Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2021 13:56

Τρισάγιο για τον Λυκούργο Γαϊτανάρο

Γράφτηκε από τον
Τρισάγιο για τον Λυκούργο Γαϊτανάρο

Τρισάγιο στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου που έφυγε από τη ζωή πριν από 3 χρόνια πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου η οικογένεια του.

Ο αείμνηστος πρόεδρος της Καλαμάτας άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Φεβρουαρίου 2018 στα 91 του χρόνια. Ομως λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτό να γίνει εκείνες τις ημέρες μνημόσυνο. Αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι καλύτερα στη Μεσσηνία σε σχέση με άλλους νομούς και έτσι η οικογένεια του θρυλικού προέδρου της Καλαμάτας αποφάσισε να κάνει μια μικρή τελετή αντί μνημοσύνου, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός από κόσμο. Οπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις έγινε τρισάγιο, το οποίο τέλεσε ο πατήρ Φίλιππος Καλογερόπουλος στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στους Δολούς υπέρ αναπαύσεως του Λυκούργου Γαϊτανάρου και της συζύγου του Φιλάνθης (έφυγε από το ζωή το 2016).
Στην ολιγόλεπτης διάρκειας τελετή που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, δίπλα από το ναό και στο χώρο του νεκροταφείου που έχουν ταφεί ο Λυκούργος Γαϊτάναρος και η σύζυγος του Φιλάνθη, παραβρέθηκαν κοντά στους Γιάννη και Λυκούργο Γαϊτανάρο, γιο και εγγονό του “Αρχιθύελλα” οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας Νικήτας Παπανικολόπουλος, Αγγελος Σκαφιδάς, Λεωνίδας Δαμιανάκος, Μανώλης Θεοδώρου και Νίκος Μουλατσιώτης και ο φίλος της οικογένειας Γαϊτανάρου Γιώργος Κατσαφάδος.
Ολοι οι παραπάνω που έδωσαν το παρών στο τρισάγιο φρόντισαν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο φορώντας καθ όλη τη διάρκεια της τελετής τη μάσκα τους και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μεταξύ τους επαφές.