Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021 22:02

Superleague - βαθμολογία: «Αεράτοι» Αρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στο καναβάτσο ο Παναθηναϊκός!

Γράφτηκε από τον
Superleague - βαθμολογία: «Αεράτοι» Αρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στο καναβάτσο ο Παναθηναϊκός!

Οι σημαντικές νίκες των Αρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξεκαθαρίζουν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο για τα εισιτήρια της Ευρώπης, με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει έδαφος και να μοιάζει ο... αδύναμος κρίκος!

Ο ΠΑΟΚ ήταν μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας, καθώς επικράτησε με 2-0 του πρωταθλητή Ολυμπιακού κι έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την ευρωπαϊκή του παρουσία. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος σε όλο το διάστημα του αγώνα, είχε μεγαλύτερο κίνητρο από τους παίκτες του Μαρτίνς που πήγαν σε πιο... χαλαρό ρυθμό και πέτυχαν το στόχο, αφού εκτός των άλλων άνοιξε και η βαθμολογική ψαλίδα από τον Παναθηναϊκό!

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο Αρης είναι ο σούπερ κερδισμένος της 4ης αγωνιστικής που με βάση τα αποτελέσματα λογίζεται ως απόλυτα κομβική όσο αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που διεκδικούν οι ομάδες που ακολουθούν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Οι «κίτρινοι» αν και στο πρώτο ημίχρονο της Λεωφόρου έχαναν με 1-0 και είχαν χάσει και πέναλτι, με την έναρξη της επανάληψης εκμεταλλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό την κόκκινη στον Μαουρίσιο. Μέσα σε τρια λεπτά με δύο γκολ γύρισαν το ματς, επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 2-1 και έκαναν το πλέον αποφασιστικό βήμα για να «κλειδώσουν» το ένα από τα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια που... παίζονται στα play off.

Bρίσκονται στο +8 από τον 5ο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό και μόνο με «αυτοκτονία» στα έξι ματς που απομένουν δεν θα πανηγυρίσουν την έξοδο τους στο Conferance League. Από την άλλη οι «πράσινοι» σε ένα ματς που ήταν must win και το κρατούσαν στα χέρια τους ως το ημίχρονο δεν τα κατάφεραν. Η κατάρρευση ήταν... σοκαριστική και ως φυσικό επακόλουθο μια ήττα που ίσως να είναι και καταδικαστική αφού ήδη η ψαλίδα από τους συνδιεκδικητές άνοιξε για τα καλά. Κερδισμένη και η ΑΕΚ, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως έως το 84' το ματς με τον Αστέρα ήταν στο 1-1 και η γκέλα... αχνοφαίνοταν. Τελικά η 2η ασιστ του Μάνταλου ήταν καθοριστική ο Λόπες σκόραρε και στα «χασομέρια» ο Αλμπάνης έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα του 3-1. Η Ένωση πλέον είναι στο +5 από τον Παναθηναϊκό τον οποίο υποδέχεται την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο και με νίκη τον βγάζει... οριστικά νοκ άουτ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4Η)
Kυριακη 18 Απριλίου
Παναθηναϊκός - Άρης 1-2
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF
1. Ολυμπιακός 76
2. Αρης 57
3. ΠΑΟΚ 54
4. ΑΕΚ 54
5. Παναθηναϊκός 49
6. Αστέρας Τρίπολης 44

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5Η)
Τετάρτη 21 Απριλίου
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης (17.15)
Άρης - ΠΑΟΚ (19.30)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (21.30)

Πηγή: www.gazzetta.gr