Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 10:34

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Με Ναυπακτιακό στο Μελιγαλά ο Πάμισος, δοκιμασία στη Ζάκυνθο για Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

H ώρα για την επανεκκίνηση στη Γ' εθνική έφθασε. Μετά από 160 μέρες διακοπής λόγω της πανδημίας το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι σήμερα Κυριακή.

Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου ταξιδεύει στη Ζάκυνθο για να αντιμετωπίσει το Τσιλιβή, ενώ ο Πάμισος θα παίξει στο Μελιγαλά με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, μιας και στο Στάδιο της Μεσσήνης γίνονται εργασίες.
Πρώτος στη μάχη ρίχνεται ο ΑΟΔ, καθώς η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι. Δύο ώρες αργότερα θα βρεθεί στη σέντρα ο Πάμισος, που έχει να παίξει από τις 25 Οκτωβρίου, μιας και είχε ρεπό την 4η αγωνιστική, την τελευταία πριν τη διακοπή. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη και θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος. Εν συνεχεία θα γίνουν μπαράζ για την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι πρωταθλητές των δέκα ομίλων. Στον 9ο όμιλο, ο Ναυπακτιακός Αστέρας είναι από τα φαβορί για τον τίτλο και αυτό δείχνει πόσο δύσκολο είναι το έργο του Παμίσου. Η μεγάλη διακοπή είναι δεδομένο όμως ότι έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες και ουδείς μπορεί να κάνει προγνωστικά για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν σε αυτό το μίνι ουσιαστικά πρωτάθλημα.

Χωρίς ματς από τις 18 Οκτωβρίου ο ΑΟΔ!

Για το Διαβολίτσι η αποχή είναι μεγαλύτερη, καθώς έχει να δώσει ματς πρωταθλήματος από τις 18 Οκτωβρίου όταν ηττήθηκε στο γήπεδό του με 2-0 από τη Ζάκυνθο. Οι αγώνες με Αίαντα Γαστούνης (εκτός) και Εθνικό Σκουλικάδου (εντός) αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.
Ετσι το Διαβολίτσι έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και είναι η μόνη ομάδα του ομίλου που δεν έχει βαθμό (στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί με 2-1 από τον Παναιγιάλειο).
Η διοίκηση εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος προχώρησε σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών, ενώ είχαμε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Κώστα Παλαμάρα να επιστρέφει στον πάγκο αντί του Αλέξη Μαντζούνη, ο οποίος τον είχε διαδεχτεί τον Φεβρουάριο του 2020!
Το Διαβολίτσι θα τα δώσει όλα για την παραμονή και το ματς με το Τσιλιβή είναι από αυτά που πρέπει να πάρει.
Οι γηπεδούχοι μετρούν μια ισοπαλία με Αχαϊκή (0-0) και τρεις ήττες από Παλληξουριακό (3-1), Πάμισο (0-1) και Διαγόρα Βραχνέικων (4-0).
Για τον Πάμισο ο αγώνας με τον Ναυπακτιακό Αστέρα είναι ο πιο δύσκολος, μιας και οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τον Παναιγιάλειο.
Ο Ναυπακτιακός που είχε ρεπό στην πρεμιέρα, έχει μια ισοπαλία εντός έδρας με τον Παναιγιάλειο (1-1) και δύο σερί νίκες με Θύελλα Πατρών (2-5) και Παλληξουριακό (2-0). Στον αντίποδα ο Πάμισος μετρά μία νίκη (εκτός με Τσιλιβή 1-0), μια ισοπαλία( εντός με Βάρδα 1-1) και μια ήττα (εκτός με Εθνικό Σκουλικάδου 2-1).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής

Παλληξουριακός- Θύελλα Πατρών, 1 μ.μ.: Καζανάς, Γαλανόπουλος, Βασιλόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Τσιλιβή-Διαβολίτσι, 2.30 μ.μ..: Τσάκαλης, Κορδάς, Καραμέρος (Ηλείας)
Εθνικός Σκουλικάδου -Ζάκυνθος, 3 μ.μ: Μιχαλόπουλος, Πλέσσας, Μπάστας (Ζακύνθου)
Παναιγιάλειος-Αίας Γαστούνης, 4.30 μ.μ.: Ρούτσης, Σπηλιώτης, Οικονόμου (Κορινθίας)
Πάμισος Μεσσήνης -Ναυπακτιακός Αστέρας, 4.30 μ.μ: Αυγερινός, Τσούκας, Σταματόπουλος (Αρκαδίας)
ΠΑΟ Βάρδας-Διαγόρας Βραχνέικων, 4.30 μ.μ.: Ρέκκας, Καρβούνης, Π. Νικολόπουλος (Μεσσηνίας)
Ρεπό: Αχαϊκή

Τι ισχύει για άνοδο και παραμονή

Σε ό,τι αφορά την άνοδο, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θα γίνουν αγώνες μπαράζ. Συγκεκριμένα θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους. Οι όμιλοι θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες.
Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.
Για την παραμονή στον 9ο όμιλο, που όπως και ο 7ος έχει 13 ομάδες,, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την
8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά πέντε (5) ομάδες].

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Παναιγιάλειος 6-4 8
2. Ναυπακτιακός Αστέρας 8-3 7
3. Ζάκυνθος 6-4 6
-. ΠΑΟ Βάρδας 2-1 6
5. Αχαϊκή 1-2 5
6. Πάμισος 3-3 4
-. Διαγόρας Βραχνέικων 6-2 4
. Αίας Γαστούνης 3-1 4
9. Παλληξουριακός 3-4 3
-. Εθνικός Σκουλικάδου 2-2 3
11. Θύελλα Πατρών 3-7 1
-. Τσιλιβή 1-8 1
13. Α.Ο. Διαβολιτσίου 1-4 0
* Το ρεπό τους έχουν κάνει Ναυπακτιακός Aστέρας, Θύελλα Πατρών, Παλληξουριακός και Πάμισος
* Δυο ματς λιγότερα έχουν Διαγόρας Βραχνέικων, Αίας Γαστούνης Α.Ο. Διαβολιτσίου και Εθνικός Σκουλικάδου.