Τρίτη, 23 Μάρτιος 2021 18:44

ΑΕΚ: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Σιμόες, νέο πρόβλημα με Σάκχοβ

Γράφτηκε από τον

Εξαιρετικά απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο να προλάβει ο Σιμόες να αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν με την ΑΕΚ καθώς το πρόβλημα στον αστράγαλο του Πορτογάλου παραμένει. Τρέχει εν όψει Ολυμπιακού ο Σάκχοβ.

Πολύ δύσκολο έως απίθανο φαντάζει το ενδεχόμενο ο Αντρές Σιμόες να προλάβει να παίξει σε κάποιο ματς των playoffs και το πιθανότερο είναι πως θα χάσει όλη τη σεζόν καθώς το πρόβλημα στον αστράγαλο του Πορτογάλου μέσου παραμένει και η βελτίωση που έχει παρατηρηθεί δεν είναι η αναμενόμενη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ βρέθηκε στην Πορτογαλία τις τελευταίες ημέρες, όπου εκεί πήγε για να πάρει και μια δεύτερη γνώμη και για να εξεταστεί και από δικό του γιατρό (είναι ο γιατρός της Πόρτο) για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Η επανεξέταση στην οποία υποβλήθηκε έδειξε μερική βελτίωση στο πρόβλημά του στον αστράγαλο αλλά όχι τέτοια ώστε να μπορέσει να μπει σε κανονικό πρόγραμμα επιστροφής στην κανονική δράση. Ο Σιμόες και ο Πορτογάλος γιατρός, βρίσκονται σε επικοινωνία με το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το αν θα συνεχίσει με συντηρητικό πρόγραμμα αποκατάστασης ή για το αν θα μπει στο χειρουργείο για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

ΘΛΑΣΗ Ο ΣΑΚΧΟΒ, ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Από εκεί και πέρα προέκυψε νέο πρόβλημα τραυματισμού στην ΑΕΚ και ακούει στο όνομα του Σάκχοβ. Ο Ουκρανός ένιωσε ένα σφίξιμο μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και τη Δευτέρα, υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία και έδειξε θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο.

Το θετικό είναι πως η ζημιά στον μυ του Σάκχοβ δεν απαιτεί μεγάλο διάστημα για την αποκατάσταση. Κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν αποκλείεται να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 4 Απριλίου. Ο μέσος της ΑΕΚ εν τω μεταξύ ζήτησε λίγο μεγαλύτερη άδεια από τους συμπαίκτες του και θα φύγει την Τετάρτη για Ουκρανία (λόγω covid έχει να δει και τη γυναίκα του κοντά στους οχτώ μήνες) αλλά θα ξεκινήσει αμέσως αποθεραπεία σε δικό του φυσιοθεραπευτή στην πατρίδα του.

Η σχετική ενημέρωση της ΑΕΚ αναφέρει: "Ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στα Σπάτα. Ο Γεβχέν Σάκχοφ υποβλήθηκε σε μαγνητική, εξαιτίας ενοχλήσεων που ένιωσε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο. Ο Ουκρανός άσος ξεκίνησε θεραπεία. Οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Κώστας Γαλανόπουλος συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα εκγύμνασης. Οι υπόλοιποι παίκτες, πλην διεθνών, προπονήθηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη στις 11.00".

Πηγή: sport24.gr