Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2021 11:06

Πάει για 11 Απριλίου η επανέναρξη στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 11 Απριλίου θα γίνει όπως όλα δείχνουν, η σέντρα στη Γ’ εθνική, καθώς δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σε Σώμα η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ετσι η επανέναρξη του πρωταθλήματος, που αρχικά είχε οριστεί για τις 4 Απριλίου, θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πριν την επανέναρξη, θα γίνουν (μάλλον στις 7 Απριλίου)τα ματς που είχαν αναβληθεί λόγω κορονοϊού Η νέα .Ε.Ε αναμένεται να συνεδριάσει αυτή την Παρασκευή και να προχωρήσει σε σε τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος ώστε η σέντρα να μετατεθεί για τις 11 Απριλίου.
Θυμίζουμε ότι η ΚΥΑ έδινε το “Ok” για δράση στις 4/4 ωστόσο η συγκρότηση της νέας διοίκησης με τον ορισμό των αρμόδιων επιτροπών -μεταξύ αυτών και η Επιτροπή Διοργανώσεων- έπειτα από την εκλογική διαδικασία, πηγαίνουν λίγο πιο πίσω το οργανόγραμμα.
Η εισήγηση για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ’ Εθνική έγινε από την προηγούμενη Επιτροπή και δύσκολα θα αλλάξει. Αυτή έχει ως εξής: Οι ομάδες θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Με την ολοκλήρωση ενός γύρου του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο. Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν 129 ομάδες συμμετοχή και θα ισχύσει ότι αναφέρει η προκήρυξη για προβιβασμό και υποβιβασμό. Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει αφορά στο άρθρο 15.4 παράγραφος III το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο». Οι αγώνες του «ειδικού πρωταθλήματος» δεν θα είναι διπλοί αλλά μονοί.
Για κάθε ομάδα, δηλαδή, που θα παίξει στο «ειδικό πρωτάθλημα» των 2 ομίλων αντιστοιχούν 4 μονά ματς. Τα παραπάνω θα πρέπει να επικυρωθούν στην επερχόμενη συνεδρίαση της νέας διοίκησης της ΕΠΟ.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ