Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 14:40

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: Ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση

Γράφτηκε από τον
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: Ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση

Με τρία «δυνατά» φαβορί για την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, συνεχίζεται σήμερα το Europa League, με την διεξαγωγή των πρώτων προημιτελικών.

Η κληρωτίδα της UEFA, έφερε στον δρόμο της Αρσεναλ (σ.σ. που απέκλεισε τον Ολυμπιακό) την Σλάβια Πράγας, με τους «κανονιέρηδες» να υποδέχονται τους Τσέχους, όντας το λογικό φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα. Ο Μικέλ Αρτέτα και οι ποδοσφαιριστές του, έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου και απέναντι στην -μαζί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ- ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, έχουν την ευκαιρία να πάρουν το ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» για την ημιτελική φάση. Κάτι ανάλογο, ισχύει και για την Βιγιαρεάλ που θα φιλοξενηθεί στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό, την ομάδα που άφησε «εκτός νυμφώνος» την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες κι εάν αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, η ισπανική ομάδα, αναμένεται -εύκολα ή δύσκολα- να πάρει την πρόκριση. Με δεδομένο ότι θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στο δεύτερο ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, βρίσκεται στην Γρανάδα για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα, που είναι η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο νέο Champions League, όμως θέλουν να κατακτήσουν το Europa League και αναμφίβολα διαθέτουν την ποιότητα για να το επιτύχουν.
Το πιο... αμφίρροπο «ζευγάρι» των προημιτελικών, είναι αυτό του Αγιαξ με την Ρόμα. Ο «Αίαντας» θα υποδεχθεί τους «Ρωμαίους» στο Αμστερνταμ, με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα τον καταστήσει φαβορί για την πρόκριση, απέναντι στην ιταλική ομάδα, που χαρακτηρίζεται από αγωνιστική αστάθεια, ωστόσο είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.
Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
Αρσεναλ (Αγγλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Αγιαξ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Γρανάδα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)
* Τα ματς θα ξεκινήσουν στις 10 μ.μ.
Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Απριλίου.