Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021 10:52

FOOTBALL LEAGUE: Το πρωτάθλημα της... ισοπαλίας και των λίγων τερμάτων

Γράφτηκε από τον

Στη δεύτερη θέση του νοτίου ομίλου της Football League υποχώρησε η Καλαμάτα μετά την σαββατιάτικη ισοπαλία χωρίς γκολ στη Ρόδο.

Η Μεσσηνιακή ομάδα διατήρησε για τέταρτη αγωνιστική το αήττητο και το μηδέν, αλλά έπεσε από την κορυφή, καθώς λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, η έτερη ομάδα της Ρόδου, ο Ιάλυσος νικούσε με 1-0 τη Σαντορίνη. Ετσι με το τρίτο τρίποντο σε τέσσερις αγωνιστικές ο Ιάλυσος αποσπάστηκε δύο βαθμούς από τη “Μαύρη Θύελλα” που είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που δεν έχει παραβιαστεί η εστία της. Οσον αφορά τις αήττητες ομάδες, εκτός από την Καλαμάτα για αυτή την επίδοση, περηφανεύονται ο πρωτοπόρος Ιάλυσος, η τρίτη της βαθμολογίας Καλλιθέα, αλλά και η 8η Ρόδος που όμως δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.
Η Ρόδος έχει τις περισσότερες ισοπαλίες (4) στο νότιο όμιλο, όπου τα γκολ μπαίνουν με το... σταγονόμετρο.
Ενδεικτικό ότι σε 20 παιχνίδια έχουν σημειωθεί 23 τέρματα, τα περισσότερα (9) στην εμβόλιμη δεύτερη αγωνιστική και τα λιγότερα στην πρόσφατη τέταρτη, που διεξήχθη το Σάββατο. Ο Ιάλυσος και το Αιγάλεω ήταν οι μόνες ομάδες που σκόραραν. Για τους Ροδίτες ο Χατζησάββας κόντρα στη Σαντορίνη και για το Αιγάλεω ο Μπαρμπαρούσης, απέναντι στον ουραγό και χωρίς βαθμό Ασπρόπυργο.
Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια (Ρόδος – Καλαμάτα, Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου και Επισκοπή – Καλλιθέα) δεν είχαν νικητή, αλλά ούτε και γκολ.
Οι τρεις ισοπαλίες σε 5 αναμετρήσεις είναι κάτι που είδαμε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τη δεύτερη αγωνιστική είχαμε δύο ισοπαλίες και την τρίτη μία ισοπαλία, που είναι το αποτέλεσμα που κυριαρχεί, αφού έχει εμφανιστεί σε 9 από τις 20 αναμετρήσεις. Οι έξι από τις εννέα είναι μάλιστα με 0-0 και οι τρεις με 1-1. Από εκεί και πέρα, έχουμε έξι νίκες των γηπεδούχων και πέντε των φιλοξενούμενων.

100 συμμετοχές ο Τσελεπίδης

Τις 100 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο έφθασε στη Ρόδο ο διεθνής με τις Ελπίδες Τιμόθεος Τσελεπίδης.
Ο 25χρονος αμυντικός που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Καλαμάτα έχει 83 αγώνες στην Β’ κατηγορία, 3 στην Γ’ και 14 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Μπακογιάννης σφυρίζει
αύριο Καλαμάτα – Βλαχιώτη

Αγωνιστική δράση υπάρχει την Τετάρτη στη Football League, με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής.
Στο νότιο όμιλο, η Καλαμάτα θα υποδεχτεί στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο τον Αστέρα Βλαχιώτη.
Η ΚΕΔ ανακοίνωσε χθες τους ορισμούς των διαιτητών και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθεί ο Αγγελος Μπακογιάννης από τον σύνδεσμο Αθηνών, με βοηθούς τους Μπορτζοβίτη από την Κορινθία και Νυδριώτη από την Αθήνα. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κόκκορης από την Αρκαδία. Ολοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:
Νίκη Βόλου- Σαντορίνη: Μελτζανίδης (Ημαθίας), Δέλλιος (Πέλλας), Σταΐκος (Λάρισας)
4ος: Τσιοφλίκη (Λάρισας)
Αιγάλεω- Επισκοπή: Βλάχος (Ανατ. Αττικής), Πριόνας (Εύβοιας), Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής)
4ος: Δραγάτης (Ανατ. Αττικής)
Καλαμάτα-Αστέρας Βλαχιώτη: Μπακογιάνης (Αθηνών), Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Νιδριώτης (Αθηνών)
4ος: Κόκκορης (Αρκαδίας)
Ασπρόπυργος- Ιάλυσος: Αλάμπεης (Αθηνών) Χριστοδούλου (Ημαθίας), Αραβίδης (Αθηνών)
4ος: Κατοίκος (Αθηνών)
Καλλιθέα-Ρόδος: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας), Δ. Βεργέτης (Αργολίδας), Παγγουράς (Βοιωτίας)
4ος: Ψυχούλας (Βοιωτίας).