον Βέρχουλστ που έσωσε. Στο 28', η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απείλησε ξανά με τον Μπεντινέλι με σουτ μέσα από την περιοχή να στέλνει την μπάλα άουτ.

Αντεπίθεση, πέναλτι και 1-0!

Τελικά το γκολ ήρθε και ήταν για τον Βόλο! Στο 33', οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Νίνη να περνά με εξαιρετική μπαλιά στον Μπαρτόλο και αυτός ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Δουβίκας που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε στο 34' το 1-0.

Από το γκολ και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και κράτησαν εύκολα αυτό το προβάδισμα.

Το... καθάρισε με Ριένστρα!

Η ομάδα του Βόλου τελείωσε το παιχνίδι με την έναρξη του δεύτερου μέρους! Στο 52', ο Ριένστρα ήταν εκείνος που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ αφού πρώτα αυτή κόντραρε κι άλλαξε πορεία στον Χουχούμη. Το γκολ αυτό... έλυσε ακόμα περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων, οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα.

Πρώτα με τον Δουβίκα στο 56' και στη συνέχεια με ένα σουτ του Σάντος στο 59' που έφυγε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες στο 64' αλλά ο Κλέιμαν με ωραία επέμβαση κράτησε το 2-0 για την ομάδα του. Στο 69', ένα αντίστοιχο φάουλ για τον Βόλο αυτή τη φορά έφυγε άουτ μετά από ωραία εκτέλεση του Μπαρτόλο.

Πίεσαν χωρίς αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι για ένα δεκάλεπτο από το 70' έως το 80' δίχως αποτέλεσμα. Σε αυτό το διάστημα, είχε ένα σουτ του Μπεντινέλι στο 71' που έσωσε ο Κλέιμαν, αλλά και την μεγάλη ευκαιρία με τον Μουνιέ στο 75' να πλασάρει από κοντά και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να σώζει και πάλι.

Άντεξε, απείλησε για το 3-0 και κέρδισε!

Τελικά ο Βόλος πήρε την νίκη, μιας και αυτό το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τους γηπεδούχους να έχουν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για ένα τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 84' ο Σάντος βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Μπαρτόλο, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Βέρχουλστ αλλά πλάσαρε άουτ.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φερράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Δουβίκας, Μπαρτόλο (86' Σάντσες), Νίνης (65' Τέκιο), Μαρτίνες (46' Μπαριέντος), Περέα (57' Σάντος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (46' Ντάουντα), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης (72' Καλισίρ), Κολ, Ιωαννίδης (59' Φερνάντες), Μπεντινέλι, Τσιλούλης (72' Μουνιέ), Φατιόν (59' Λαγός)

Πηγή: gazzetta.gr