Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 17:43

Super League 2: Στα playoffs ο Διαγόρας, εκτός η Παναχαϊκή - Ισοφαρίστηκε στο φινάλε ο Ιωνικός! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Ιωνικός αναδείχτηκε ισόπαλος στην 22η αγωνιστική με τα Χανιά να σκοράρουν στο 88' ενώ η Παναχαϊκή γνώρισε βαριά ήττα από τη δεύτερη Ξάνθη και έμεινε εκτός της εξάδας των playoffs.

Η κανονική διάρκεια της Super League 2 ολοκληρώθηκε με την 22η αγωνιστική με τον πρωτοπόρο Ιωνικό να γκελάρει στο 88' κόντρα στα Χανιά και να έρχεται ισόπαλος 1-1. Κάτι που όμως δεν του στέρησε την πρωτιά αλλά μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη Ξάνθη και τον τρίτο Λεβαδειακό στους έξι βαθμούς.

Από την άλλη η Παναχαϊκή δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, τη νίκη, για να μπορέσει να μπει στα playoffs και μετά τη βαριά της ήττα από την Ξάνθη με 4-0 θα αγωνιστεί στα playouts.

Αντίθετα ο Διαγόρας παρά την ήττα του από την ΑΕ Καραϊσκάκης τερμάτισε έκτος και θα είναι αυτός που θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο στα playoffs. Μεγάλες νίκες πήραν και ο Λεβαδειακός με τον Εργοτέλη.

Οι έξι ομάδες που θα μετέχουν στα playoffs σε μονά παιχνίδια είναι οι Ιωνικός, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Χανιά και Διαγόρας. Ενώ στα playouts θα παίξουν οι Παναχαϊκή, Απόλλων Λάρισας, Τρίκαλα, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης και ΟΦ Ιεράπετρα.

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟ 88'

Στη Νίκαια ο Ιωνικός υποδέχτηκε τα Χανιά. Οι δύο ομάδες είχαν λίγες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο 45' και συγκεκριμένα στο 48' οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα. Ο Παπαγεωργίου έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Βλαχομήτρος έβγαλε στον Κάστρο και ο τελευταίος, από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τα Χανιά στη συνέχεια πίεσαν και κατάφεραν να σκοράρουν λ ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να φτάσουν μάλιστα και στην ισοφάριση στο 88'. Ο Τριανταφυλλάκος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Γκίνη και πέτυχε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γκίνης, Παπαγεωργίου, Κύργιας, Φαζός, Ομάρ, Μουμίν, Νιάς (56′ Γκοτσούλιας), Πλατέλλας (41′ λ.τ. Βλαχομήτρος), Ματσούκας (79′ Μάναλης), Ρόλε, Κάστρο (79′ Μουστάκης).

ΧΑΝΙΑ: Κουτζαβασίλης, Κάσσος, Ανδρέου, Σωτηράκος, Ουνγιαλίδης (69′ Τριανταφυλλάκος), Πλέγας (78′ Δημητριάδης), Γκίνο (69′ Σουντουρά), Κάρλος, Βασιλόγιαννης, Μπραμπίγια (31′ λ.τ. Αναστασόπουλος), Διαμαντόπουλος.

ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ PLAYOUTS

Η Παναχαϊκή ήθελε μόνο τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Ξάνθη για να μπει στην εξάδα, αλλά οι Ακρίτες δεν χαρίστηκαν και νίκησαν με 4-0 την ομάδα της Πάτρας και την έστειλαν στα playouts.

Ο Καπνίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες στο 20' και με αυτό το γκολ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Εν συνεχεία στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη πέτυχε τρία ακόμη τέρματα. Αρχικά στο 49' ο Τάτος έκανε το 2-0. Στο 57' ο Καπνίδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 3-0 και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 82' ο Μικελτάτζε.

ΞΑΝΘΗ: Ιτζό, Τ. Παπάζογλου (78′ Παντελιάδης), Μικελτάντζε, Τάτος (61′ Θυμιάνης), Πέτροβιτς, Βόλτερς, Τσαμούρης (61′ Τζούρμαν), Σιατραβάνης, Δημούτσος (71′ Τεσίγια), Μπιλάντε, Κάπνιδης (71′ Θ. Παπάζογλου).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης (71′ Τσερούτι), Πατάπης, Πάνος, Πλιάτσικας, Μπρους (60′ Μπάτροβιτς), Μουστακόπουλος (30′ λ.τ Αργυρόπουλος), Γιούσης, Αραβίδης, Κουσκουνάς (60′ Σταματόπουλος), Μασούρας (71′ Κόκκας).

ΕΥΚΟΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Ο Λεβαδειακός δεν δυσκολεύτηκε εκτός έδρας κόντρα στην Δόξα Δράμας, επικράτησε με 4-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση με 41 βαθμούς, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5' όταν ο Μαρίνος, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου. Στις καθυστερήσεις οι Βοιωτοί κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Θεοχάρη.

Το τρίτο γκολ για την ομάδα του Σανίνο ήρθε στο 58' από τον Κωστή. Το τελικό 4-0 πέτυχε στο 69' ο Πολέτο με δυνατό σουτ κι έτσι ο Λεβαδειακός κατέκτησε την 11η του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Στεφανάκος, Κουκόλης (72′ Παπαϊωάννου), Άντερσον, Χάμοντ, Φυτόπουλος, Πετρίδης (46′ Μπελεβώνης), Πινδώνης (62′ Μαυριάς), Παρασκευάς, Κουτσιανικούλης, Μπολάκης, Κόντος (62′ Σαμπανίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μένκα, Τζημόπουλος, Λιάγκας, Παναγιώτου, Θεοχάρης, Καραχάλιος, Νίκας (61′ Κονέ), Μεχία, Πολέττο (72′ Μπιανκόνι), Μαρίνος (72′ Μυτίδης), Κωστή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ξάνθη - Παναχαϊκή 4-0

Απόλλων Λάρισας - Εργοτέλης 0-3

Ιωνικός - Χανιά 1-0

Τρίκαλα - Ιεράπετρα 0-0

Δόξα Δράμας - Λεβαδειακός 0-4

ΑΕ Καραϊσκάκης - Διαγόρας Ρόδου 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ιωνικός 47

2. Ξάνθη 41

3. Λεβαδειακός 41

4. Εργοτέλης 36

5. Χανιά 35

6. Διαγόρας 30

---------------------------

7. Παναχαϊκή 29

8. Απόλλων Λάρισας 24

9. Τρίκαλα 24

10. Δόξα Δράμας 21

11. Καραϊσκάκης 16

12. Ιεράπετρα 13

Πηγή sport24.gr