Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021 10:38

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 2-0: Μόνη στην κορυφή με βελτιωμένη εμφάνιση (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τη μοναξιά της κορυφής στο νότιο όμιλο της Football League απολαμβάνει η Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” με σκόρερ τον Σπαρτιάτη Νίκο Αναστασόπουλο (36’) και τον κορυφαίο χθες σε απόδοση παίκτη του γηπέδου Λόρι Κέρη (86’), νίκησε άνετα με 2-0 τον ακίνδυνο επιθετικά Αστέρα Βλαχιώτη.
Ετσι ανέβηκε ξανά στο ρετιρέ και μάλιστα χωρίς συγκάτοικο, καθώς ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος και αήττητος Ιάλυσος, γνώρισε τη συντριβή με 3-0 στον Ασπρόπυργο από την ομώνυμη ομάδα, που σε τέσσερις αγωνιστικές δεν είχε βαθμό, αλλά και γκολ!

Η “Μαύρη Θύελλα” πανηγύρισε το τρίτο τρίποντο στο πρωτάθλημα και δεύτερο στο Δημοτικό Στάδιο και είναι μαζί με τη Ρόδο, οι μοναδικές αήττητες ομάδες της κατηγορίας. Η Μεσσηνιακή ομάδα είναι επίσης η μόνη και στους δύο ομίλους που δεν έχει δεχτεί γκολ έπειτα από πέντε αγωνιστικές.
Ετσι περιμένει με τη ψυχολογία στα ύψη το Σάββατο τη Νίκη Βόλου (12 μ., ΕΡΤ 3), η οποία αγνοεί τη νίκη.
Η άμυνα είναι το μεγάλο “όπλο” της Καλαμάτας, αλλά για να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από την ισοπαλία Ρόδο, χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές και μεσοεπιθετικά. Οι Αναστασόπουλος και Κέρι έκαναν όλο το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και πιστοποίησαν με γκολ την εξαιρετική τους παρουσία.
Η Καλαμάτα παρουσιάστηκε βελτιωμένη συγκριτικά με το προηγούμενο εντός έδρας ματς με την Επισκοπή. Απέναντι της πάντως, βρήκε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας σε σχέση με τους Κρητικούς.

Οι Λάκωνες έριξαν το βάρος στην άμυνα και δεν απείλησαν καμία φορά την εστία του Ταϊρη. Η αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι για τον Αστέρα φαίνεται και από το γεγονός ότι σε πέντε αγωνιστικές έχει βρει δίχτυα μόλις μία φορά. Από την άλλη, μέχρι χθες είχε κρατήσει το μηδέν σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έδωσε. Η Καλαμάτα βρήκε ωστόσο το γκολ που έψαχνε στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, χτυπώντας για δεύτερη φορά λίγο πριν το φινάλε.

Με τρεις αλλαγές στην 11άδα

Για πέμπτο σερί παιχνίδι η Καλαμάτα παρατάχθηκε με διαφορετική 11άδα. Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς στη Ρόδο, ήταν οι Κέρι, Σουμπίνιο, Φελίπε αντί των Παπατόλιου, Αλεξόπουλου και Μαρκόφσκι. Στην άμυνα δεν άλλαξε τίποτα. Ο Ταϊρης υπερασπίστηκε και πάλι την εστία της “Μαύρης Θύελλας”. Μαβινγκά και Κωνσταντινόπουλος ήταν στα δύο άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα), ενώ οι Τσελεπίδης και Μπακαγιόκο συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα οι Αναστασόπουλος, Παυλίδης, Σουμπίνιο. Ο Κέρι δεξιά και ο Μπουσμπίμπα αριστερά σε ρόλους εξτρέμ και ο Φελίπε στην κορυφή της επίθεσης.
Η Καλαμάτα μπήκε κάπως μουδιασμένα στο ματς, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο είχε την εδαφική υπεροχή και στο 22’ λίγο έλειψε να προηγηθεί με αυτογκόλ του Νικολάου, η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η Καλαμάτα έλεγχε το ματς, αλλά δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη ο Αστέρας δεν πατούσε καν περιοχή.

1-0 με γκολάρα!

Το γκολ που έψαχνε η Καλαμάτα ήρθε στο 36’ με φοβερό διαγώνιο σουτ του Αναστασόπουλου.
Ο Σπαρτιάτης μέσος είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Φαρμάκη που έπεσε, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμάτα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να απειλήσουν.

Ευκαιρίες με Κέρι και Σουμπίνιο

Στο 68’ η Καλαμάτα έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Σουμπίνιο με τακουνάκι βρήκε τον Κέρι, που με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι δύο τους συνεργάστηκαν και στο 80’, αυτή τη φορά με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Βραζιλιάνο, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Τρίτη και... φαρμακερή

Η τρίτη ευκαιρία της Καλαμάτας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και... φαρμακερή. Ο νεοεισελθών Τριανταφυλλάκης στο 86’ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κέρι που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Φαρμάκη, γράφοντας το 2-0 και βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες του Αστέρα όσο το σκορ παρέμεινε εύθραυστο.

Με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Μπακογιάννη (Αθηνών) παρατηρήθηκαν οι Καλλέργης, Τσελεπίδης, Πρίκας, Σουμπίνιο και Κέρι,
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Tαίρης, Κέρι, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος, (68’ Πππατόλιος) Παυλίδης (81’ Τριανταφυλλάκης), Σουμπίνιο (81’ Αλεξόπουλος) , Φελίπε (68’ Μαρκόφσκι), Μαβινγκά, Μπουσμπίμπα (58’ Ηλιόπουλος)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Φαρμάκης, Κουρτέσης (72’ Ευαγγελιδάκης), Πρίκας, Κορνέζος, Μάγκας, Νικολάου, Καλλέργης (62’ Παπούλης) Μπρακαμόντε (81’ Παπουτζίδης), Σκεντεράι, Βερνάρδος (81’ Τουλουβασίλης) , Μάρτσεφ (81’ Πατσαρούχας).

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Δεν αντέχει τρίτη χρονιά αποτυχία η Καλαμάτα”

Για δύσκολη και σημαντική νίκη έκανε λόγο μετά το φινάλε του ματς ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο τεχνικός της Καλαμάτας δήλωσε ότι: “Εχω πει ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είδατε και τι έγινε σήμερα στο ματς Ασπρόπυργος – Ιάλυσος. Τα παιχνίδια θα είναι κλειστά και έτσι θα πάει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα, δεν μπήκαμε καλά, αλλά με την πάροδο του χρόνου σκοράραμε και αυτό μας έδωσε ώθηση να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, να βγάλουμε ωραίους συνδυασμούς. Και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση συγκριτικά με τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια”. Ο Νίκος Αναστόπουλος στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και χρειάζεται διάρκεια για να έρθει η άνοδος.
“Δεν αντέχει τρίτη χρονιά αποτυχία η Καλαμάτα. Τον Ιούνιο που τελειώνει το πρωτάθλημα θα πρέπει να είμαστε στις θέσεις ανόδου. Εχω πει ότι δεν σκοπεύω να βάλω τον κύριο Πρασσά φυλακή. Εχει κάνει μεγάλη επένδυση και πρέπει να έχει αίσιο τέλος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.