Δευτέρα, 29 Μάρτιος 2021 19:38

Παναθηναϊκός: Κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα σε Ερασιτέχνη και ΑΕΠ Ελαιώνα

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα σε Ερασιτέχνη και ΑΕΠ Ελαιώνα

Την Τρίτη (30/3) η συνάντηση ανάμεσα σε Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ΑΕΠ Ελαιώνα (τράπεζες) για το τι θα περιλαμβάνουν οι νέες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ομίλου στο Βοτανικό και το κόστος τους, αναζητώντας τη "βάση" για την τελική διμερή σύμβασή τους.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης" προχωράει με πολύ σταθερά βήματα, απ’ τη στιγμή που έχει διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό η χρηματοδότηση όλου του σχεδίου. Το πρώτο βήμα ήταν η διασφάλιση των 75 εκατ. ευρώ απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. για τα περιβάλλοντα έργα.

Τη Δευτέρα (29/3) ακολούθησε η πολύ θετική εξέλιξη με την έγκριση από την αρμόδια οικονομική επιτροπή του Υπουργείου Ενέργειας (ΕΠ.ΕΝ.) του κονδυλίου 88,9 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού. Πλέον αυτό που ακολουθεί είναι η ολοκλήρωση των διμερών συμβάσεων ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι εξελίξεις με τη σύμβαση ανάμεσα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΑΕΠ Ελαιώνα -δηλαδή την εταιρεία ειδικού σκοπού που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς στις οποίες έχει περιέλθει το εμπορικό του Βωβού και "συνδέθηκε" με το πρότζεκτ- είναι αλήθεια έχουν πάει πιο πίσω χρονικά σε επίπεδο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Η ΑΕΠ Ελαιώνα είναι βασικός άξονας για την ολοκλήρωση της "Διπλής Ανάπλασης", καθώς με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα πρέπει να κατασκευάσει τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στην περιοχή του Βοτανικού, για να "ξεμπλοκάρει" ακολούθως η αποπεράτωση του νέου εμπορικού, το οποίο παραμένει στα... μπετά εδώ και πολλά χρόνια.

Οι έως τώρα οι επαφές των δύο πλευρών αναφορικά με το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι νέες εγκαταστάσεις του Α.Ο. στο Βοτανικό, ήταν πολύ "επιφανειακές". Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, υπήρξε "ενεργοποίηση" απ’ την πλευρά των τραπεζών, που προχωρούν άμεσα στην πρόσληψη μελετητή, ο οποίος θα αναλάβει τη μελέτη όλου του έργου. Κι επιπλέον, θα ξεκινήσουν διαγωνισμό σχεδίων του έργου, προσκαλώντας αρχιτεκτονικά γραφεία για να υποβάλλουν τα σχέδιά τους.

Το πιο σημαντικό, εντούτοις, είναι το γεγονός πως οι δύο πλευρές (Ερασιτέχνης και ΑΕΠ Ελαιώνα) προγραμμάτισαν ραντεβού για την Τρίτη (30/3) το πρωί, προκειμένου να κάνουν μία πολύ πιο εξειδικευμένη συζήτηση πάνω στο τι θα περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή, αλλά και το τελικό κόστος τους (στο αρχικό πλάνο είναι περίπου 13,3 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ 24%.

Ο Ερασιτέχνης έχει αιτηθεί το κλειστό γήπεδο να περιλαμβάνει 3.000 θέσεις κι όχι 2.000 όπως ήταν στην αρχική μελέτη, καθώς επίσης και να προστεθούν και κάποια άλλα πράγματα όπως κερκίδα πάνω απ’ τη νέα πισίνα κ.α. Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση, απ’ το αποτέλεσμα της οποίας θα προκύψει η «βάση» για την τελική σύμβασή.

Πηγή: sport24.gr