Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021 13:01

ΡΟΔΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Κράτησε το αήττητο, έπεσε από την κορυφή (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΡΟΔΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Κράτησε το αήττητο, έπεσε από την κορυφή (βίντεο)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η σαββατιάτικη αναμέτρηση στη Ρόδο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" διατήρησε για τέταρτη αγωνιστική το μηδέν, αλλά αυτή την φορά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ετσι έμεινε στο 0-0 με τη Ρόδο, που μετρά τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις! Για την Καλαμάτα η προχθεσινή, ήταν η δεύτερη ισοπαλία, που την έριξε από την κορυφή του νοτίου ομίλου της Footvall League, καθώς την ίδια ώρα η έτερη ομάδα της Ρόδου, ο Ιάλυσος νικούσε με 1-0 τη Σαντορίνη. Ετσι αποσπάστηκε δύο βαθμούς από την Καλαμάτα, που συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα και έχοντας παίξει τρία εκτός έδρας παιχνίδια σε τέσσερις αγωνιστικές.
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής που διεξήχθη το Σάββατο, ότι σημειώθηκαν μόλις δύο γκολ από Ιάλυσο, Αιγάλεω και είχαμε τρεις "λευκές" ισοπαλίες. Ακολουθεί την Τετάρτη η 5η εμβόλιμη αγωνιστική, στην οποία η μεσσηνιακή ομάδα θα υποδεχτεί τον Αστέρα Βλαχιώτη.
Στη Ρόδο, η Καλαμάτα πήρε καλό βαθμό ανασταλτικά, αλλά δεν μπόρεσε στις όποιες ευκαιρίες της παρουσιάστηκαν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.Η Μεσσηνιακή ομάδα απείλησε κυρίως με τον Μπουσμπίμπα σ' ένα ματς με δυνατό αέρα που στο πρώτο ημίχρονο ευνοούσε τους γηπεδούχους και στην επανάληψη τους φιλοξενούμενους. Με βάση την εικόνα της αναμέτρησης η ισοπαλία κρίνεται δίκαιη.

Πώς έπαιξε

Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε δύο αλλαγές στην 11άδα, σε σχέση με το νικηφόρο ματς με την Επισκοπή. Ξεκίνησαν οι Μαβινγκά, Παπατόλιος, αντί των Παναγιώτου και Σουμπίνιο. Ο Ταϊρης ήταν και πάλι κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας δεξιά τον Μαβινγκά που ήταν τραυματίας με την Επισκοπή και αριστερά τον Κωνσταντινόπουλο, ενώ οι Μπακαγιόκο και Τσελεπίδης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Παπατόλιος, Αναστασόπουλος Παυλίδης και στις πτέρυγες οι Αλεξόπουλος, Μπουσμπίμα, με προωθημένο τον Μαρκόφσκι.

Ματς με λίγες φάσεις

Η Ρόδος έχοντας υπέρ της τον αέρα στο πρώτο μέρος απείλησε με σουτ των Μαρτσάκη στο 12' και Ριτάκο στο 23'. Τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε όμως η Καλαμάτα, όταν στο 30' ο Μπουσμπίμπα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Πίτκας απέκρουσε.
Στο 37' η κεφαλιά του Χύσι πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Παπατόλιου έξω από την περιοχή στο 39'.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες. Στο 65' ένα σουτ του Μπουσμπίμπα που πέρασε άουτ και στο 78' ένα σουτ του Μαρτσάκη, που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Ταϊρη. Στο φινάλε του αγώνα η Καλαμάτα απείλησε με το σουτ του Σουμπίνιο.
ΡΟΔΟΣ: Πίτκας, Νικολόπουλος (51′ λ.τ Πεχλιβανόπουλος), Καψάλης, Χύσι, Καραγεώργης, Ριτάκο (68′ Σέρεντιουκ), Αρναρέλλης, Μαρτσάκης (88′ Βουργουτζής), Δελαπόρτας, Τσίπρας, Μακρής (68′ Σουλάι)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά (80′ Παναγιώτου), Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης (59′ Σουμπίνιο), Αλεξόπουλος (59′ Κέρι), Μαρκόφσκι (80′ Φελίπε), Μπουσμπίμπα (84′ Ηλιόπουλος).

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Βγάλαμε δύσκολο πρόγραμμα"

Ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν εν μέρει ικανοποιημένος μετά τη λήξη του αγώνα με τη Ρόδο, καθώς όπως είπε ότι: "Oπου και αν παίζουμε στοχεύουμε στη νίκη και μόνο τότε είμαστε ευχαριστημένοι. Η Καλαμάτα όμως απέδειξε και πάλι ότι παιχνίδι, που δεν μπορεί να κερδίσει, δεν το χάνει.

Βγάλαμε δύσκολο πρόγραμμα με τρία εκτός έδρας ματς. Είμαστε σε καλό δρόμο". Ο τεχνικός της Καλαμάτας επεσήμανε ωστόσο ότι: "Το πρωτάθλημα δεν το παίρνει κανένας, ούτε την 4η, ούτε την 5η, ούτε την 6η αγωνιστική. Θέλει να έχεις διάρκεια και βάθος, στοιχεία που έχουμε. Πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί τον Ιούνιο τελειώνει το πρωτάθλημα. Ετσι όπως έχουμε ξεκινήσει, πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε". Για το μεθαυριανό εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη είπε: "Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη, δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Θα πρέπει να κερδίσουμε για να φανεί ο βαθμός στη Ρόδο".

Η μοναδική ομάδα στην... Ελλάδα

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Νίκος Αναστόπουλος είπε ότι: "Eίμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, που δεν έχει δεχτεί γκολ και αυτό τα λέει όλα". Ο προπονητής της Καλαμάτας μάλλον θα εννοούσε στο νότιο όμιλο της Football League, διότι και η Βέροια, που είναι στην κορυφή του βορείου ομίλου της FL, μαζί με την Καβάλα, δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ και μετρά το απόλυτο των βαθμών.
Οπως και να 'χει' το μηδέν, παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια είναι σημαντικό για την Καλαμάτα, που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΙΤΖΕΛΟΣ: "Η έλλειψη γκολ το μοναδικό ψεγάδι"

Ισόπαλη για τέταρτη αγωνιστική αναδείχθηκε η Ρόδος, με τον προπονητή της Κώστα Βελιτζέλο να δηλώνει ότι" "Σαν αποτέλεσμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους σε καμία περίπτωση.
Ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που η ομάδα έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο από την άποψη της αγωνιστικής διάθεσης και της βελτίωσης.
Μας λείπει το γκολ και είναι το μοναδικό ψεγάδι που μπορώ να πω για την προσπάθεια των παιδιών. Οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού. Το γκολ είναι πολλές φορές συνδυασμός και τύχης και ικανότητας. Εμάς δεν μας λείπει η ικανότητα. Μας λείπει ενδεχομένως το πιστεύω στο να σκοράρουμε, πράγμα που δημιουργήθηκε από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Η ομάδα όμως αυτό που βγάζει είναι πολύ καλό. Η Καλαμάτα ήρθε για να πάρει το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Σε όλη τη διάρκεια είχαμε την κατοχή, ενδεχομένως μόνο ένα δεκάλεπτο ή τέταρτο να είχε ο αντίπαλος την πρωτοβουλία λόγω του αέρα στο δεύτερο ημίχρονο που έπαιξε το ρόλο του.
Από εκεί και πέρα και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ειδικά στο πρώτο βάλαμε τη μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά δεν ήρθε η σωστή εκτέλεση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και συνεχίζουμε μέχρι να βρούμε το αποτέλεσμα το οποίο θα μας απελευθερώσει".