Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 22:34

Ο Γραμμόζης ανέλαβε τη Σάλκε και έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής σε μεγάλη Λίγκα!

Γράφτηκε από τον
Ο Γραμμόζης ανέλαβε τη Σάλκε και έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής σε μεγάλη Λίγκα!

Τεράστια πρόκληση για τον 42χρονο Ελληνα τεχνικό, Δημήτρη Γραμμόζη, ο οποίος έγινε ο πέμπτος που κάθεται φέτος στον πάγκο της Σάλκε. Υπέγραψε έως τον Ιούνιο του 2022 και έγινε ο πρώτος Ελληνας που αναλαμβάνει ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.

Η Σάλκε έκανε τη μεγάλη έκπληξη και ανακοίνωσε ως νέο προπονητή της τον Δημήτρη Γραμμόζη. Ο 42χρονος Ελληνας τεχνικός είναι ο πέμπτος κόουτς που θα καθίσει στον πάγκο της για φέτος. Οι Βασιλικοί Μπλε που βιώνουν τη χειρότερη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας τους και είναι στην ουρά της Bundesliga με εννέα βαθμούς και μόλις μία νίκη σε 23 αγωνιστικές, βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στη Β' κατηγορία.

Ο Γραμμόζης υπέγραψε έως τον Ιούνιο του 2022, κάτι που δείχνει ότι έγινε σε εκείνον επένδυση για την επόμενη χρονιά στην Τσβάιτελιγα. Ο Ελληνς προπονητής έχει εργαστεί στα μικρά κλιμάκια της Μπόχουμ, ενώ ως κανονικός τεχνικός το έκανε για ενάμιση χρόνο στην Πάντερμπορν. Εχει τεράστια εμπειρία ως ποδοσφαιριστής στη Γερμανία, κυρίως με Αμβούργο, Καϊζερσλάουτερν, Κολωνία.

«Είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ γι' αυτήν την τεράστια πρόκληση για μένα. Θέλω να ξεκινήσω νικηφόρα και αυτό ελπίζω να συμβεί κόντρα στη Μάιντς», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις για το ντεμπούτο του που θα γίνει εντός έδρας την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή: gazzetta.gr