Κυριακή, 04 Απρίλιος 2021 22:17

AEK - Oλυμπιακός 1-5: Ιστορικός διασυρμός της Ενωσης από τους φοβερούς Πειραιώτες! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
AEK - Oλυμπιακός 1-5: Ιστορικός διασυρμός της Ενωσης από τους φοβερούς Πειραιώτες! (βίντεο)

Με ένα ημίχρονο του τρόμου, στο οποίο προηγήθηκε 4-0 (!!!), ο Ολυμπιακός... διέλυσε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 5-1 και περιμένει μαθηματικά για στη στέψη! Συντήρηση στο 2ο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», εικόνα ντροπής για την Ένωση.

Θρίαμβος Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ! Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 1-5 μια ΑΕΚ που προκαλούσε τουλάχιστον θλίψη, παίρνοντας προβάδισμα τεσσάρων γκολ από το ημίχρονο! Καμαρά, Μασούρας (2) και Ελ Αραμπί έκαναν... πάρτι για τον αποτελεσματικό Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος απέναντι στην Ένωση που κατέρρεε αγωνιστικά και ψυχολογικά στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν απλά διαχείριση του σκορ. Έφτασαν και σε ένα πέμπτο γκολ με τον Φορτούνη, ενώ ο Ανσαριφάρντ μείωσε απλά στο τέλος. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος για τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου, με την Ένωση να πέφτει στην πέμπτη θέση και να βλέπει την έξοδό της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν να μπαίνει σε μεγάλο κίνδυνο πλέον...

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Μαρτίνς

Ο Μανόλο Χιμένεθ αν και είχε στο μυαλό του σχηματισμό και με τριάδα στην άμυνα για να παίξει κάτι ανάλογο με το σύστημα του Ολυμπιακού, επέλεξε τελικά τετράδα σε ένα 4-2-3-1 ή 4-3-3 ξεκινώντας τον Χνιντ αντί του Νεντελτσιάρου πλάι στον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα εκπλήξεις δεν υπήρχαν στην ενδεκάδα των κιτρινόμαυρων. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, οι Λόπες και Νταντσένκο στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής, στον άξονα οι Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς με τον Μάνταλο μπροστά τους, στα άκρα της επίθεσης οι Τάνκοβιτς και Γκαρσία και ο Ολιβέιρα στην κορυφή. Ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, όπως αναμενόταν, παρέταξε το 3-4-3 που είχε ως σκέψη με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Μπα, Σεμέδο και Παπασταθόπουλο τριάδα στην άμυνα και τους Χολέμπας και Ανδρούτσο στις δύο πλευρές. Στον άξονα ήταν το δίδυμο των Εμβιλά – Καμαρά και τριάδα στην επίθεση οι Μασούρας, Μπρούμα και Ελ Αραμπί, με τον Βαλμπουενά να μένει τελικά εκτός λόγω ενοχλήσεων.

Ο απλά αποτελεσματικός Ολυμπιακός διέσυρε την θλιβερή ΑΕΚ από το ημίχρονο!

Παράσταση για ένα ρόλο το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό να τιμωρεί την ΑΕΚ που προκαλούσε μόνο θλίψη παρουσιάζοντας εικόνα διάλυσης! Οι ερυθρόλευκοι που ήταν απλά αποτελεσματικοί χωρίς καν να πατήσουν το πόδι στο γκάζι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 0-4 απέναντι σε μια ΑΕΚ που ανασταλτικά ήταν... παρωδία και κατέρρεε κάθε φορά που οι παίκτες του Μαρτίνς έφταναν στην περιοχή της!

Μετά το πρώτο τέταρτο, όπου είχαμε κυρίως παιχνίδι κέντρου, ο Ολυμπιακός άρχισε τον περίπατο. Αρχικά στο 17' μετά από χλιαρό διώξιμο του Σβάρνα, ο Καμαρά εκτός περιοχής προχώρησε, ο Κρίστιτσιτς δεν τον έκλεισε και το σουτ που επιχείρησε άλλαξε πορεία στον Χνιντ που έβαλε το κεφάλι του, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ. Ο Μάνταλος σούταρε, η μπάλα φάνηκε να έχει τροχιά προς το τέρμα με τον Τάνκοβιτς να βάζει την προβολή και να σκοράρει. Η σημαία του βοηθού σηκώθηκε και όπως διαπιστώθηκε από το VAR ο Σουηδός εξτρέμ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 23' ο Ολυμπιακός με το δεύτερο σουτ που επιχείρησε στο ματς έφτασε στο δεύτερο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Χολέμπας έβγαλε ωραία κάθετη στον Μασούρα, ο Χνιντ άργησε να πάει πάνω του και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με ωραίο τελείωμα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το 0-2.

Η ΑΕΚ ψυχολογικά είχε πληγωθεί ανεπανόρθωτα, ανασταλτικά κατέρρεε ενώ στο κέντρο υπήρχε ένα τεράστιο κενό με συνέπεια ο Ολυμπιακός να βρίσκει συνεχώς χώρους. Στο 35' μάλιστα ένα δώρο του Λόπες έφερε το τρίτο γκολ των ερυθρόλευκων! Ο Χολέμπας γέμισε και ο Πορτογάλος μπακ της ΑΕΚ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε την μπάλα στον Ελ Αραμπί που απλά έβαλε το πόδι του για να κάνει το 0-3!

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί στο πρώτο μέρος καθώς στο 44' οι αποτελεσματικοί ερυθρόλευκοι τιμώρησαν ξανά την... ανύπαρκτη άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ελ Αραμπί αυτή τη φορά βρήκε ασίστ με την κάθετη στον Μασούρα, ο οποίος καλυπτόταν από τον Χνιντ και πλασάροντας τον Αθανασιάδη έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με 0-4!

Περίπατος και «ερυθρόλευκος» θρίαμβος με 1-5!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Χιμένεθ έβγαλε Σιμάνσκι και Τάνκοβιτς και πέρασε στο ματς τους Αλμπάνη και Ανσαριφάρντ αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-4-2. Στο 49' ο Μάνταλος έβγαλε την κάθετη στον Ολιβέιρα, ο οποίος κατάφερε να νικήσει με δεύτερη προσπάθεια τον Σα, ωστόσο το σημαιάκι σηκώθηκε για οφσάιντ, το οποίο επιβεβαίωσε στη συνέχεια και το VAR με συνέπεια και αυτό το γκολ να μην μετρήσει. Την ίδια στιγμή κάθε επίθεση του Ολυμπιακού «μύριζε» γκολ. Στο 53' μάλιστα οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε ένα πέμπτο τέρμα αν ο Ελ Αραμπί έβρισκε την μπάλα στην προβολή από τη σέντρα του Μασούρα.

Ο Μαρτίνς προχώρησε στη συνέχεια σε τρεις αλλαγές φρεσκάροντας την ομάδα του με τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Χασάν ελέγχοντας εύκολα το παιχνίδι. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Χνιντ αποχώρησε με πρόβλημα με τον Νεντελτσιάρου να τον αντικαθιστά, ενώ την επανεμφάνισή του μετά από δύο μήνες έκανε και ο Γαλανόπουλος για την ΑΕΚ. Η Ένωση θα έπρεπε στο 68' να είχε μειώσει τουλάχιστον στο σκορ, αλλά ο Ανσαριφάρντ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση έπειτα από τη σέντρα του Νταντσένκο έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο του Σα.

Τελικά το πέμπτο γκολ των ερυθρόλευκων ήρθε στο 74' μετά από ακόμα μια αστεία αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ. Ο Χολέμπας από τα αριστερά πάτησε με τακουνάκι στον Φορτούνη, ο οποίος σούταρε μπροστά από τον Νεντελτσιάρου (που δεν πήγε καν πάνω του γυρνώντας το κεφάλι) και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 0-5 ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι. Η ΑΕΚ βρήκε απλά ένα γκολ στο 90' με πλασέ του Ανσαριφάρντ (το οποίο μέτρησε έπειτα από χρήση του VAR) ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

MVP: Ο Μασούρας για τα δύο γκολ που σημείωσε. Εξέθεσε την άμυνα της ΑΕΚ με την εκρηκτικότητά του και τα τελειώματα του.

Στο ύψος του: Ο Ελ Αραμπί με γκολ και ασίστ, αλλά και ο Καμαρά ο οποίος εκτός του γκολ έκανε ό,τι ήθελε στο κέντρο.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η ΑΕΚ προκαλούσε το λιγότερο απογοήτευση. Αν πρέπει πάντως να βάλουμε δύο συγκεκριμένους παίκτες σε αυτήν την κατηγορία είναι οι Χνιντ και Λόπες. Ειδικά ο Πορτογάλος μπακ ήταν ανεκδιήγητος.

Η γκάφα: Έκανε αμέτρητες η ΑΕΚ αλλά η μεγαλύτερη όλων ήταν αυτή του Λόπες ο οποίος έδωσε... ασίστ δώρο στον Ελ Αραμπί στο τρίτο γκολ.

Το στραγάλι: Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε απαρατήρητος. Η ΑΕΚ είχε δύο γκολ που δεν μέτρησαν σωστά ως οφσάιντ, με τη βοήθεια και του VAR, το οποίο της μέτρησε το γκολ στο τέλος για το 1-5.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι συνθλίβοντας την ΑΕΚ με 1-5! Το σκορ τα λέει όλα από μόνο του. Οι ερυθρόλευκοι ήταν απλά αποτελεσματικοί και η Ένωση ήταν τραγική! Σε όλα τα επίπεδα οι κιτρινόμαυροι προκαλούσαν θλίψη. Ψυχολογία μηδέν, άμυνα να καταρρέει σε κάθε φάση, μια εικόνα διάλυσης για την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ στον πάγκο. Η Ένωση έπεσε πλέον στην πέμπτη θέση και η ευρωπαϊκή της έξοδο την επόμενη σεζόν κινδυνεύει δείχνοντας ανήμπορη. Όσο για τον Ολυμπιακό, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και βαδίζει στην κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Χνιντ (64' Νεντελτσιάρου), Σβάρνας, Νταντσένκο, Σιμάνσκι (46' Ανσαριφάρντ), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (64' Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (46'Αλμπάνης), Γκαρσία (78' Μαχαίρας), Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας (76' Ντρέγκερ), Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά (63' Μπουχαλάκης), Μασούρας (76' Ρατζέλοβιτς), Μπρούμα (58' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (64' Χασάν)