Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2021 10:35

UEFA: Δεν αλλάζει το αρχικό πλάνο για διεξαγωγή Euro σε 12 χώρες

Γράφτηκε από τον
UEFA: Δεν αλλάζει το αρχικό πλάνο για διεξαγωγή Euro σε 12 χώρες

Την πρόθεση της UEFA να μείνει σταθερή στο πλάνο της και να διεξαχθεί το Euro 2020 σε 12 διαφορετικές χώρες, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, διατύπωσαν μέσω ανακοίνωσης οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το φάντασμα του κορονοϊού πλανάται ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και έχει κάνει αρκετούς να αμφισβητούν την ικανότητα της UEFA να διεξάγει την τελική φάση του ερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε διάφορα μέρη της Γηραιάς Ηπείρου, ωστόσο οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δεν κάνουν βήμα πίσω.

Έτσι, μετά από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για την επιθυμία της αγγλικής κυβέρνησης να φιλοξενήσει παραπάνω από 7 ματς που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο "Γουέμπλεϊ" ή και όλους τους αγώνες αν χρειαστεί, ήρθε η απάντηση από τα υψηλά κλιμάκια της UEFA.

Αυτό δόθηκε μέσω γραπτής ανακοίνωσης που έκανε γνωστή το "Sky Sport News", με εκπρόσωπο της ομοσπνδίας να ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων: "Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως το τουρνουά θα φιλοξενηθεί σε 12 χώρες, παραμένει πρόθεση της UEFA να το φιλοξενήσει σε 12 χώρες".

Σημειώνεται πως μεταξύ των πόλεων που έχουν πάρει το χρίσμα για να φιλοξενήσουν παιχνίδια (η πρώτη σέντρα στο Euro είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουνίου και ο τελικός για τις 11 Ιουλίου) είναι το Άμστερνταμ, το Μπακού, το Δουβλίνο, η Ρώμη και η Γλασκώβη, με την κάθε πόλη να έχει δικαίωμα ως τις 5 Απριλίου να επιβεβαιώσει στην UEFA τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέψει να μπουν σε κάθε στάδιο.

Πηγή: sport24.gr