Τρίτη, 16 Μάρτιος 2021 19:58

Τσεφέριν: «Euro με φιλάθλους, όποια πόλη δεν το εγγυάται θα αποκλειστεί»

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, τόνισε στο Sky Sports ότι το σενάριο να διεξαχθεί το Euro χωρίς φιλάθλους δεν βρίσκεται στο τραπέζι και διευκρίνισε ότι όποια εκ των 12 πόλεων δεν μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία τους δεν θα φιλοξενήσει ματς.

Την πρόθεση της UEFA να πορευτεί με το αρχικό πλάνο και διοργανωθεί το Euro σε 12 διαφορετικές πόλεις-χώρες επανέλαβε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε στο Sky Sports ότι μελετώνται πολλά σενάρια ενόψει της τελικής απόφασης - η οποία θα ληφθεί στις 20 Απριλίου - το ενδεχόμενο όμως να διεξαχθούν ματς χωρίς κόσμο δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

«Κάθε πόλη θα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στα αντίστοιχα ματς. Το deadline για την τελική απόφαση είναι η 20ή Απριλίου. Το ιδανικό σενάριο είναι να διεξαχθεί το τουρνουά σε 12 πόλεις, με βάση το αρχικό πλάνο.

Αν δεν είναι όμως δυνατό - αν μία ή δύο πόλεις δεν ανταποκριθούν στις συνθήκες - τότε θα διεξαχθεί σε 10 ή 11 χώρες αντίστοιχα. Έχουμε πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το να γίνουν ματς σε άδεια γήπεδα είναι εκτός».

Κατέστη φανερό ότι αν κάποια εκ των 12 πόλεων (Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μόναχο, Λονδίνο, Ρώμη Αγία Πετρούπολη) δεν μπορεί να εγγυηθεί παρουσία φιλάθλων, δεν θα φιλοξενήσει ματς.

Το Euro 2020 (διατήρησε την ονομασία παρά την αναβολή του το περσινό καλοκαίρι λόγω πανδημίας) θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου.

Πηγή: gazzetta.gr