Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021 19:23

Τσέφεριν προς τις 12 ομάδες: "Κάνατε μεγάλο λάθος, έχετε χρόνο να αλλάξετε γνώμη"

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε στην ομιλία του πως εγωιστές άνθρωποι προσπαθούν να σκοτώσουν το ποδόσφαιρο και πως έχουν χρόνο ακόμα να πάρουν πίσω την απόφασή τους.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξαπέλυσε νέα επίθεση στις ομάδες που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την European Super League, μιλώντας στο συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και έκανε λόγο για εγωιστές που θέλουν να σκοτώσουν το ποδόσφαιρο. Επίσης, είπε πως δεν πρόκειται να καταργηθεί το Financial Fair Play και θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, ενώ ανέφερε ακόμα πως υπάρχει ακόμη χρόνος στις ομάδες για να αλλάξουν γνώμη.

"Απ' αυτή την κρίση θα βγει πιο δυνατό από ποτέ το ποδόσφαιρο γιατί θα αναλάβουμε την δύσκολη πρόκληση να διαμορφώσουμε το μέλλον των διοργανώσεων της UEFA. Θα βοηθήσουμε τους συλλόγους μας να σταθούν ξανά στα πόδια τους", είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της UEFA και εν συνεχεία ανέφερε:

"Έχουμε να οργανώσουμε το EURO και είναι η τέλεια ευκαιρία για να δείξουμε πως προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και η κρίση που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο θα μας κάνει δυνατότερους. Διάβασα ότι θα καταργήσουμε το Financial Fair Play. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά πρέπει προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα".

Εν συνεχεία είπε: "Οι οπαδοί έχουν γίνει καταναλωτές, πελάτες και οι διοργανώσεις προϊόντα για μερικούς. Ο εγωισμός αντικαθιστά την αλληλεγγύη, τα λεφτά έχουν γίνει πιο σημαντικά από τη δόξα, η απληστία πιο σημαντική από την πίστη. Αυτοί οι σύλλογοι που νομίζουν ότι είναι μεγάλοι και άφθαρτοι, πρέπει να θυμούνται από πού ξεκίνησαν".

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε ακόμα πως "το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν, ή μάλλον, ανήκει σε όλους. Είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση, σεβόμαστε τους άλλους".

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κύριος Τσέφεριν δήλωσε: "Το πλάνο που έχουμε για μετά το 2024 έχει προκύψει μετά από μακρά διαδικασία. Θα χτίσουμε το ποδόσφαιρο του μέλλοντος, την ώρα που εγωιστές άνθρωποι προσπαθήσουν να το σκοτώσουν. Κύριοι, κάνατε ένα λάθος. Το θέμα είναι ότι υπάρχει χρόνος για να αλλάξετε γνώμη, όλοι κάνουν λάθη".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ