Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2021 00:53

Ξέφυγε με… πλεονέκτημα ο Απόλλων, 1-0 τον Παναιτωλικό! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ξέφυγε με… πλεονέκτημα ο Απόλλων, 1-0 τον Παναιτωλικό! (βίντεο)

Τεράστια νίκη για τον Απόλλωνα, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού και ξέφυγε στο +9 από τη θέση των μπαράζ, παίρνοντας και το πλεονέκτημα έδρας για τα playout.

Από τους μεγάλους κερδισμένους της 26ης -και τελευταίας για την κανονική περίοδο- αγωνιστικής της Super League 1 ήταν την Κυριακή (14/3) ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος κέρδισε 1-0 στο «Γεώργιος Καμάρας» τον Παναιτωλικό. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου ο Σλίβκα στο 63'.

Ένα αποτέλεσμα, το οποίο ανέβασε τους γηπεδούχους στην 9η θέση της βαθμολογίας και στους 28 πόντους, στο +9 από τον ΟΦΗ και την προτελευταία θέση που οδηγεί στα μπαράζ υποβιβασμού. Παράλληλα, τους έδωσε το πλεονέκτημα έδρας εν όψει playout, παίζοντας τα τέσσερα εκ των εφτά παιχνιδιών τους στο γήπεδό τους.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παρέμεινε 12ος, ευτυχώντας να δει τους ΟΦΗ (-1) και ΑΕΛ (-4) να χάνουν αμφότεροι.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με 4-3-3 και τον Βέρχουλστ στην εστία. Την άμυνα αποτελούσαν οι Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας και Χουχούμης. Στην τριάδα του κέντρου ξεκίνησαν οι Φατιόν, Σλίβκα και Κολ, ενώ σε εκείνη της επίθεσης οι Τσιλούλης, Ντάουντα και Μπεντινέλι.

Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε 4-4-2 με το Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά άρχισαν οι Τσιγγάρας, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον και Περέιρα. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Εντινγκά και Ντίας. Με τους Ντάλσιο και Μάζουρεκ να ξεκινούν δεξιά και αριστερά τους, αντίστοιχα, τη στιγμή που οι Καρέλης και Ματσόλα ήταν τα δύο φορ.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και με αρκετές διακοπές, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος και μάλιστα μόλις στο 1'. Με τον Μάζουρεκ να πιάνει το γυριστό σουτ, ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Ντάλσιο , ωστόσο βλέποντας το σουτ του να φεύγει άουτ.

Έκτοτε, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιχειρώντας κυρίως από την αριστερή πλευρά τους, με τους Μπεντινέλι και Χουχούμη. Χωρίς να δημιουργήσουν βέβαια κάποια κραυγαλέα ευκαιρία. Από την άλλη, η ομάδα του Αγρινίου έπρεπε να φτάσει το 26ο λεπτό, προκειμένου να απειλήσει εκ νέου, πραγματοποιώντας το με δύο φάσεις εντός ενός λεπτού. Στην πρώτη, το μακρινό σουτ του Μάζουρεκ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βέρχουλστ, ο οποίος δήλωσε «παρών» στο διαγώνιο σουτ του Ντάλσιο, ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα.

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, στο οποίο δεν παραβιάστηκε κάποια εκ των δύο εστιών, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απειλούσε κυρίως με στατικές φάσεις και από... αέρος, με τον Μελίσσα να βάζει συνεχόμενα «στοπ». Μάλιστα, ο Απόλλων έκλεισε το πρώτο μέρος με μία ελπιδοφόρα εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι από το όριο της μεγάλης περιοχής. Με το δυνατό του σουτ να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναιτωλικό να είναι εκείνος που απειλούσε, δημιουργώντας τρεις φάσεις μέσα σε ένα οκτάλεπτο, έχοντας ως κύριο εκφραστή του τον Ματσόλα. Κι όμως κόντρα στη ροή, στο 63' ο Απόλλων κατάφερε να προηγηθεί. Σκόρερ του ο Σλίβκα, ο οποίος αξιοποίησε την εξαιρετική ασίστ με το τακουνάκι του Μπεντινέλι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στη συνέχεια όπως είναι λογικό ο Παναιτωλικός φόρτωσε την επίθεσή του. Εξαιρουμένου, όμως, του μονοκόμματου σουτ του Ντίας στο 90', το οποίο απέκρουσε ο Βέρχουλστ, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν δημιούργησε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης – Σλίβκα (85' Kάλισιρ), Φατιόν – Κολ (90'+3' Λαγός), Μπεντινέλι (85' Τσαμπούρης), Τσιλούλης – Ντάουντα (78' Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Τσιγγάρας, Κωνσταντόπουλος (76' Ταχάρ), Βάντερσον, Περέιρα (84' Αζάντι) – Ντάλσιο, Ντίας, Εντινγκά, Μάζουρεκ (76' Γιάκολις) – Ματσόλα (76' Βέργος), Καρέλης (84' Μεντόσα).

Tέλος ο Παράσχος!

Ο Γιώργος Παράσχος δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Απόλλων νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό, όμως ο μέχρι πρότινος προπονητής Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε στους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα πως δεν θα συνεχίσει άλλο στην Ελαφρά Ταξιαρχία.

Ο έμπειρος τεχνικός τα έχει με τη διοίκηση της ομάδας, αφού ήταν κάθετα αντίθετος με την απομάκρυνση του Γιώργου Κασναφέρη ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον στήριζαν, ενώ την ίδια ώρα ήταν εκνευρισμένος με τα όσα ακούγονταν και γνώριζε ο ίδιος πως εάν ο Απόλλων δεν κέρδιζε τον Παναιτωλικό τότε θα αποτελούσε παρελθόν. Προφανώς, ο Παράσχος θεώρησε ειδικά το τελευταίο ασέβεια προς το πρόσωπό του, αλλά και το ότι δεν εκτιμήθηκε η προσφορά του στη φετινή πολύ δύσκολη σεζόν που έσωσε σχετικά εύκολα την Ελαφρά Ταξιαρχία, με τον έμπειρο κόουτς να μην μιλάει με ούτε έναν άνθρωπο της διοίκησης μετά το «αντίο» στους ποδοσφαιριστές!

Οι ποδοσφαιριστές μετά την ανακοίνωση της απόφασης αυτής από τον Γιώργο Παράσχο βρέθηκαν προ εκπλήξεως, αφού άπαντες στα αποδυτήρια τρέφουν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του!

Για τα όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και τα σύννεφα που υπήρχαν πάνω από τον Γιώργο Παράσχο σας είχε ενημερώσει προ ημερών το sportfm.gr, παρά τα όσα αντίθετα εκφράζονταν μέσα από την ομάδα, και οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν το σχετικό ρεπορτάζ, με τον 68χρονο προπονητή να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του!

O πρώτος υποψήφιος να τον αντικαταστήσει εν όψει των πλέι-άουτ είναι ο Μάκης Χάβος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Απόλλωνα Σμύρνης εμφανίζονται εκνευρισμένοι, καθώς θεωρούν πως η συμπεριφορά του Γιώργου Παράσχου και το γεγονός πως έμαθαν ουσιαστικά από τους παίκτες την απόφαση του έμπειρου τεχνικού.

Πηγή: www. sport-fm.gr