Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021 11:03

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Ακόμα δεν έχουμε δείξει την ποιότητά μας”, λέει ο Δημ. Ταϊρης

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Ακόμα δεν έχουμε δείξει την ποιότητά μας”, λέει ο Δημ. Ταϊρης

Μια καλή ομάδα ξεκινά από τον τερματοφύλακα και η Καλαμάτα έχει το κεφάλι της... ήσυχο διαθέτοντας στο ρόστερ γκολκίπερ με την εμπειρία των Ταΐρη, Αραμπατζή, αλλά και τους Καπούταγλη, Καραχάλιο.

Η θέση αυτή βέβαια είναι ιδιαίτερη και δεν αλλάζει εύκολα το Νο1, όπως στις υπόλοιπες γραμμές.
Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” μπορεί να έχει παραταχθεί με διαφορετική 11άδα και στις πέντε αγωνιστικές της Football League, αλλά η σταθερά λέγεται... Δημήτρης Ταΐρης. Ο 31χρονος Σερραίος γκολκίπερ έχει υπερασπιστεί την εστία στη Νάξο, στον Ασπρόπυργο, στη Ρόδο και εντός με Επισκοπή, Αστέρα Βλαχιώτη, διατηρώντας το μηδέν σε 450 λεπτά! Η Καλαμάτα είναι η μοναδική ομάδα και στους δύο ομίλους που δεν έχει δεχτεί γκολ, ενώ από προχθές φιγουράρει μόνη στην κορυφή του νότιου ομίλου.

Εχει κρατήσει το μηδέν σε 5 ματς!

“Θεωρώ ότι είναι ευλογία ότι δεν έχουμε δεχτεί γκολ και ακόμη μεγαλύτερη ευλογία ότι είμαστε πρώτοι. Ακόμα όμως είναι νωρίς και πρέπει να συνεχίσουμε ανάλογα”, λέει στην “Ε” ο Δημήτρης Ταΐρης, που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκη Βόλου, Καλλονή, Πανθρακικό.
Ο έμπειρος γκολκίπερ αποδίδει τις εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις, στην καλή συνεργασία, στη χημεία των παικτών και φυσικά στη δουλειά στις προπονήσεις.
Οσο για το θετικό ξεκίνημα, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε πέντε αγωνιστικές, είναι κάτι που περίμενε.
“Φέτος είναι μια πολύ ιδιαίτερη και αγχωτική χρονιά με ανασφάλεια. Είχαμε να παίξουμε πάνω από ένα χρόνο. Πιστεύαμε όμως στους εαυτούς μας, έχουμε ποιότητα και θέλουμε να την βγάλουμε μέσα στο γήπεδο. Ακόμα δεν έχουμε δείξει την ποιότητά μας, γιατί όλες οι ομάδες είναι επηρεασμένες από τη μεγάλη αποχή. Γι’ αυτό και το πρωτάθλημα δεν έχει μεγάλα σκορ. Πιστεύω όμως ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Εχουμε καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος. Εμείς θέλουμε να είμαστε στις προνομιούχες θέσεις και να μην αγχωνόμαστε για το τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση”, σημειώνει ο ικανός τερματοφύλακας.

Ο Δ. Ταΐρης ήρθε στην Καλαμάτα τον περασμένο Σεπτέμβριο και αισθάνεται δικαιωμένος γι’ αυτή την επιλογή, αν και η πανδημία δεν έχει επιτρέψει στην οικογένειά του να χαρεί τις ομορφιές της πόλης.
“Είναι μια πολύ καλή πόλη με ιδανικές συνθήκες για μένα και την οικογένειά μου. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να τη χαρούμε παραπάνω λόγο του lockdown. Οσο για την ομάδα, στόχος είναι να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη”.
Αγωνιστικά, η Καλαμάτα στρέφει πλέον την προσοχή της στο αυριανό εντός έδρας ματς με τη Νίκη Βόλου, που αγνοεί τη νίκη!.
“Κάθε ματς είναι κρίσιμο, γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι μεγάλο. Δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν κάθε φορά οι ομάδες. Ελπίζω εμείς να είμαστε καλά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”, λέει ο Δ. Ταΐρης, που ετοιμάζεται για την 6η συνεχόμενη παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ. Ο υγιής ανταγωνισμός είναι πάντως ότι κάτι που βοηθά άπαντες, με τον ίδιο να δηλώνει ότι έχει καλή συνεργασία με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες και το τεχνικό τιμ, λέγοντας ότι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες.
Η Καλαμάτα θα επιδιώξει να διευρύνει αύριο το αήττητο, αλλά και να πάρει την δεύτερη σερί νίκη και τέταρτη συνολικά στη Football Legaue, που θα την διατηρήσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.