Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 13:16

ΓΙΑΧΟΣ: "Αν γινόταν αυτή η φάση κατά του Ολυμπιακού μπορεί να ήμουν και βουλευτής. όπως ο κ. Κωνσταντινέας"

Γράφτηκε από τον

Για την περιβόητο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης μίλησε στην Ερα σπορ ο Θανάσης Γιάχος.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής αναφέρθηκε μάλιστα - σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Soccerplus.gr - και στον πρώην μεσσήνιο διαιτητή Πέτρο Κωνσταντινέα, λέγοντας ότι αν γινόταν αυτή η φάση κατά του Ολυμπιακού (σ.σ. το χέρι του Μανιάτη) "τότε μπορεί να ήμουν και βουλευτής όπως ο κ. Κωνσταντινέας".
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Αγγελο Στίμο ο κ. Γιάχος, που ήταν κατηγορούμενος στη δίκη της επονομαζόμενης "συμμορίας του ποδοσφαίρου".
"Νιώθω δικαιωμένος, όχι όμως χαρούμενος. Χαρούμενος νιώθεις όταν έχεις κάνει κάτι και απαλλάσσεσαι. Εδώ μιλάμε για μία παρωδία. Έφτασα να κατηγορούμαι επειδή δεν έδωσα ένα πέναλτι στη ζωή μου (σ.σ. στον τελικό Κυπέλλου ΟΣΦΠ – Αστέρας Τρίπολης), για το οποίο ούτε καν ευθύνομαι. Με όσα έχουν ακουστεί, ο κόσμος μπορεί δικαιολογημένα να θεωρεί πως όσα έχουν γραφτεί είναι σωστά. Να ξέρουν, όσον αφορά το δικό μου κομμάτι, ότι κατηγορηθήκαμε για διαιτητικές αποφάσεις.
Όσο αστείο και να φαίνεται. Ο πρόσθετος βοηθός Τριτσώνης βοήθησε λάθος. Μου είπε ότι το είδε, ότι είναι σίγουρος, ότι είναι ακούσιο, ότι δεν υπάρχει τίποτα (σ.σ. το χέρι του Μανιάτη στη γραμμή του τέρματος του ΟΣΦΠ). Το λέω γιατί έχει ειπωθεί πως εκείνος δεν είδε την φάση και πήρα εγώ πάνω μου την φάση. Είδε πεντακάθαρα, ήταν στα 4-5 μέτρα, ήταν το αριστερό χέρι δίπλα στο δοκάρι. Η UEFA έβαλε τους πρόσθετους βοηθούς για αυτές ακριβώς τις φάσεις. Ό,τι γίνεται μέσα στη μικρή περιοχή, στο δικό του πεδίο και μάλιστα πάνω στη γραμμή, είναι καθαρά δικιά του φάση.
Ήταν ένα κόρνερ με 12-13 παίκτες μέσα στη περιοχή, ήμουν διαγώνια, όπως έπρεπε να είμαι με βάση το διαγώνιο σύστημα, ούτε πήρα χαμπάρι τι έγινε. Ο άνθρωπος ήταν δίπλα στη φάση, το είδε, έκανε λάθος, εγώ ακολούθησα γιατί δεν είχα προσωπική άποψη και ο κύριος Τριτσώνης αυτή τη στιγμή είναι στη ΚΕΔ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μπράβο του, ορίζει διαιτητές, κάνει εκπαίδευση. Για αυτή τη φάση, αυτός ο άνθρωπος επιβραβεύτηκε.
Φυσικά δεν είχε δόλο και καλά έκανε και βραβεύτηκε. Εγώ για αυτή τη φάση έφτασα να σέρνομαι στα δικαστήρια εδώ και οκτώ χρόνια.
Το κατηγορητήριο είναι ότι στο 67ο λεπτό έγινε αυτή η παράβαση, την οποία δεν υπέδειξε και θεωρήθηκε ότι το έκανα με δόλο. Πρέπει να μας πει κάποιος πως θεωρήθηκε αυτό. Δεν υπήρξε πουθενά κασέτα που να ακούγεται το όνομά μου. Αντιθέτως, όταν μίλαγαν για μένα, έλεγαν “άστον μην τον βάλεις, αυτός παίζει 50-50”. Εγώ έπρεπε να βραβευτώ από αυτές τις κασέτες. Μάλιστα, επειδή θεωρήθηκε πως ευνόησα τον Ολυμπιακό, στις κασέτες αυτές με βρίζουν άνθρωποι του Ολυμπιακού και κάποιοι μάλιστα αισχρά.
Δεν υπήρχε λόγος εγώ να βρίσκομαι σε αυτήν την υπόθεση. Παρόλα αυτά, επειδή βρέθηκε ένας μεγάλος παράγοντας και είπε ότι κατά τη γνώμη του θεωρεί ότι επίτηδες δεν έδωσα το πέναλτι, εγώ έγινα εγκληματική οργάνωση.
Ευτυχώς πέσαμε σε κανονικούς δικαστές. Αν γινόταν αυτή η φάση κατά του Ολυμπιακού μπορεί να ήμουν και βουλευτής όπως ο κ. Κωνσταντινέας. Ο κ. Σάββας, ο κ. Βασάρας, ο κ. Μελισσανίδης είπαν για μένα καλά λόγια. Καταστράφηκα και χάλασε το όνομά μου για ένα παιχνίδι.
Δυστυχώς έγινε αυτό το λάθος. Αν κάποιος από τους κατηγορούμενους διαιτητές καταδικαζόταν από τη Δευτέρα θα έτρεχαν όλοι στα δικαστήρια και θα κατηγορούσαν διαιτητές".