Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 22:01

Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου στο Βόλο! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου στο Βόλο! (βίντεο)

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό που επικράτησε δύσκολα 2-1 του Βόλου με τον Εμβιλά να «καθαρίζει» την παρτίδα με γκολ στο 80’.

Επιστροφή στις νίκες δια πυρός και σιδήρου για τον Ολυμπιακό που δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από τον Βόλο επικρατώντας 2-1 με τον Εμβιλά να κόβει στο φινάλε τον γόρδιο δεσμό για τους «ερυθρόλευκους».

Με τη νίκη του στη Θεσσαλία η ομάδα του Μαρτίνς επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία με τον Άρη και βρίσκεται πλέον στο +14 από τους «κίτρινους» που είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Πάντως ο Ολυμπιακός δεν έπεισε, εμφανίστηκε κουρασμένος μετά το ματς στην Ολλανδία για το Europa League και λίγο έλειψε να πετάξει ξανά δύο βαθμούς αν δεν ερχόταν ο κορυφαίος του ματς Εμβιλά να καθαρίσει την μπουγάδα.

Γρήγορο γκολ από τον Φορτούνη πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 4ο λεπτό, αλλά για ακόμα ένα ματς δέχθηκαν τέρμα από στημένη φάση. Αγωνία για τον Σεμέδο που τραυματίστηκε στο γόνατο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στο μυαλό του κόουτς

Μετά από δύο σερί ματς δίχως νίκη, αλλά και την ήττα από την PSV ανεξάρτητα από την πρόκριση, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Μαρτίνς ήθελε πάση θυσία την επιστροφή στις νίκες. Για αυτό το λόγο δεν επέλεξε να κάνει αλλαγές, αλλά παρέταξε την ομάδα του με τους βασικούς και τους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μπρούμα πίσω από τον Ελ Αραμπί με μόλις μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην Ολλανδία την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα Σα ήταν στην εστία, οι Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας με τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα πλάγια. Ο Καμαρά με τον Εμβιλά θα είναι οι δύο χαφ, ο Φορτούνης μπροστά τους, ενώ στις πτέρυγες Βαλμπουενά και Μπρούμα με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Από την πλευρά του ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Νίνη πίσω από τον Δουβίκα και αλλαγές στο κέντρο της άμυνας, αφήνοντας εκτός Κολόμπο και Σάντσες. Πιο συγκεκριμένα οι έντεκα που ξεκίνησαν για τον Βόλο ήταν οι Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο, Ριένστρα, Τσοκάνης, Δουβίκας, Μπαρτόλο, Νίνης και Μπαριέντος.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς φουριόζος και αποφασισμένος να μην παίξει με τη φωτιά σε καμία περίπτωση, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να έχει την ίδια εικόνα. Απόρροια της συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά το γκολ του Φορτούνη μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Καμαρά να βγάζει κάθετη στον Μπρούμα που με πλάτη στην εστία γύρισε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό που δεν είχε κανένα θέμα από το ύψος του πέναλτι να εκτελέσει τον Κλέιμαν για το 1-0.

Βέβαια το πρώτο δεκάλεπτο είχε το εξής παράδοξο. Πιο πολλά γκολ από φάσεις. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Φορτούνη ο Ολυμπιακός που δεν έχει μάθει από τα λάθη του έφαγε πάλι γκολ από στατική φάση. Οι παίκτες του Μαρτίνς κοιμήθηκαν στο κόρνερ του Μπαριέντος στο 10’ και ο Γκρίλο με κεφαλιά έγραψε το 1-1, με αποτέλεσμα το καλό ξεκίνημα επιθετικά να εξουδετερωθεί από την αμυντική ολιγωρία.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έκατσε πάντως στη συνέχεια, ο Βόλος προσπάθησε κυρίως με το Νίνη να κρατήσει μπάλα και να φέρει το ματς στα μέτρα του, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε από τα άκρα με εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών κυρίως του Λαλά και Μπρούμα. Βέβαια τα πάντα για την ομάδα του Μαρτίνς στο πρώτο 45λεπτο επισκίασε ο τραυματισμός στο γόνατο και η αποχώρηση του Σεμέδο, ενόψει και των αναμετρήσεων με την Άρσεναλ.

Στην επανάληψη ο Βόλος προσπάθησε να κλείσει καλά τους χώρους, έμεινε πίσω και έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό. Ωστόσο η ομάδα του Μαρτίνς δυσκολεύτηκε απέναντι στην κλειστή άμυνα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν μπάλες στον Ελ Αραμπί. Οι επιθετικές προσπάθειες από τα άκρα κυρίως με Μπρούμα και Φορτούνη δεν δημιουργούσαν τελική, παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο τελικές που έβγαλε ο Ολυμπιακός στην εστία του Κλέιμαν ήταν ένα σουτ του Εμβιλά και ένα του Φορτούνη με διαφορά… 20 λεπτών, αφού το πρώτο καταγράφηκε στο 54’ και το δεύτερο στο 72’ της αναμέτρησης.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός στο 81’ σε ανύποπτη φάση έκοψε τον γόρδιο δεσμό, όταν μετά από σέντρα του Μπρούμα και κακό πλασέ του Σωκράτη που είχε ανέβει, η μπάλα έφτασε από σπόντα στα πόδια του Εμβιλά που από κοντά πλάσαρε τον Κλέιμαν για το 2-1. Μάλιστα, αρχικά ο VAR έκρινε ότι ο Χασάν που ήταν οφσάιντ επηρέαζε τη φάση, αλλά ο διαιτητής πήγε και το είδε και είχε αντίθετη άποψη, οπότε μέτρησε το τέρμα.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο (58' Μαρτίνες), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι (85' Μπουένο), Ριένστρα, Τσοκάνη, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Νίνης, Δουβίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (39' Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (87' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (86' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (63' Χασάν), Ελ Αραμπί (85' Μασούρας).

Πηγή: sport-fm.gr