Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 15:03

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ 1-0: Νίκη “χρυσάφι” με Χαραλαμπόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στον 9ο όμιλο της Γ’ εθνικής έκανε χθες ο Πάμισος που πήρε μεγάλη νίκη επί του Ναυπακτιακού Αστέρα με σκορ 1-0, στο πρώτο ματς μετά την πολύμηνη διακοπή του πρωταθλήματος.

Μια νίκη που ήρθε χάρις σε ένα γκολ - “χρυσάφι” του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου στο 75’, έπειτα από ωραία ενέργεια του Σαραντόπουλου! Οι Νησιώτες δεν πτοήθηκαν από το γεγονός πως δεν έπαιζαν στη φυσική τους έδρα, αλλά στο γήπεδο του Μελιγαλά, και με υπέρμετρο πάθος και προσήλωση στην τακτική και στο διάβασμα του αντιπάλου από τον κόουτς Γιώργο Καλόμαλο, έφτασαν στο πολύτιμο τρίποντο!

Και όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη μέχρι χθες, έχει αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ και στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου στον 9ο όμιλο!
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Μεσσήνης που βρίσκεται πλέον στην 4η θέση μαζί με τον Αίαντα Γαστούνης και τον Ναυπακτιακό, έχοντας κάνει και το ρεπό της.

Πως έπαιξαν οι Νησιώτες

Ο Γιώργος Καλόμαλος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κόκκαλη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια.
Την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά την αποτελούσαν οι Αριστομενόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μπούνας και Βέλλης.
Στον άξονα έπαιζαν οι Μωράκης και Θώδης σαν αμυντικά χαφ και λίγο πιο μπροστά τους ήταν ο Ακριστινέι.
Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Χαραλαμπόπουλος, δεξί ο Γιακουμής και προωθημένος ήταν ο Σαραντόπουλος.

Εδωσε χώρο ο Καλόμαλος

Η αγωνιστική απραξία για πεντέμισι μήνες όπως ήταν φυσιολογικό επηρέασε τους παίκτες των δύο ομάδων που δεν είχαν ρυθμό στο ξεκίνημα και υπέπιπταν σε αρκετά αβίαστα λάθη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή και απείλησαν πρώτοι στο 6’ με τον Γκέτσι να βγάζει την παράλληλη σέντρα από αριστερά και τον Γκάτση να μην προλαβαίνει για λίγο να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα.
Νέα καλή στιγμή στο 13’ για τον Ναυπακτιακό με τον Κονίδα να σουτάρει πέντε μέτρα έξω από την περιοχή και τον Κόκκαλη να διώχνει στη δεξιά του γωνία.
Ο Γιώργος Καλόμαλος έδινε γήπεδο στην ομάδα της Ναυπάκτου, όμως με ασφυκτικό πρέσινγκ έκλεινε τους χώρους και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.
Στο 21’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους Νησιώτες, όταν ο Σαραντόπουλος βρήκε τον Θώδη που έκανε ωραία τρίπλα και σούταρε, όμως ο Δρακόπουλος μπλόκαρε.
Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Σταυρόπουλου για τους “κόκκινους” έφυγε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Ο Πάμισος είχε νέα καλή στιγμή στο 27’ με τον Ακριστινέι να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και να κόβει για τον Βέλλη που έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυνομένων και ενώ είχε πορεία προς την εστία.

Δεν δόθηκε πέναλτι
στον Χαραλαμπόπουλο

Στο 33’ οι παίκτες του Γιώργου Καλόμαλου φώναξαν για πέναλτι και είχαν δίκιο, όταν μετά από δυνατό βολέ του Κόκκαλη, ο Χαραλαμπόπουλος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και πριν πλασάρει τον εξερχόμενο Δρακόπουλο, ο Κάπιας τον έριξε κάτω, με τον διαιτητή Αυγερινό να μην καταλογίζει την παράβαση και να δίνει συνέχεια στο ματς!
Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος έγινε στο 40’ με το χτύπημα φάουλ του Νάκα να αποσοβεί στη δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ Κόκκαλης.

Δεν κινδύνευσε στο δεύτερο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο προπονητής του Παμίσου Γιώργος Καλόμαλος έβαλε στο ματς τον Φιλόπουλο αντί του Μωράκη, που είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα από νωρίς στο ματς.
Ο Φιλόπουλος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Μπούνα και λίγο μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Κατσιβαρδέας.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι λειτούργησαν καλύτερα, δέχθηκαν ελάχιστες φάσεις από τον Ναυπακτιακό που ήταν φλύαρος και παρότι είχε την μπάλα στην κατοχή του, δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις.
Στο 61’ ο Εσκουρέδο που πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο έκανε το σουτ, με τον Φιλόπουλο να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ.
Λίγο νωρίτερα στο ματς μπήκε και ο Κάνιστρας αντί του Γιακουμή, με τον Χαραλαμπόπουλο να αλλάξει πτέρυγες και να παίζει πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Σαραντόπουλος σε Χαραλαμπόπουλο και 1-0 στο 75’

Και φτάνουμε στο 75’ όταν ο Ακριστινέι έδωσε στον Σαραντόπουλο που με έξοχη ενέργεια μπήκε από δεξιά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα, με τον Χαραλαμπόπουλο, που είχε κάνει κίνηση φορ, με κοντινή προβολή να γράφει το 1-0!

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τους Νησιώτες που στη συνέχεια φύλαξαν εξαιρετικά τα νώτα τους και δεν απειλήθηκαν παρά ελάχιστα από τον Ναυπακτιακό.
Στο 82’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για κράτημα του Γκέτσι από τον Αριστομενόπουλο, όμως ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς.
Στο 89’ ο Καζανάς έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Θεοχάρης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κόκκαλης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε, με τον Πάμισο να πανηγυρίζει μια μεγάλη, όσο και δίκαιη νίκη.
Καλύτεροι του Παμίσου οι Βέλλης, Χαραλαμπόπουλος, Μπούνας, Φιλόπουλος και Θώδης, ενώ από τον Ναυπακτιακό ξεχώρισαν οι Νάκα και Γκέτσι.
Διαιτητής ήταν ο Αυγερινός (Αρκαδίας) και βοηθοί οι Τσούκας και Σταματόπουλος, όλοι τους από την Αρκαδία. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κόκκαλης, Μωράκης, Κάνιστρας, Δρακόπουλος και Καζανάς.
ΠΑΜΙΣΟΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης, Κατσιβαρδέας, Μπούνας, Μωράκης (46’ Φιλόπουλος), Γιακουμής (54’ Κάνιστρας), Θώδης, Σαραντόπουλος (90’ Παπαγιαννόπουλος), Ακριστινέϊ, Χαραλαμπόπουλος (85’ λ.τρ. Τσούκλερης).
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τομπάζης): Δρακόπουλος, Θωμόπουλος (59’ Καζανάς), Μπατσής, Κάπιας, Θεοχάρης, Αρώνης (46’ Εσκουρέδο), Γκέτσι, Κονίδας, Γκάτσης (59’ Χατζηστεφάνου), Νάκα (76’ Παπανδρέου), Σταυρόπουλος.