Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 17:35

Δόξα Δράμας - Εργοτέλης 1-0: Του έσπασε το αήττητο και ανάσανε βαθμολογικά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Δόξα Δράμας - Εργοτέλης 1-0: Του έσπασε το αήττητο και ανάσανε βαθμολογικά (βίντεο)

Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, η Δόξα Δράμας έβαλε τέλος στο αήττητο σερί επτά αγώνων του πρωτοπόρου Εργοτέλη (1-0) και σταθεροποιείται βαθμολογικά με το βλέμμα στην εξάδα.

Το έκανε με τον Ιωνικό μια εβδομάδα νωρίτερα (2-1), το επανέλαβε κόντρα στον νέο πρωτοπόρο. Η Δόξα Δράμας ύψωσε «φράγμα» στον ασταμάτητο από την 3η αγωνιστική Εργοτέλη, επικρατώντας με 1-0 στο εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής και αναπληρώνει το χαμένο έδαφος της εκκίνησης με νίκες.

Η ομάδα του Θανάση Κολιτσιδάκη σκόραρε σε καθοριστικό σημείο, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Γκανέζου επιθετικού, Εμάνουελ Μενσά.

Ωστόσο, το «κλειδί» της αναμέτρησης ήταν ότι άντεξε μέχρι τέλους στο σφυροκόπημα των Κρητικών, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στεφανάκο. Ο Έλληνας κίπερ «κατέβασε ρολά» στις δύο μεγαλύτερες στιγμές των Κρητικών: πρώτα στο 25’, με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Μπαστακού από το όριο της περιοχής και στη συνέχεια στο 76’, όταν μετά την απίθανη κούρσα του Κόνραντ και τη σέντρα του Μανουσάκη στο δεύτερο δοκάρι, επενέβη στο τελείωμα του Μανουσάκη και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Έτσι, η Δόξα έμεινε αήττητη για πέμπτο σερί παιχνίδι και με το τρίποντο αυτό ανέβηκε στους 11 βαθμούς με δύο ματς λιγότερα (Ξάνθη, Απόλλων Λάρισας), στρέφοντας δειλά-δειλά το βλέμμα της στην εξάδα (Τρίκαλα στην 6η θέση με 12, μετά την αφαίρεση βαθμών που έχει επιβληθεί στην Παναχαϊκή σε πρώτο βαθμό). Αντίθετα, ο πρωτοπόρος Εργοτέλης έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στο +4 από τη 2η θέση και στα ίδια ματς, αλλά παραμένει στην κορυφή.

Δόξα Δράμας (Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Σπυρόπουλος, Μαυριάς, Παπαργυρίου, Παρασκευάς, Αγιώτης (18′ λ.τ Κουκόλης), Χάμοντ, Μενσά (84′ ΄λ.τ Φυτόπουλος), Αγγελόπουλος (84′ Πινδώνης), Βάντερσον (64′ Μπελεβώνης), Μπαράνκο (84′ Σαμπανίδης).

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Νεράλ (63′ Κατσούρρι), Σερβιλάκης (85′ Μποτέ), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέϊος, Τσέλιος, Μπουτσάκης (63′ Κωστανάσιος), Μανουσάκης, Κοκκίνης (46′ Μπουρσέλης), Πατρινός (46′ Κόνραντ).

Η Βαθμολογία

(σε 10 αγώνες)
1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19
2. ΙΩΝΙΚΟΣ 18
3. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 17
4. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 17
5. ΞΑΝΘΗ 15
6. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 14
7. ΤΡΙΚΑΛΑ 12
8. ΧΑΝΙΑ 11
9. ΔΟΞΑ ΔΡ. 11
10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 9
11. ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 7
12. ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 3
*Η Δόξα Δράμας έχει 2 αγώνες λιγότερους
* Ο Απόλλων Λάρισας και η Ξάνθη έχουν από ένα αγώνα λιγότερο

Πηγή: gazzetta.gr