Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2021 16:10

ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΡΗΣ: “Γνωρίζουμε πώς, αλλά όχι πότε θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα”

Γράφτηκε από τον

Τον απολογισμό της έως τώρα διανυθείσας πορείας στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά και τις σκέψεις του για τα «προσεχώς» της διοργανώτριας αρχής κατέθεσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, στη χθεσινή διαδικτυακή άτυπη ενημέρωση.

Όπως υπογράμμισε, η διαχείριση της Super League στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτέλεσε το βασικό πυλώνα για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, καθώς επιδείχθηκε υπευθυνότητα κι επαγγελματισμός.
«Η φετινή είναι χρονιά επιβίωσης, η επόμενη, ελπίζουμε, ανάκαμψης κι ανάπτυξης», είπε ο κ. Μπουτσικάρης κι εστίασε στην απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στους συλλόγους ποσοστό από το Στοίχημα:
«Θα βοηθήσει πολύ. Το αίτημα ξεκίνησε από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά ήταν ορθή η απόφαση της κυβέρνησης να διατεθεί σε όλο τον αθλητισμό».
Για το μείζον θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στις εξέδρες, ανέφερε την άδεια που είχε δοθεί προ μηνών αλλά ανακλήθηκε σχεδόν αμέσως.
«Είχαμε ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο αναλυτικό, περιελάμβανε τα πάντα, πώς θα πάρεις εισιτήριο, πώς θα μπεις, πού θα καθίσεις, με τι αποστάσεις, πώς θα αποχωρήσεις κλπ. Είχε εγκριθεί από τους λοιμωξιολόγους, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν αμέσως και την επόμενη μέρα, μέσα σε λίγες ώρες, η απόφαση άλλαξε», είπε. Και συνέχισε: «Ξέρουμε το πώς θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πότε. Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, δυστυχώς. Εξετάζουν τα δεδομένα εβδομάδα με την εβδομάδα και δεκαήμερο με το δεκαήμερο. Είναι αδύνατο να μπουν σε τέτοιο σχεδιασμό».
Ένας τομέας που προβλημάτισε έντονα, αν και αποτελεί πάγιο πρόβλημα, είναι οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων.
«Μας πλήγωσε πολύ η κατάσταση των γηπέδων φέτος, κάτι που συνέβη κυρίως λόγω της μείωσης των χρημάτων που είχαν λαμβάνειν οι ομάδες», παραδέχθηκε ο κ. Μπουτσικάρης.
«Αυτό όμως αλλάζει, και είναι βασικός στόχος της Λίγκας, σε τρεις φάσεις: στην πρώτη φάση η αξιολόγηση, στη δεύτερη τα βελτιωτικά έργα και στην τρίτη η παρακολούθηση», πρόσθεσε.
Άλλος στόχος για το συνεταιρισμό είναι η εξωστρέφεια, οι δράσεις και οι συνεργασίες που έχουν δρομολογηθεί, όπως, π.χ., με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ακόμη, θα δοθεί πολύ μεγαλύτερο βάρος στην τεχνολογία, προς διευκόλυνση των συλλόγων - μελών της Λίγκας.
Για παράδειγμα, θα δημιουργηθεί cloud προκειμένου να μειωθεί κατά πολύ η γραφειοκρατία και να διευκολύνονται όλες οι ομάδες, καθώς θα έχουν πια ηλεκτρονική πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες.
«Η Covid-19 δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας», επισήμανε ο κ. Μπουτσικάρης και απηύθυνε κάλεσμα στους συλλόγους να αποβάλλουν την τοξικότητα για να αλλάξει επί τα βελτίω το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Οι ομάδες πρέπει να προστατεύουν το προϊόν τους. Ο τρόπος για την αλλαγή έγκειται στους συλλόγους και δη σε εκείνους που έχουν τη δύναμη, αλλά πρέπει να δουν το θέμα μακροπρόθεσμα», επισήμανε.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ