Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 19:20

Στη Μπαρτσελόνα ο Πάου Γκασόλ!

Γράφτηκε από τον

Η Μπαρτσελόνα πρόλαβε τη διορία της EuroLeague κι ο Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε πως γυρίζει στην Ισπανία για να φορέσει τη φανέλα της μετά από δύο δεκαετίες.

Το καλοκαίρι του 2020 οι παράγοντες της Μπαρτσελόνα δήλωναν πως "δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει διαπραγματεύση με τον Πάου Γκασόλ". Πριν από μερικές ημέρες η Mundo Deportivo αποκάλυψε πως οι Καταλανοί συμφώνησαν με τον 40χρονο σέντερ μέχρι το τέλος της σεζόν και λίγο μετά ο Γκασόλ διέψευσε τα σενάρια, λέγοντας πως δεν είναι έτοιμος για να γυρίσει στα παρκέ.

Τελικά, ο δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς, έδωσε τα χέρια με την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα και θα φορέσει ξανά τη μπλαουγκράνα φανέλα μετά από δύο δεκαετίες.

"Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι γυρίζω στο σπίτι μου και θα συναντήσω την ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα. Θέλω με τις ικανότητες και την εμπειρία μου να βοηθήσω το κλαμπ σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, αλλά και να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση, να βρω ρυθμό μέσω από τον ανταγωνισμό. Είμαι χαρούμενος που γυρίζω εκεί απ' όπου ξεκίνησα και είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτή την ευκαιρία. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα σύντομα. Ευχαριστώ τη Μπαρτσελόνα και το προπονητικό επιτελείο που βοήθησαν για να βρεθώ στην ομάδα" ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Η Μπαρτσελόνα δεν ξέρει πότε θα τον έχει στη σύνθεσή της, πρόλαβε ωστόσο τη διορία της EuroLeague που εκπνέει αύριο το βράδυ (24/2) και πλέον ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ελπίζει ότι θα έχει κάποια στιγμή στη διάθεσή τον άλλοτε συμπαίκτη του ώστε η ομάδα να είναι ακόμη πιο γεμάτη στο δρόμο προς τα playoffs της EuroLeague, την οποία έχει στόχο να κατακτήσει.

Ο Γκασόλ ξεκίνησε από τους Καταλανούς, το 2001 έγινε draft στο νούμερο 3 και στη συνέχεια έπαιξε στους Μέμφις Γκρίζλις, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Σικάγο Μπουλς, τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Μιλγουόκι Μπακς. Στο ΝΒΑ έπαιξε σε 1226 αγώνες κανονικών περιόδων, με μέσους όρους 17 πόντων (51.2% στο δίποντο, 36.8% στο τρίποντο, 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής.

Πηγή: sport24.gr