Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 10:38

"MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Το νομοσχέδιο φέρνει... άνοδο - 32 ομάδες στη νέα Super League 2!

Γράφτηκε από τον

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 16 συνολικά ομάδες αναμένεται να ανέβουν φέτος από τη Football League στη Super League 2,, καθώς η FL θα καταργηθεί και η SL2 θα διεξαχθεί με 32 ομάδες από 12 που είναι σήμερα, βάση κειμένου που αναρτήθηκε στη διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό, την περασμένη Παρασκευή.

Με το νέο νομοσχέδιο καθιερώνονται από τη νέα σεζόν δύο επαγγελματικές κατηγορίες και ως εκ τούτου από τη FL θα ανέβουν οι 16 από τις 20 συνολικά ΠΑΕ (οι τέσσερις θα υποβιβαστούν), ενώ από τη Γ' εθνική θα πάρουν την άνοδο 4 ομάδες. Θυμίζουμε ότι οι 20 ομάδες της FL έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των δέκα και με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος θα ανέβουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο και θα υποβιβαστούν επίσης δύο από κάθε γκρουπ. Με το νέο νομοσχέδιο όμως τα εισιτήρια της ανόδου γίνονται από τέσσερα, δεκαέξι και αυτό ανοίγει διάπλατα το δρόμο στη "Μαύρη Θύελλα" ώστε να βρεθεί στον προθάλαμο της Super League 1.
Η Καλαμάτα άλλωστε είχε ως ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου και το έργο της -αν δεν αλλάξει κάτι στο νομοσχέδιο- θα γίνει πιο εύκολο.
Το πρωτάθλημα της Football League βέβαια με αυτά τα δεδομένα θα διεξαχθεί επί της ουσίας, μόνο για να... πέσουν τέσσερις ομάδες, από τη στιγμή που θα ανέβουν οι οχτώ από τις 10 ομάδες του κάθε ομίλου!

Σταδιακή μείωση

Να σημειωθεί πως πρόθεση είναι να μειωθεί σταδιακά ο αριθμός των 32 ΠΑΕ στη Β' εθνική, καθώς η αναδιάρθρωση στοχεύει στη βιωσιμότητα των ΠΑΕ και ο αριθμός κρίνεται υπερβολικός και είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει περισσότερες προβληματικές ΠΑΕ. Γι' αυτό και έχουν θεσπιστεί αυστηρότερα κριτήριο βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Οσον αφορά τις ομάδες της Γ' εθνικής που θα ανέλθουν στη SL2, θα έχουν προθεσμία 30 ημερών για να μετατραπούν σε ΠΑΕ. Διαφορετικά θα αποβάλλονται και δεν θα αναπληρώνονται από άλλη ομάδα Γ' εθνικής. Η νέα Super League των 32 ομάδων θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16.

Παρακολουθούν τις εξελίξεις

Η Καλαμάτα συμπληρώνει σήμερα δύο εβδομάδες προετοιμασίας, αφότου η κυβέρνηση άναψε το "πράσινο φως" για την επιστροφή στις προπονήσεις.
Η "Μαύρη Θύελλα" προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Football League στις 28 Μαρτίου με αντίπαλο τη Σαντορίνη και παράλληλα παρακολουθεί τις εξελίξεις με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Οπως και να 'χει ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου δεν αλλάζει για τη μεσσηνιακή ομάδα που ενισχύθηκε τόσο το καλοκαίρι, όσο και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.