Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2021 17:26

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Ο έμπειρος Ματέου Λαόθ σφυρίζει στο Clasico

Γράφτηκε από τον
Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Ο έμπειρος Ματέου Λαόθ σφυρίζει στο Clasico

Τρεις ημέρες μετά από το Μπάγερν - Παρί Σεν Ζερμέν ο Ματέου Λαόθ θα σφυρίξει ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι καθώς ορίστηκε ως ο άρχοντας του σαββατιάτικου ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Δύο 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" που ενδέχεται να παίξει μεγάλο βαθμό στην έκβαση της φετινής La Liga, έγινε γνωστό το όνομα του διαιτητή που θα κληθεί να διευθύνει το Clasico.

Αυτός είναι ο έμπειρος Βαλενθιάνος ρέφερι, Ματέου Λαόθ, που θα σφυρίξει μάλιστα τρίτο σερί ματς μέσα σε μία εβδομάδα, μετά από την παρουσία του στο ματς πρωταθλήματος Αλαβές - Θέλτα το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και στον πρώτο προημιτελικό Champions League μεταξύ της Μπάγερν και της Παρί Σεν Ζερμέν (νίκη με 3-2 οι Παριζιάνοι).

Αναμφίβολα, η επιλογή του έχει να κάνει με το γεγονός πως θεωρείται ο κορυφαίος Ισπανός ρέφερι στο εξωτερικό, έχοντας μάλιστα συμμετοχή στο περασμένο Μουντιάλ και όντας ο τέταρτος διαιτητής στον τελικό του Champions League του 2019 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ.

Αυτό θα είναι συνολικά το έκτο Clasico στο οποίο θα σφυρίξει ο 44χρονος διαιτητής. Πήρε το βάπτισμα του πυρός το 2013 στο δεύτερο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για το ισπανικό Super Cup (νίκη 2-1 η Ρεάλ) ενώ το 2014 ήταν στον τελικό του Copa del Rey που είχε βρει νικήτρια την Ρεάλ στο φινάλε (2-1).

Στο πρώτο του Clasico σε επίπεδο La Liga ήταν η Μπαρτσελόνα που πανηγύρισε τη νίκη (2-1), για να ακολουθήσει η ισοπαλία των δύο ομάδων στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου το 2019 και το 2-0 της Ρεάλ για την 26η αγωνιστική της La Liga της περασμένης σεζόν, στο τελευταίο ματς της προ πανδημίας εποχής.

Ρόλο VAR στην αναμέτρηση θα έχει ο Σότο Γράδο, με την "Marca" να αναφέρει πως ο Λαόθ ήταν το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει να διευθύνει το ντέρμπι, με τη δεύτερη επιλογή των ανθρώπων της ομοσπονδίας να είναι ο Μουνουέρα Μοντέρο.

Πηγή: sport24.gr