Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2021 17:29

Μάντζιος: "Σημαντικό ο Άρης να κάνει πρωταθλητισμό"

Γράφτηκε από τον
Μάντζιος: "Σημαντικό ο Άρης να κάνει πρωταθλητισμό"

Ο Άκης Μάντζιος έκανε τον απολογισμό για την κανονική διάρκεια της Super League Interwetten, που φτάνει στο τέλος της, τονίζοντας πως είναι σημαντικό για τον Άρη να μένει ψηλά και να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Άρης φιλοξενεί την Κυριακή (14/3, 19:00, Novasports 5HD και LIVE από το Sport24.gr) τον ΟΦΗ για την 26η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Άκης Μάντζιος μιλώντας στην κάμερα της Nova έκανε μεταξύ άλλων έναν απολογισμό για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που φτάνει στο τέλος της.

Ο προπονητής των κίτρινων τόνισε ότι είναι σημαντικό για την ομάδα του να μένει ψηλά στην βαθμολογία και να κάνει πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάντζιου:

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης: "Είμαστε καλύτερα όσον αφορά την κόπωση, πηγαίνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ χωρίς ενδιάμεση αγωνιστική. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει".

Για το τι άλλαξε στον Άρη από το 0-2 και μετά κόντρα στον ΠΑΟΚ: "Και πριν το ματς με είχατε ρωτήσει αν η ομάδα θα καταφέρει ψυχολογικά να ανταπεξέλθει από το ματς με τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που εξελίχθηκε. Είχα πει πως ο μόνος μου ενδοιασμός και ανησυχία ήταν η κόπωση της ομάδας. Θεωρώ σε μεγάλο βαθμό φάνηκε η κόπωσή μας καθότι τα τελευταία 10-15 λεπτά δεν είχαμε καθόλου κατοχή μπάλας, αμυνόμασταν συνέχεια χωρίς ο αντίπαλος να καταφέρει να μας κάνει φάσεις. Όλο αυτό μας ανάγκασε να διαφοροποιήσουμε την ομάδα μας να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές κάτι που σε άλλη περίπτωση δεν θα γινόταν".

Για τη συνέχεια: "Υπάρχει κόπωση, αλλά πλέον πάμε σε ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα, οπότε έχουμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ψυχολογικά ήταν δύο παιχνίδια που σίγουρα μας αφήνουν μία πίκρα. Η ομάδα βάσει εικόνας δεν πήρε αυτό που άξιζε στα δύο αυτά παιχνίδια".

Για τον Μάνο: "Μας κάνει χαρούμενους η εικόνα του. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής μέσω του ανταγωνισμού βελτιώνεται και βοηθάει την ομάδα. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε. Είμαστε πάνω από πρόσωπα. Εμείς θέλουμε ο κάθε ποδοσφαιριστής να τα δίνει όλα, η ομάδα να εξελίσσεται και να ανεβαίνει. Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που από την αρχή δίνει τα πάντα για την ομάδα, δουλεύει για την ομάδα. Σίγουρα υπήρξε μία περίοδος που έπεσε το βάρος πολύ πάνω του. Φορτώθηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά, νομίζω τώρα έχει ηρεμήσει και είναι θετική η παρουσία του και η βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα μας".

Για τον νέο προπονητή του ΟΦΗ: "Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει ένας καινούργιος προπονητής. Η δομή της ομάδας είναι συγκεκριμένη. Δεν περιμένω να δω πολλές αλλαγές στη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι δύσκολο παιχνίδι, όλα είναι το λέω συνεχώς. Εμείς μετά τα δύο παιχνίδια που παίξαμε θα βρούμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι γιατί θέλουμε πολύ να κλείσουμε στην δεύτερη θέση. Είναι ένας στόχος που στην αρχή της χρονιάς να μην ήταν στα πλάνα, αλλά θα δώσει αυτό που πραγματικά αξίζει στην ομάδα μας".

Για τις απουσίες του Άρη: "Δεν θα παίξει ο Μαντσίνι, ο Κάτσε που έχει ένα πρόβλημα στο γόνατό του. Για τον Ματέο θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν είναι μαζί μας στον αγώνα".

Για τον απολογισμό της χρονιάς: "Το πρόσημο είναι θετικό. Η δεύτερη θέση είναι μια επιβράβευση για όλη την οικογένεια του Άρη. Υπάρχουν πολλές θετικές στιγμές, ματς κομβικά. Κρατάω την συνολική εικόνα που κάναμε όλοι μαζί και είναι ένα στοιχεία που βοηθάει τον Άρη να εξελίσσεται. Το σημαντικό είναι ο Άρης να κάνει πρωταθλητισμό και για να συμβεί αυτό πρέπει να είσαι ψηλά συνέχεια. Αυτή η σταθερότητα που έχουμε από την αρχή πιστοποιεί αυτά που λέω".

Πηγή: sport24.gr