Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2021 11:19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1-0: Με Μπουσμπίμπα συνεχίζει στην κορυφή (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1-0: Με Μπουσμπίμπα συνεχίζει στην κορυφή (φωτό & βίντεο)

Ενα γκολ του Νταούντ Μπουσμπίμπα στο 8' ήταν αρκετό για να νικήσει η Καλαμάτα στο Δημοτικό Στάδιο την Επισκοπή και να φθάσει τους 7 βαθμούς στη Football League, μετά το πέρας της τρίτης αγωνιστικής.

Η "Μαύρη Θύελλα" μπορεί να μην ικανοποίησε με την απόδοσή της, αλλά πήρε το δεύτερο σερί τρίποντο (μετά από αυτό στον Ασπρόπυργο) και συνεχίζει στο ρετιρέ της βαθμολογίας του νότιου ομίλου, με συγκάτοικο τον Ιάλυσο.
Η Μεσσηνιακή ομάδα κράτησε μάλιστα για τρίτο παιχνίδι το μηδέν, έχοντας σε καλή μέρα τον γκολκίπερ Δημήτρη Ταϊρη, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών".
Η νεοφώτιστη στην κατηγορία Επισκοπή, έβαλε δύσκολα στην πιο έμπειρη Καλαμάτα, που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με σκοπό να διαφυλάξει το προβάδισμα.

Το γρήγορο γκολ του καλύτερου στο πρώτο μέρος παίκτη της Καλαμάτας εξυπηρέτησε το πλάνο του Νίκου Αναστόπουλου, να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Μπουσμπίμπα στπ 8' πήρε την μπάλα από αριστερά και με εξαιρετική ατομική ενέργεια απέφυγε όποιον βρέθηκε μπροστά του, σουτάροντας στην κλειστή γωνία του Βουτσελά, που φέρει ευθύνη.

Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, αλλά δεν απογοήτευσε τους φιλοξενούμενους, που στο 18' άγγιξαν την ισοφάριση. Ο δραστήριος Σουμπασάκης από δεξιά σέντραρε, ο Λίμα πήρε την κεφαλιά στην "καρδιά" της άμυνας, αλλά ο Ταϊρης απέκρουσε σωτήρια.
Η Καλαμάτα αδυνατούσε να πατήσει περιοχή και ο μόνος επικίνδυνος παίκτης ήταν ο Μπουσμπίμπα, με ατομικές ενέργειες. Ο σέντερ φορ Μαρκόφσκι δεν έπαιρνε μπάλες, ο Αλεξόπουλος ήταν ακίνδυνος ως εξτρέμ και ο Σουμπίνιο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Δημιουργικά η Καλαμάτα έπαιρνε βαθμό κάτω από τη βάση και η Επισκοπή, όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο.
Με κύριο εκφραστή τον Σουμπασάκη από δεξιά και συμπαραστάτη το Λίμα, έδειξε ότι το απόγευμα θα είναι δύσκολο για την Καλαμάτα, που δεν είχε τον Μαβινκά λόγω τραυματισμού και στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Παναγιώτου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βέλιτς έδωσε εντολή στον Λίμα να αγωνιστεί ως αριστερό μπακ, ελλείψει άλλου αριστεροπόδαρου. Από την άλλη πλευρά,ο Αναστόπουλος με το ξεκίνημα έβγαλε τον πρωτοεμφανιζόμενο στην 11άδα Αναστασόπουλο που είχε κάρτα και πέρασε τον Παπατόλιο, ο οποίος ήταν βασικός σε Νάξο και Ασπρόπυργο.
Στο 48' από σέντρα του Μπουσμπίμπα, ο Αλεξόπουλος έβαλε ωραίο το κορμί του έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.
Στο 56' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Σουμπασάκης και πάλι, σέντραρε από δεξιά, οι Ταϊρης και Μπακαγιόκο δεν συνεννοήθηκαν, με τον Τσιιριγώτη να πιάνει το γυριστό σουτ και τον Τσελεπίδη να διώχνει με το κεφάλι μπροστά από τη γραμμή.
Στο 60' μπήκε ο Κέρι για να τονώσει την επιθετική γραμμή αντί του Σουμπίνιο που δεν φάνηκε, αλλά η εικόνα από τη μέση και μπροστά δεν άλλαξε. Η Επισκοπή διατηρούσε την κατοχή της μπάλας και η Καλαμάτα έπαιζε με το... χρόνο.

Στο 70' ο Παναγιωτίδης έπιασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 84' από τη σέντρα του Τριανταφυλλάκη, που είχε μπει στο 72', ο Τσελεπίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 88' η Επισκοπή λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όταν από σέντρα του Τιάγκο ο Γεωργούσης βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, αλλά έχασε την ισορροπία του και μαζί την ευκαιρία να πλασάρει.
Ετσι η Καλαμάτα υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα την Επισκοπή, που έδειξε καλά στοιχεία και είναι σίγουρο ότι θα κάνει ζημιές στο πρωτάθλημα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Παναγιώτου, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος (46' Παπατόλιος), Παυλίδης (77' Ζαχαρόπουλος), Σουμπίνιο (60' Κέρι), Μαρκόφσκι, Αλεξόπουλος (72' Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (72' Τριανταφυλλάκης)
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Βουτσελάς, Ανδρικόπουλος, Χρουσιέλ (45' Γεωργούσης), Ανδρέου (67' Γιαννιώτης), Γιαννούτσος, Πολυχρόνης, Τιάγκο, Παναγιωτίδης, Τσιριγώτης (67' Τσόφλιος), Σουμπασάκης (80' Κουτάντος), Λίμα.

* Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα, στη μνήμη του παλιού προέδρου της "Μαύρης Θύελλας" Σωτήρη Καμπουγέρη που έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα περίπου ημέρες.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
"Το δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή"

Για σημαντική νίκη κόντρα σ' έναν αντίπαλο, που θα κάνει.. ζημιές έκανε λόγο ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το φινάλε του ματς. Ο προπονητής της Καλαμάτας εκτίμησε ότι όσο περνά ο καιρός, η ομάδα θα γίνεται καλύτερη και πως το ¨"όπλο" της είναι ότι έχει βάθος στο ρόστερ.

Για την πρώτη θέση στη Football League είπε χαρακτηριστικά ότι: "Είναι πολύ εύκολο να πας στην κορυφή, το δύσκολο είναι να κρατηθείς. Στόχος μας είναι να κρατηθούμε, γιατί και πέρυσι η ομάδα ήταν πρώτη στην αρχή και μετά είδαμε τι έγινε. Θέλει υπομονή. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Και η Μπαρτσελόνα στις καλές εποχές δεν έκανε 34 νίκες. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος".

ΓΙΑΣΜΙΝΚΟ ΒΕΛΙΤΣ
"Ανώτεροι σε όλους τους τομείς"

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκινώντας τις δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων, γιατί όπως είπε ήταν το τρίτο ματς σε μια εβδομάδα έπειτα από τόσο μεγάλη αποχή. Οσον αφορά το παιχνίδι, ο προπονητής της Επισκοπής τόνισε ότι η ομάδα ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς και δέχτηκε ένα γκολ από ατομική ενέργεια και αφού - σύμφωνα με τον κ. Βέλιτς - έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ.
"Είναι το τρίτο ματς που έχουμε διαιτητικό λάθος. Με τη Ρόδο δεν μας δόθηκε πέναλτι και με το Βλαχιώτη ακυρώθηκε γκολ.", σημείωσε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων για τις διαιτητικές αποφάσεις.