Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 10:33

Ξανά προπονήσεις στη Football League - Εμεινε εκτός η Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Μόνο για λίγα εικοσιτετράωρα κράτησε η αναστολή των προπονήσεων για τις ομάδες της Football League, που εδρεύουν σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, αλλά και για τις ομάδες της Α1 βόλεϊ γυναικών, Α1 μπάσκετ γυναικών, Α2 μπάσκετ ανδρών καθώς και και για τα σωματεία της πρώτης κατηγορίας σε χάντμπολ και υδατοσφαίριση.

Και αυτό γιατί με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση επιτρέπονται από το Σάββατο οι προπονήσεις. Αντίθετα δεν πήρε το "πράσινο φως" η Γ' εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου. Ως εκ τούτου το πρωτάθλημα βρίσκεται στον "αέρα", καθώς δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Επίσης φαίνεται ότι είναι δύσκολο να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και γι' αυτό πιθανότατα οι Λοιμωξιολόγοι δεν έδωσαν την άδεια ώστε οι ομάδες να επιστρέψουν στα γήπεδα.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, θα επανεκκινήσουν μετά την εναρμόνιση των διοργανωτριών αρχών και των ομάδων σε τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως θα εξειδικευτούν άμεσα από τις οδηγίες της επιστημονικής αρχής της ΓΓΑ. Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες σε Super League 1, Super League 2, Basket League και Vollley League.
Σύμφωνα με την ΓΓΑ, υπάρχει πλέον οριζόντια εφαρμογή των μέτρων για τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα. Παύουν να ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις, αναλόγως την περιοχή και την επιδημιολογική της κατάσταση, για λόγους ίσης μεταχείρισης. Η ενημέρωση αναφέρει ακόμα τα εξής: "Aναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, έως τριών (3) χιονοδρομικών κέντρων -δύο (2) στη Βόρεια και ένα (1) στη Νότια/Κεντρική Ελλάδα.
Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ανδρών Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League, ενώ η επιστροφή σε αγωνιστική δράση των υπολοίπων πρωταθλημάτων στα οποία επιτρέπεται πλέον η προπόνηση, θα δρομολογηθεί μετά από την εναρμόνιση των διοργανωτριών αρχών και των ομάδων σε τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως θα εξειδικευτούν άμεσα από τις Οδηγίες της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 895, 06/03/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», ισχύουν πλέον τα εξής, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:
«Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:
Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.
Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:
α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών Super League Ι και Super League ΙΙ, Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket League), Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volley League) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών,
β) των εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα,
γ) για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων αγώνων που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε διεθνείς διοργανώσεις, όπου συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες αποφάσεις.
Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα: ποδοσφαίρου ανδρών Football League, ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής, καλαθοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής, καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας, πετοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής, υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας, χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας.
Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια και τις λοιπές προϋποθέσεις που καθορίζονται στις Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.
Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από τους θεραπευόμενους και τα ΑμεΑ, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον α) έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας,
β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο".

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ