Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021 11:25

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0: "Κόλλησε" επιθετικά, σταθερή αμυντικά (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0: "Κόλλησε" επιθετικά, σταθερή αμυντικά (φωτό)

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά το σαββατιάτικο 0-0 ανάμεσα στην Καλαμάτα και τη Νίκη Βόλου, μαρτυρά και την εικόνα της αναμέτρησης, με την οποία άνοιξε η "αυλαία" της 6ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Football League.

Μετά την Σαββατιάτικη ισοπαλία η “Μαύρη θύελλα” έπεσε από την κορυφή του ομίλου όπου βρίσκεται πλέον ο Ιάλυσος Ρόδου.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου σε ασυνήθιστη ώρα (12 το μεσημέρι) και έπαιξαν περισσότερο για να μην... ηττηθούν, με αποτέλεσμα να δούμε ένα φτωχό ματς με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Η Καλαμάτα έχει να θυμάται το γκολ του Μπουσμπίμπα στο 27' που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και η Νίκη Βόλου τη φάση του 47ου λεπτού, όπου άγγιξε το γκολ με το σουτ του Μέτσε, αλλά της το στέρησε ο Ταϊρης με φοβερή απόκρουση με ανάποδο χέρι αλλά... Νόιερ.

Ετσι η Καλαμάτα κράτησε για έκτη αγωνιστική το αήττητο και το μηδέν, αλλά δεν μπόρεσε για πρώτη φορά φέτος στην έδρα της να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Δεν είχε ένταση, ιδέες επιθετικά, βοήθεια από τον πάγκο (έγιναν αργά οι αλλαγές) και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην κορυφή.
Στον αντίποδα, η Νίκη Βόλου παραμένει χωρίς νίκη στη Football League,, αλλά εκτός έδρας δεν έχει ηττηθεί και στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει.

Με δύο αλλαγές στην 11άδα

Με δύο αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το νικηφόρο ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη παρατάχθηκε προχθές η Καλαμάτα. Ξεκίνησαν οι Παπατόλιος, Μαρκόφσκι αντί των Σουμπίνιο και Φελίπε. Τα πρόσωπα στην άμυνα ήταν ξανά τα ίδια. Ο Ταϊρης κάτω από τα γκολπόστ, Μαβινγκά δεξί μπακ, Κωνσταντινόπουλος αριστερό μπακ και οι Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Αναστασόπουλος, Παυλίδης, Πατατόλιος, στις πτέρυγες οι Κέρι, Μπουσμπίμπα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρκόφσκι.
Η Νίκη Βόλου έπαιξε με τρεις στην άμυνα (Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Μπιτσάκος), με τον πρώτο να γνωρίζει καλά την Καλαμάτα, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα της "Μαύρης Θύελλας". Κόντρα στην Καλαμάτα αγωνίστηκε και ο Μεσσήνιος Ηλίας Πολίμος, καλύπτοντας το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο... αποκομμένος Μαρκόφσκι

Η Νίκη Βόλου απείλησε πρώτη στο 3' με την κεφαλιά του Ροχάνο έπειτα από κόρνερ, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με την πάροδο του χρόνου η Καλαμάτα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Περιστερίδη.
Ο έμπειρος Μαρκόφσκι αναλωνόταν σε μονομαχίες εκτός περιοχής με τα αντίπαλα στόπερ, καθώς η μπάλα δεν έφθανε σε αυτόν μέσα στην περιοχή.
Οι στημένες φάσεις ή μια ατομική ενέργεια από Κέρι, Μπουσμπόμπα, ίσως έδιναν τη λύση για να διασπαστεί η καλά οργανωμένη άμυνα της Νίκης Βόλου.

Το γκολ που δεν μέτρησε

Η Καλαμάτα σκόραρε στο 27' με τον Μπουσμπίμπα στην πιο καλή της επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι, αλλά ο βοηθός Κυρίος από την Αρκαδία σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ.

Οριακή φάση που χρειάζεται... VAR για να αποφανθούμε κατηγορηματικά αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι το γκολ. Ο εν λόγω βοηθός είχε μια ακόμα υπόδειξη (λανθασμένη) οφσάιντ στο πρώτο μέρος στον Μαρκόφσκι, που όπως φάνηκε και στον τηλεοπτικό φακό, καλύπτεται, όταν παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και στρώνει την μπάλα σε συμπαίκτη του. Στο 36' η κεφαλιά του προωθημένου Μπακαγιόκο πέρασε άουτ, ενώ στο 45' το φάουλ του Κέρι κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα στο καλύτερο διάστημα της Καλαμάτας στο παιχνίδι, όσον αφορά την επιθετική λειτουργία.

Απόκρουση για... highlits

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση πάλι για τη Νίκη Βόλου, στην ευκαιρία του ματς. Ο Μέτσε στο 47' έπιασε σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Ταϊρης πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με το δεξί χέρι σε κόρνερ, στην αναμέτρηση της αγωνιστικής και ίσως από τις καλύτερες της σεζόν.
Ο Σερραίος τερματοφύλακας ήταν ξανά εκεί που έπρεπε στη μία φάση που χρειάστηκε , αλλά η Καλαμάτα όσο σταθερή είναι αμυντικά, τόσο δυσκοίλια ήταν προχθές επιθετικά.
Στο 62' από ατομική ενέργεια του Κέρι και γύρισμα από αριστερά, ο Μαρκόφσκι δεν μπόρεσε να βρει με προβολή την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, ώστε να της δώσει κατεύθυνση προς την εστία.

Στο 70' οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο

Η Καλαμάτα χρειαζόταν φρεσκάρισμα στη μεσαία γραμμή, καθώς είχε προηγηθεί την Τετάρτη και το ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο έγιναν, αφότου είχαν συμπληρωθεί 25 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκαν Αλεξόπουλος, Σουμπίνιο και βγήκαν ο Μπουσμπίμπα, που είχε μείνει από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παπατόλιος. Η Καλαμάτα δεν μπορούσε όμως να απειλήσει την εστία της Νίκης Βόλου.

Τρεις αλλαγές στο 89'!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς οδεύει στην "λευκή" ισοπαλία, ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τρεις αλλαγές στο 89'. Μπήκαν οι Ηλιόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Φελίπε και βγήκαν οι Μαρκόφσκι, Παυλίδης, Κέρι. Μια απόφαση που ουδείς... κατάλαβε, αφού ήταν πολύ αργά για να αλλάξει κάτι. Στο 94' ο Σουμπίνιο αντί να ψάξει να βρει κάποιον συμπαίκτη, έκανε κάτι εξαιρετικά δύσκολο, επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος, Παυλίδης (89' Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος (70' Σουμπίνιο), Μαρκόφσκι (89' Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (70' Αλεξόπουλος), Κέρι (89' Φελίπε).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Περιστερίδης, Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Μπιτσάκος (59' Λούκας), Μπόσιο, Πολίμος, Πέτσης (21' λ.τρ. Καλουτσικίδης), Μέτσε, Ντομίνγκες (59' Τζοβάρας), Κρουθ (94'
Αργύρης), Ροχάνο.